题目内容

【题目】

What is bullying?

What is cyber bullying?

Bullying is when someone makes you feel bad, hurt you again and again. You may easily lose confidence, lose trust of everyone around you or even get sick. Bullying can happen at school, out of school or online. Bullying includes:

· Calling people mean names

· Laughing at people

· Telling lies about people

· Taking someone's things without permission

· Not letting someone play in a group

· Hitting people.

Cyber bullying happens online and includes

·Send mean(刻薄的)messages

·Sharing photos withoutpermission

·Not letting some be part of an online group

What can you do?

· If someone is mean to you, tell an adult that you know and like. For example, talk to a parent or a teacher.

· You can block a person who sends mean messages online. Ask an adult to help you. Don't reply.

· Talk to your parents or teacher or an adult that you know well if you see bullying or if you are worried about a friend.

· Say sorry if you are mean to someone. You can write a message or talk to the person. Think about how to be kind in the future.

We can all help to say no to bullying.

1What's the best title for this passage?

A.Say no to bullying.B.Behaviors of bullying.

C.Ways to help those who get bullied.D.Cyber bullying.

2How many behaviors of bullying are mentioned in the passage?

A.6.B.7.C.8.D.9.

3Which of the following is about cyber bullying?

A.Tom always takes away other people's books without permission.

B.Jane posted Mary's photo on the Internet without asking her.

C.Kevin doesn't allow Ben to join in their football game.

D.Jerry often makes jokes about people around him.

4Who is not the right person to ask for help when you get bullied?

A.A parent.B.A teacher.C.A friend.D.A stranger.

5What is the purpose of the passage?

A.To tell students the differences between bullying and cyber bullying.

B.To encourage students to fight against cyber bullying outside school.

C.To let parents know how to protect their children from getting bullied.

D.To tell students what bullying is and how to deal with bullying.

【答案】

1A

2D

3B

4D

5D

【解析】

本文以表格的形式阐述了两方面的内容:一、什么是欺凌?二、如何处理欺凌行为。

1选择最佳标题。根据文章最后一句We can all help to say no to bullying.我们都可以对欺凌说“不”。可知,我们齐心协力,抵制、消除欺凌,所以A项正确。B项,欺凌行为,在表格中What is bullying? What is cyber bullying?部分介绍了什么是欺凌和网络欺凌,但并没有涉及如何应对欺凌,所以B项错误;C项,帮助被欺凌的人的方式,根据Say sorry if you are mean to someone.如果你对某人很刻薄,你要向对方道歉。可知,此处提到的不仅仅是被欺凌的人应该怎么做,还有欺负别人的人应该怎么做,所以C项错误。D项,网络欺凌,文中不仅仅涉及到网络欺凌,还涉及到现实生活中的欺凌,所以D项错误。故选A

2细节理解题。表格中欺凌行为有:1Calling people mean names2Laughing at people3Telling lies about people4Taking someone's things without permission5Not letting someone play in a group6Hitting people7Send mean(刻薄的)messages8Sharing photos withoutpermission9Not letting some be part of an online group。所以文中一共提到9种欺凌行为。故选D

3细节理解题。A项,汤姆总是未经允许就拿走别人的书,这属于欺凌,不属于网络欺凌,故排除;B项,简在没有询问玛丽的情况下,把玛丽的照片上传到了网上,这属于网络欺凌行为,所以B项正确;C项,凯文不允许本参加他们的足球比赛,这属于欺凌,不属于网络欺凌,故排除;D项,杰瑞经常拿他周围的人开玩笑,这属于欺凌,不属于网络欺凌,故排除。故选B

4细节理解题。根据If someone is mean to you, tell an adult that you know and like. For example, talk to a parent or a teacher. 如果有人对你刻薄,告诉你认识并且喜欢的一个成年人。例如,与家长或老师交谈。可知,当你受到欺凌的时候,你可以寻求老师,家长,或者是你认识而且喜欢的成年人,并没有提到陌生人,所以陌生人不是你要寻求帮助的人。故选D

5细节理解题。根据文中表格第一栏What is bullying?和第二栏What is cyber bullying?可知,这两栏介绍了欺凌和网络欺凌的具体表现;根据第三栏What can we do?可知,此处介绍了具体应对欺凌的办法,也就是如何应对欺凌。结合所有信息,可知“告诉学生们什么是欺凌,并且如何应对欺凌”符合题意。故选D

练习册系列答案
相关题目

【题目】 As the bright moon shines over the sea, from far away you share this moment with me (海上生明月,天涯共此时。). —— written by Zhang Jiuling

The moon is at its fullest and brightest on the 15th day of the eighth month of the lunar calendar (阴历). On this day, people celebrate Mid-Autumn Festival. It is also known as Chinese Moon Festival. It has been enjoying great popularity all over the country.

In ancient China, that day was a harvest (收获) festival because crops (庄稼) were harvested during that period. It was a time for relaxation and celebration.

Just like Thanksgiving in Western countries, families also try to get together for the Mid-Autumn Festival in China. Usually, no matter how far away or how busy they are, people will try to return home for the celebration. And people who can’t go home for some reason will admire the moon and think about their families.

The Mid-Autumn has its own special food just as other traditional Chinese holidays. People eat mooncakes with fillings such as sugar and eggs. The round shape of the cake makes it look like the full moon. The full moon and mooncakes symbolize family reunion (团聚).

With the beautiful moon up in the sky, people sit together, enjoy the full moon, eat moon cakes and fruit, share the stories, and express the best wishes for the family members and friends who live far away.

根据短文内容,回答下列问题。

1When is Chinese Moon Festival?

2Why was the Mid-Autumn Festival a harvest festival in ancient China?

3Do Thanksgiving and the Mid-Autumn Festival have anything in common?

