题目内容
【题目】
What is bullying? | What is cyber bullying? |
Bullying is when someone makes you feel bad, hurt you again and again. You may easily lose confidence, lose trust of everyone around you or even get sick. Bullying can happen at school, out of school or online. Bullying includes: · Calling people mean names · Laughing at people · Telling lies about people · Taking someone's things without permission · Not letting someone play in a group · Hitting people. | Cyber bullying happens online and includes: ·Send mean(刻薄的)messages ·Sharing photos withoutpermission ·Not letting some be part of an online group |
What can you do? | |
· If someone is mean to you, tell an adult that you know and like. For example, talk to a parent or a teacher. · You can block a person who sends mean messages online. Ask an adult to help you. Don't reply. · Talk to your parents or teacher or an adult that you know well if you see bullying or if you are worried about a friend. · Say sorry if you are mean to someone. You can write a message or talk to the person. Think about how to be kind in the future. We can all help to say no to bullying. | |
【1】What's the best title for this passage?
A.Say no to bullying.B.Behaviors of bullying.
C.Ways to help those who get bullied.D.Cyber bullying.
【2】How many behaviors of bullying are mentioned in the passage?
A.6.B.7.C.8.D.9.
【3】Which of the following is about cyber bullying?
A.Tom always takes away other people's books without permission.
B.Jane posted Mary's photo on the Internet without asking her.
C.Kevin doesn't allow Ben to join in their football game.
D.Jerry often makes jokes about people around him.
【4】Who is not the right person to ask for help when you get bullied?
A.A parent.B.A teacher.C.A friend.D.A stranger.
【5】What is the purpose of the passage?
A.To tell students the differences between bullying and cyber bullying.
B.To encourage students to fight against cyber bullying outside school.
C.To let parents know how to protect their children from getting bullied.
D.To tell students what bullying is and how to deal with bullying.
【答案】
【1】A
【2】D
【3】B
【4】D
【5】D
【解析】
本文以表格的形式阐述了两方面的内容:一、什么是欺凌?二、如何处理欺凌行为。
【1】选择最佳标题。根据文章最后一句We can all help to say no to bullying.我们都可以对欺凌说“不”。可知,我们齐心协力,抵制、消除欺凌,所以A项正确。B项,欺凌行为,在表格中What is bullying? 和What is cyber bullying?部分介绍了什么是欺凌和网络欺凌,但并没有涉及如何应对欺凌,所以B项错误;C项,帮助被欺凌的人的方式,根据Say sorry if you are mean to someone.如果你对某人很刻薄,你要向对方道歉。可知,此处提到的不仅仅是被欺凌的人应该怎么做,还有欺负别人的人应该怎么做,所以C项错误。D项,网络欺凌,文中不仅仅涉及到网络欺凌,还涉及到现实生活中的欺凌,所以D项错误。故选A。
【2】细节理解题。表格中欺凌行为有:1、Calling people mean names;2、Laughing at people;3、Telling lies about people;4、Taking someone's things without permission;5、Not letting someone play in a group;6、Hitting people;7、Send mean(刻薄的)messages;8、Sharing photos withoutpermission;9、Not letting some be part of an online group。所以文中一共提到9种欺凌行为。故选D。
【3】细节理解题。A项,汤姆总是未经允许就拿走别人的书,这属于欺凌,不属于网络欺凌,故排除;B项,简在没有询问玛丽的情况下,把玛丽的照片上传到了网上,这属于网络欺凌行为,所以B项正确;C项,凯文不允许本参加他们的足球比赛,这属于欺凌,不属于网络欺凌,故排除;D项,杰瑞经常拿他周围的人开玩笑,这属于欺凌,不属于网络欺凌,故排除。故选B。
【4】细节理解题。根据If someone is mean to you, tell an adult that you know and like. For example, talk to a parent or a teacher. 如果有人对你刻薄,告诉你认识并且喜欢的一个成年人。例如,与家长或老师交谈。可知,当你受到欺凌的时候,你可以寻求老师,家长,或者是你认识而且喜欢的成年人,并没有提到陌生人,所以陌生人不是你要寻求帮助的人。故选D。
【5】细节理解题。根据文中表格第一栏What is bullying?和第二栏What is cyber bullying?可知,这两栏介绍了欺凌和网络欺凌的具体表现;根据第三栏What can we do?可知,此处介绍了具体应对欺凌的办法,也就是如何应对欺凌。结合所有信息,可知“告诉学生们什么是欺凌,并且如何应对欺凌”符合题意。故选D。