题目内容
【题目】 Young people are being invited to take part in a photography competition.
The Rotary Clubs (扶轮社) of Formby have organized the free event for young photographers who live in,or are at school in Formby.
Children taking part must have been aged 16 or under.There is a senior section for children aged between 12 and 16 and a junior section for those who are 11 years old and under.
Children taking part can submit (提交) up to three photos and there is no set theme.There are cash prizes for both the senior and junior sections,with $ 30 for the first place,$ 20 for the second and $15 for the third.A number of “commended” entries will also be awarded.
The closing date is Friday,June 18,and all entries should be handed in at Formby Pool reception.Entry forms are available (可得到的)from Formby Pool,the library,Pritchards,or www.formby.rotary 1180.org.
Ian Cover,president of the Rotary Clubs of Formby,said,“There will be a display of the winners and other selected entries at Formby Pool between June 10 and 30.The prize presentation will be made at the pool during the Formby Live Weekend on July 17 and 18.”
【1】Children taking part must have been _________.
A.aged 16 or underB.aged 6 or under
C.aged 16 or overD.aged 6 or over
【2】Children who get the first place in the competition can get ___________.
A.$ 5B.$ 15C.$ 20D.$ 30
【3】Entry forms are available from _______.
A.Formby Pool, the swimming pool, Pritchards, or the school
B.Formby Pool, the library, Pritchards, or the swimming pool
C.Formby Pool, the swimming pool, Pritchards, or the website
D.Formby Pool, the library, Pritchards, or the website
【4】______ is the president of the Rotary Clubs of Formby.
A.The Formby Live WeekendB.Ian Cover
C.The Rotary ClubsD.Formby Pool
【5】The main idea of the passage is_______.
A.the Formby Live Weekend for childrenB.the photography competition date
C.the Rotary Clubs for childrenD.the photography competition for children
【答案】
【1】A
【2】D
【3】D
【4】B
【5】D
【解析】
短文主要讲了年轻人被邀请参加摄影比赛。讲了相关的要求:年龄限制;作品要求;奖项设置;截止日期等等。
【1】细节理解题,根据“Children taking part must have been aged 16 or under.参加活动的儿童必须是16岁或以下。”可知答案,故选:A。
【2】细节理解题,根据“There are cash prizes for both the senior and junior sections, with $ 30 for the first place.高年级和低年级都有现金奖,第一名为30美元。”可知答案,故选:D。
【3】细节理解题,根据:“Entry forms are available (可得到的)from Formby Pool, the library, Pritchards, or www.formby.rotary 1180.org. 参赛表格可从Formby Pool、图书馆、Pritchards或www.formby.Rotate 1180.org获得。”,可知答案,故选:D。
【4】细节理解题,根据:“Ian Cover,president of the Rotary Clubs of Formby,said,“There will be a display of the winners and other selected entries at Formby Pool between June 10 and 30. Formby扶轮社长Ian Cover说:“6月10日至30日将在Formby Pool展出获奖者和其他精选参赛作品。”,可知答案,故选:B。
【5】主旨大意题,根据“Young people are being invited to take part in a photography competition. 年轻人被邀请参加摄影比赛。”,可知主要讲了儿童摄影比赛,故选:D。