题目内容
【题目】任务型阅读 阅读下面短文,并根据所读内容在文章后表格里填入一个最恰当的单词,每个空格只填一个单词
Hi! Dear friends, do you know me? My name is Lucy. Let me tell you something about my shopping in the mall with my mother.
We go shopping on Sunday . I often go to the mall with my mother on Sunday morning. My father likes fruit very much. We buy some apples for him. Mother likes yellow pears, but the pears in the supermarket are green. We don’t buy them. The strawberries(草莓) are very nice. Mother likes them very much and buys some for herself(她自己). The bananas are very nice, too. Mother buys some for me. I like bananas very much.
We need some vegetables, too. The vegetables in the supermarket are very good. We buy some broccoli(花椰菜). I don’t like it, but my parents like it. Carrots are good for our health, so we also buy some . I like chicken very much. We buy a bag of chicken. Next I buy a birthday clip for my best friend, Kitty. It is very nice and it costs me five yuan. After shopping , we are very thirsty(口渴的) and we buy ice cream to eat. Then we go back home with the fruit and vegetables .
My 【1】 with my mother | |
Fruits | ★ We buy some 【2】 for my father. |
★ We buy some strawberries for my 【3】 . | |
★ We buy some 【4】 for me . | |
★ We 【5】 buy any pears 【6】 they are green . | |
【7】 | ★ We buy some broccoli because my parents like it . |
★ We buy some carrots because they are good for our health . | |
Meat | ★ We buy a 【8】 of chicken because 【9】 like it . |
Other things | ★ I buy a hair clip for my best friend . The 【10】 of it is five yuyan . |
【答案】
【1】shopping
【2】apples
【3】mother
【4】bananas
【5】don’t
【6】because
【7】Vegetables
【8】bag
【9】I
【10】price
【解析】本文叙述了露西和她母亲购物的一些情况。露西的母亲给露西的父亲买了一些苹果,给她自己买了一些草莓,给露西买了一些香蕉。他们还买了一些花椰菜和一包鸡肉。露西给她的好朋友买了一个发卡。
【1】根据文中句子“Let me tell you something about my shopping in the mall with my mother.”可知,短文是对露西和妈妈一起去购物活动的描述。故答案为shopping。
【2】根据文中“My father likes fruit very much. We buy some apples for him.”可知,给爸爸买了一些苹果,故答案为apples。
【3】根据文中句子“The strawberries(草莓)are very nice. Mother likes them very much and buys some for herself(她自己)”可知,给妈妈买了一些草莓,故答案为mother。
【4】根据文中句子“The bananas are very nice, too. Mother buys some for me.”可知,给自己买了一些香蕉,故答案为bananas。
【5】根据文中句子“Mother likes yellow pears, but the pears in the supermarket are green. We don’t buy them.”可知,他们没有买梨,答案为don’t。
【6】根据文中句子“Mother likes yellow pears, but the pears in the supermarket are green. We don’t buy them.”可知,他们没有买梨的原因是梨太青了, 故答案为because。
【7】根据文中句子“We need some vegetables, too.”以及表格后面所列举的内容,可知答案为Vegetables。
【8】根据文中句子“I like chicken very much. We buy a bag of chicken.”可知,他们买了一袋子鸡肉,故答案为bag。
【9】根据文中句子“I like chicken very much. We buy a bag of chicken.”可知,买鸡肉是因为作者喜欢吃,故答案为I。
【10】根据文中句子“Next I buy a birthday clip for my best friend, Kitty. It is very nice and it costs me five yuan.”可知,发卡价值5元,答案为price。
【题目】假如你是Linda,昨天是星期日,天气刮风。你和你的家人去公园玩耍,请根据下表提示记录你家人的活动。
Your Family | 8:00 am | 走路去公园 |
Linda | 10:30 am | 和家人一起散步 |
Your sister | 11:50 am | 和朋友一起跳舞 |
Your parents | 4:00 pm | 当暴风雨来临时,正在散步 |
Your brother | 4:00 pm | 当暴风雨来临时,正在和朋友打篮球 |
要求:
1.语句通顺,表达准确,内容连贯。
2. 80词左右。
3.不能出现真实姓名、校名。
____________________________________________________________________________
____________________________________________________________________________
____________________________________________________________________________