题目内容
During the day we work and play, and at night we sleep. Our body rests while we sleep .In the morning we are ready to work and play again. Our body grows most while we are asleep. Children who are tired usually need sleep. We can get better at our lessons after we have had plenty of rest. Boys and girls who are eight or nine years old need ten hours of sleep every night.Our body needs plenty of air when we sleep. If we do not get enough fresh air, we will feel tired when we wake up. While in bed we must not cover our head.Our lungs need to get enough fresh air. If we open our windows at night, we can have plenty of fresh air.Cool air is better than warm air.Boys and girls who want to be strong must get enough and plenty of sleep.
1.Our body grows most while we are.
A.eating B.playing C.sleeping D.exercising
2.Too little sleep makes us
A.tired B.hungry C.happy D.grow
3..What may cause us to feel tired in the morning?
A.Too much air B.Not enough fresh air
C.Too much cold air D.Too much sleep
4.How many hours of sleep should nine-year-old children have ?
A.Eight hours B.Nine hours C.Ten hours D.Eleven hours
5.What does the lung need most ?
A.Fresh air B.Covering C.Warm air D.Exercise
1.C
2.A
3.B
4.C
5.A
【解析】
试题分析:这篇短文主要讲述了睡眠对于我们的重要性,尤其是睡眠对于小孩子的重要性。并且解释了睡眠时需要注意的一些问题。
1.根据Our body grows most while we are asleep.描述可知选C。
2.根据If we do not get enough fresh air, we will feel tired when we wake up.及上文描述可知如果睡眠不足可导致劳累,故选A。
3.根据If we do not get enough fresh air, we will feel tired when we wake up.可知选B。
4.根据Boys and girls who are eight or nine years old need ten hours of sleep every night.描述可知选C。
5.根据Our lungs need to get enough fresh air.描述可知选A。
考点:关于睡眠的说明文
点评:本文浅显易懂,层次分明,学生很容易把握文中中心内容。答题中注意带着问题阅读短文,一般就能顺利找出答题依据。对于不能直接找到根据的问题注意联系上下文,根据短文中心总结出正确答案。
(A)
Hong Kong Harbor Cruise By Night Enjoy your wonderful dinner on the ferry(渡船) and see the fantastic city lights Time: 7:00 p.m.-10: 00 p.m. daily Price:???????????????????????????????? with dinner????????????????? without dinner ???? Adult:??????????????????????????? HK$300??????????????????? HK$120 ???? Child under 12:???????????????????? HK $210?????????????????? HK$84 Start\Stop: Kowloon Pulic Pier (Near Star Ferry Pier) Ticket Office: Star Company(123 Canton Road) |
1.The cruise(海上航游) will begin__________.
A. at seven in the morning??????????? B. at seven in the evening
C. at ten in the morning????????????? D. at ten at night
2.Mr. King will see______ during the cruise.
A. trees ????????????? ????????????? ????????????? ? B. buildings ????????????? ??? C. bridges ????????????? ?? D. fantastic city lights
3.Helen wants to have dinner on the ferry with her son, 14 and her daughter, 10, they should pay______.
A. HK $ 810 ????????????? ????????????? ? B. HK$204 ????????????? ????????????? C. HK$324 ????????????? ????????????? D. HK$510