4What is the traditional food for the Mid-Autumn Festival?

5How do you or your family often spend the night of the Mid-Autumn Festival? (至少列举两项活动)

【题目】 Mr. Swales was talking about what people did all day. He also wanted to find out what his students wanted to be when they grew up. He called on Billy Mitzer first.

"My daddy works in a bank," Billy Mitzer said. "I guess I want to work in a bank too. There's lots of money in the bank."

"My parents have a store, but I want to be an airline pilot." Emmy DiSalvo said.

He was about to call on Jodie when the girls in the back row burst out laughing.

Shirley yelled, "Jodie's Daddy is a garbageman 垃圾清理员)! Pee-yoo!"

Everybody in the class laughed out loud. Everybody except Jodie, that was. She felt her face turn bright red. She looked around the whole classroom. Everyone was laughing. Some kids were even holding their noses.

"It's not funny," Mr. Swales went on. "Garbage is a serious matter. I think you should all apologize to Jodie. And after that, you're all going to write Jodie's father, Mr. Harris, a nice letter to tell him how much you are grateful for what he does for all of us. In other words, keeping our city clean."

Jodie started crying out in the hall. She didn't want to cry in front of everybody, but she couldn't hold back any more. Mr. Swales came to comfort her, "I'm sorry this happened," he said.

"But remember, hard work done well is something to be proud of. There's nothing wrong with being a garbageman, absolutely not."

Then he added, "Although garbage is…dirty, every day garbegemen collect the dirty and smelly garbage and throw it in the truck. Then everything's nice and clean. Isn’t that something we should be proud of?"

Hearing this, Jodie swept the tears in her eyes and a smile appeared on her face. “I get it, Mr.Swale.” Then she went back to the class and said proudly.

"My dad is a garbageman!" she said, "Everybody makes garbage, but my Daddy takes it all away."

1Why did Jodie cry out in the hall?

A.Because her teacher laughed at her.

B.Because her father's work was very hard.

C.Because the classroom was too noisy.

D.Because her classmates laughed at her father.

2How did Mr. Swales advise the students to apologize to Jodie’s father?

A.By sending him an e-mail.B.By writing him a letter.

C.By giving him a call.D.By making him a gift.

3In what order did the events take place?

a. Jodie stopped crying and smiled.

b. Mr. Swales asked his students about their dream jobs.

c. Jodie's classmates made jokes about her father’s job.

d. Jodie felt embarrassed and started crying.

e. Mr. Swales went to comfort Jodie.

A.b-d-e-c-aB.b-c-d-e-aC.c-b-e-a-dD.d-c-b-a-e

4What do you think of Mr. Swales?

A.WiseB.BraveC.ActiveD.Hard-working

5What can be inferred from this passage?

A.No pain, no gain.B.Where there is a will, there is a way.

C.Work has no difference in itself.D.Love me, love my dog.

【题目】 There are some easy things you can do to protect the earth

Plant flowers grass or trees

Whenever you visit a park or beach take away what you take there Keep rubbish in a bag until you can put it in a dustbin(垃圾桶).

Turn off the lights and TV set when you leave the room This can save a lot of electricity

Turn off the tap when you brush your teeth You can save some water by not letting it runAlso use a glass cup instead of a paper cup because this saves paper

Give your old books and magazines to a library instead of throwing them away

Give your old clothes to poor children you know instead of throwing them away

Use both sides of paper

Stop pouring dirty water into the rivers or lakes nearby

Encourage all your friends to do the same things you do to help protect the earth

You don't have to wait until Earth Day to do these thingsMake every day Earth DayIf everyone makes a contribution 贡献) to protecting the environment the earth will become much more beautiful

根据短文内容,选出最佳选项.

1The writer tells us

A.to throw rubbish into a dustbin

B.to save water by letting it run while brushing our teeth

C.to throw our old clothes away

D.to pour dirty water into the rivers

2We can not to save water

A.use both sides of paper

B.give old books to a library

C.use a paper cup

D.pick up waste paper at school

3Which of the following is NOT TRUE according to the writer

A.Plant flowers grass or trees

B.Turn off the lights when you leave the room

C.Give your old clothes to the poor children

D.We have to wait until Earth Day to do these things

4From the above we know that this passage is

A.a letter

B.a novel

C.a proposal(倡议书)

D.an advertisement

5What's the best title for the passage

A.Save Water and Electricity

B.Protect the Earth

C.Make Better Use of Old Things

D.Save Money

【题目】The holiday is coming to us. Finally, after months of study, you have some time to yourself. So, why not read a book? Well, some people will say, “Why do you like reading books? We have Internet. It offers a lot of more colorful fun. Books are history!” But I am sure you can learn a lot from books than Internet.

One clear reason is that a well-chosen book can give you a lot of wonderful words, as long as you have a good dictionary, of course. Believe me; it’s far easier to get new words from a book or an article than it is from the TV or the Internet.

But another more important point is that books give you something that the Internet cannot. The general webpage (网页) is picture-heavy and the text is as easy to read as possible. While “easy” may attract (吸引) you, unluckily it’s not helpful for any long-term development of reading skills and the general language level. Because of that, reading on the Internet can’t take the place of reading books.

But perhaps the best reason is that just choosing what you read and doing it independently means that it’s something you do by and for yourself. You can choose what you want to read. It’s hard work, but you’ll find that what once seemed like a duty is now a pleasure.

1Does the writer advise people to read books in their holidays?

2What can people get from a well-chosen book?

3What’s the general webpage like?

4How many reasons for reading a book does the writer mention in the passage?

5What does the writer want to tell us in the passage?

违法和不良信息举报电话:027-86699610 举报邮箱:58377363@163.com

精英家教网