题目内容

【题目】任务型阅读 阅读下面短文,并根据所读内容在文章后表格里填入一个最恰当的单词,每个空格只填一个单词

Hi! Dear friends, do you know me? My name is Lucy. Let me tell you something about my shopping in the mall with my mother.

We go shopping on Sunday . I often go to the mall with my mother on Sunday morning. My father likes fruit very much. We buy some apples for him. Mother likes yellow pears, but the pears in the supermarket are green. We don’t buy them. The strawberries(草莓) are very nice. Mother likes them very much and buys some for herself(她自己). The bananas are very nice, too. Mother buys some for me. I like bananas very much.

We need some vegetables, too. The vegetables in the supermarket are very good. We buy some broccoli(花椰菜). I don’t like it, but my parents like it. Carrots are good for our health, so we also buy some . I like chicken very much. We buy a bag of chicken. Next I buy a birthday clip for my best friend, Kitty. It is very nice and it costs me five yuan. After shopping , we are very thirsty(口渴的) and we buy ice cream to eat. Then we go back home with the fruit and vegetables .

My 1 with my mother

Fruits

We buy some 2 for my father.

We buy some strawberries for my 3 .

We buy some 4 for me .

We 5 buy any pears 6 they are green .

7

We buy some broccoli because my parents like it .

We buy some carrots because they are good for our health .

Meat

We buy a 8 of chicken because 9 like it .

Other things

I buy a hair clip for my best friend . The 10 of it is five yuyan .

【答案】

1shopping

2apples

3mother

4bananas

5don’t

6because

7Vegetables

8bag

9I

10price

【解析】本文叙述了露西和她母亲购物的一些情况。露西的母亲给露西的父亲买了一些苹果,给她自己买了一些草莓,给露西买了一些香蕉。他们还买了一些花椰菜和一包鸡肉。露西给她的好朋友买了一个发卡。

1根据文中句子“Let me tell you something about my shopping in the mall with my mother.”可知,短文是对露西和妈妈一起去购物活动的描述。故答案为shopping。

2根据文中“My father likes fruit very much. We buy some apples for him.”可知,给爸爸买了一些苹果,故答案为apples。

3根据文中句子“The strawberries(草莓)are very nice. Mother likes them very much and buys some for herself(她自己)”可知,给妈妈买了一些草莓,故答案为mother。

4根据文中句子“The bananas are very nice, too. Mother buys some for me.”可知,给自己买了一些香蕉,故答案为bananas。

5根据文中句子“Mother likes yellow pears, but the pears in the supermarket are green. We don’t buy them.”可知,他们没有买梨,答案为don’t。

6根据文中句子“Mother likes yellow pears, but the pears in the supermarket are green. We don’t buy them.”可知,他们没有买梨的原因是梨太青了, 故答案为because。

7根据文中句子“We need some vegetables, too.”以及表格后面所列举的内容,可知答案为Vegetables。

8根据文中句子“I like chicken very much. We buy a bag of chicken.”可知,他们买了一袋子鸡肉,故答案为bag。

9根据文中句子“I like chicken very much. We buy a bag of chicken.”可知,买鸡肉是因为作者喜欢吃,故答案为I。

10根据文中句子“Next I buy a birthday clip for my best friend, Kitty. It is very nice and it costs me five yuan.”可知,发卡价值5元,答案为price。

练习册系列答案
相关题目

【题目】Christmas is one of the most important festivals in some Western countries.Now it is celebrated in many countries including China.The practice of putting up special decorations on Christmas has a long history.Long ago,people in Rome brought branches from evergreen plants indoors in the winter,Decorating with green plants is also part of Jewish tradition.

When Christmas Day comes,we can see some traditional colors everywhere.The traditional colors of Christmas are green and red.White,silver and gold are also popular.Red stands for the blood of Jesus and green stands for eternal life.People like to decorate their houses with the evergreen tree because it does not lose its leaves in the winter.

Decorating the Christmas tree is a tradition when Christmas Day comes.The phrase“Christmas tree”is first recorded in 1835.The modern Christmas tree tradition is believed to have begun in Germany in the 18th century though many people argued that Martin Luther began the tradition in the 16th century.

Christmas lights and banners may be hung along streets,music played from speakers,and Christmas trees placed in prominent places.It is common in many parts of the world for town squares and shopping areas to display decorations.In some countries,Christmas decorations are traditionally taken down in the evening of January 5.

1How many colors are mentioned in the second paragraph?

A. Two. B. Three C. Five D. Six.

2What does green stand for?

A. It stands for the blood of Jesus. B. It stands for eternal life.

C. It stands for the color of the tree. D. It stands for happiness.

3Many people argued that Martin Luther began the tradition of decorating the Christmas tree .

A. in the 16th century B. in the 18th century C. in 1835 D. in 1853

4Which of the following is NOT true according to the passage?

A. Long ago,people in Rome brought branches from evergreen plants indoors.

B. Decorating with green plants is also part of Jewish tradition.

C. The phrase“Christmas tree”is first recorded in 1835.

D. The modern Christmas tree tradition is believed to have begun in America.

5What’s the best title for the passage?

A. Customs of Christmas B. Traditional Colors of Christmas

C. Decorating the Christmas Tree D. The History of Christmas

【题目】Everyone wants to be healthy. But not everyone can live a healthy life. 1 should we do if we want to keep healthy? Here we have some advice for you. To be healthy, first we must have a healthy lifestyle. And 2 also necessary to get rid of(摆脱)some bad habits. Now, let’s see some bad habits in our daily life in order to help us turn our unhealthy habits into 3 ones.

1Eating when hungry

Many people do not eat on time or do not eat when not hungry. They do that because they are “not hungry”. In 4, food only stays in the stomach for 4-5 hours, so when we are hungry, our stomachs are already empty. At this time, gastric juices(胃液)will begin “self-digestion” (自我消化). That is bad for our health.

2Drinking when thirsty

Some people do not have the habit of 5 regularly(经常). They only drink when they are thirsty. In fact, when we feel thirsty, the body is already short of water. It is 6 late to drink water. After you get up or one hour before meals, it is helpful to drink a glass of water.

3Having a rest when tired

Having a rest when tired is normal(正常)in our daily life. But when we feel tired, the body is already very tired. After working 7 some time, it is necessary to have a rest.

4Going to bed when sleepy

Some people think that they should go to bed only when they feel sleepy. In fact, going to bed on time can not only protect the brain(大脑) but also improve sleeping quality(质量). In order to keep healthy, we should 8 for no less than 7 hours every day.

违法和不良信息举报电话:027-86699610 举报邮箱:58377363@163.com

精英家教网