题目内容
【题目】---Sometimes I don’t have enough time ______ with my parents.
---You will if you spend more time ______ with them at home.
A. to chat; to stay
B. to chat; staying
C. chatting; to stay
D. chatting; staying
【答案】B
【解析】
试题分析:句意:有时我没有充足的时间和我父母聊天。如果你和他们在家共度更多时光,你就会了。根据固定搭配:enough后面应该使用动词不定式,而spend some time doing sth.花费时间做某事。结合句意,故选B。
【题目】任务型阅读。
阅读下面短文,根据短文内容完成表格中所缺信息,每空一词。
Humans can’t stop natural disasters because we can’t stop the power(力量) of nature.
For example, a flood comes when there is too much water on the land. Sometimes, it can come after a big rainstorm at sea. Then too much sea water comes onto the land. Fast moving flood can hurt us. It can also hurt our homes. We can’t stop the water from coming, but we can try to stop the water by making a wall with sandbags. Sometimes, the sandbags help stop the water. Sometimes they don’t.
An earthquake happens where land moves. The land goes up and down and all around. The land shakes. We may be hurt by things that fall down in an earthquake. Falling things can start fires. We can’t stop an earthquake from coming. We can try to make our homes strong in order to prevent them from falling down in an earthquake.
A tornado(龙卷风) is fast air that goes around and around over the land. A tornado can pick up everything. It can break anything in the way. A typhoon is a big storm with fast moving wind and rain. It begins at sea and can come onto the land. Its fast winds can hurt us and our homes.
We can’t stop the power of nature, but we can go to places where we will feel safe.
The power of 【1】______ | |||
Passage outline | Introduction | Humans can’t prevent natural disasters from 【2】_____. | |
A flood | Causes: Too much water 【3】 ______ onto the land. Results: Hurting people and their【4】______. Actions: Making a wall with sandbags. | ||
An 【5】______ | Causes: The land moves. Results: Hurting people and 【6】____ fires. Actions: Making our home strong【7】_____. | ||
A tornado and a typhoon | Causes: A big storm with 【8】______ moving wind and rain. Results: Breaking 【9】______ in the way. Actions: Going to 【10】_____ places. | ||
Conclusion | We can’t stop the power of nature, but we can do something to protect ourselves. | ||
【题目】阅读短文,根据其内容,完成后面的表格。
Mike's eleventh birthday is next Saturday. He wants to have a dinner party at his house. He asks some good friends to his party. David and Sally are two of them. Now they are discussing(讨论)what they will buy for Mike.
David: Hey, Mike's birthday dinner is next Saturday. Let's think about the food.
Sally: Sure, does he like birthday cake?
David: No, he doesn't. He is tired of(对…厌烦) butter a lot.
Sally: Well, what does he like?
David: He likes burgers and fried chicken.
Sally: That's great. I like them too. What about vegetable salad?
David: No, he doesn't. But he likes fruits.
Sally: What fruits?
David: l think his favorite fruits are apples and bananas.
Sally: OK. Oh, don't forget ice - cream. He likes it too.
Sally: All right. Let's take all.
根据短文内容,完成表格中所缺的信息(每空词数不限)。
【1】 birthday party | |
When | 【2】 |
Where | At his house |
Who asked(被邀请) | 【3】 |
How old | 【4】 |
What to buy | 【5】 , apples, bananas and ice—cream |