题目内容
【题目】
NOTICES | ||
DANCE & MUSIC Jazz and hip-hop music Time : 6-8 p.m. Every Tuesday and Saturday. Place: Sally’s Dance club, 32 Admiral Road All ages welcome $ 15 ech class | A GREEN CITY Help make the big city greener by planting trees Time:10-11:30 a.m. every Saturday. Place:Foxdale Park. All ages welcome. | SWEETING THINGS Learn to make cakes with Anne. Time:3-5 p.m. every Sunday. Place:Sunnyside Kitchen, 3A Baker Street(Behind Sunny side Hall) All ages welcome. $ 5 for ingredients(原材料) |
【1】If Harry only has 4 dance classes,he should pay___ dollars.
A. 15 B. 30 C. 45 D. 60
【2】On Saturday morning, people in Foxdale Park can ____.
A. take a dance class B. plant ttrees
C. clearn to make cakes D. do exercise
【3】Where can people make cakes?
A. At Sally’s Dance Club B. In Foxdale Park
C. At Sunnyside Kitchen D. On 32 Admiral Road
【4】Which of the following is TRUE?
A. All ages are welcomed to exercise at Sally’s Dance Club.
B. Ingredients are free for people at Sunnyside Kitchen.
C. People can make the city greener every Saturday in Foxdale Park.
D. Teengers can dance with music for about 3 hours at Sally’s Dance Club
【5】You may see these notices ______.
A. in a newspaper B. in a book C. on a magzine D. on a bus
【答案】
【1】D
【2】B
【3】C
【4】C
【5】A
【解析】
这篇短文中有三个通告:第一个是一个舞蹈俱乐部的广告;第二个是号召人们都来参与一个植树的活动,使城市更加绿色;第三个是学习制作蛋糕。
【1】细节理解题。根据题干中…has 4 dance classes可知,这个题目是关于第一个广告的,根据这里的$ 15 each class可知,舞蹈课每节是15美元,四节的话应是60美元,故应选D。
【2】细节理解题。根据题干中的Foxdale Park这个地名,我们可以定位到第二个广告,根据这里的Help make the big city greener by planting trees可知,这是号召人们来参加植树的广告,故应选B。
【3】细节理解题。根据题干中make cakes可知,这个题目涉及的是最后一个广告,根据这里的Sunnyside Kitchen, 3A Baker Street(Behind Sunny side Hall)可知,应选C。
【4】推理判断题。根据第二篇短文中Help make the big city greener by planting trees Time:10-11:30 a.m. every Saturday. Place :Foxdale Park.可知,C选项是符合文意的,故选C。根据第一篇广告Jazz and hip-hop music可知A不对,Sally的舞蹈俱乐部不是让人们来锻炼的;根据第三篇广告中$ 5 for ingredients(原材料)可知,材料不是免费的,故B不对;根据第一篇短文中Time : 6-8 p.m. Every Tuesday and Saturday. Place: Sally’s Dance club可知,舞蹈课每节是两个小时,故D不对。
【5】推理判断题。这篇短文中包括了三个布告,分别是:第一个是Sally的舞蹈俱乐部;第二个是号召人们参与植树活动,使城市变得更绿;第三个是和Anne一起学做蛋糕。三篇短文涉及的领域较广,都具有广告的性质,所以他们应该来自于报纸上。故选A。
这篇短文中包括了三个布告,分别是:第一个是Sally的舞蹈俱乐部;第二个是号召人们参与植树活动,使城市变得更绿;第三个是和Anne一起学做蛋糕。三篇短文主题明确、突出,句式简洁,有利于学生们的阅读理解。后面的题目设置有细节理解题和推理判断题。细节题考查学生们对文章某处事实信息的理解,答案常可以在原文找到。做题时,注意从题干中寻找关键词,依据它定位到原文相关地方,搜索信息作答。例如第2小题,根据题干中的Foxdale Park这个地名,我们可以定位到第二个广告,根据这里的Help make the big city greener by planting trees可知,这是号召人们来参加植树的广告,人们在Foxdale公园植树,故应选B。推理判断题则考查根据文章事实进行推理、猜测和判断,例如第4小题,要求选出正确的一项,做题时,应注意把每个选项的意思弄清楚,并从原文中找到相关的依据,用排除法作答。