题目内容
1.School education is very important and useful.The students both
learn knowledge and get an(66)education.Yet,no one can learn
everything from(67)school.The scientists,such as Edison,
Newton,Galileo and Einstein,didn't learn everything from
school.They learned a lot of knowledge(68)outside school or
in practice by themselves.A(69)teacher,even he knows a lot,
can't teach his students everything.
The teacher's(70)jobis to show his students how to learn,how to read and how
to think.A good teacher with rich experience in teaching can(71)teach his students
the methods of study.Through these methods the students are(72)able to learn and
get a lot of things by themselves.
Usually it is very (73)easyfor the students to remember some knowledge,(74)butit is very difficult to use it for problems.If a teacher really shows the students the ability of how to (75)useknowledge,it means the teacher has learned lots of
knowledge by himself (or herself).The success in learning shows he or she knows how
to study.
分析 【文章大意】这篇文章主要讲述了学校教育.介绍了学习知识,可以通过学校、学校以外以及自己来学习知识.同时,也介绍了老师这个职业的工作内容以及相关的一些对学生所起到的作用.
解答 66.education 考查名词.根据文章上文"School education is very important and useful."可知学校教育是非常重要并有用的.所以此处应该是说学生们能够学到知识并接受教育.故填education
67.school 考查名词.根据文章下文"The scientists,such as Edison,Newton,Galileo and Einstein,didn't learn everything from school."可知,这些科学家不可能在学校里面学到一切.所以此处"Yet,no one can learn everything from(67)."应该是说没有一个人能够在学校中学到一切.故填school
68.outside 考查形容词.根据文章上文"The scientists,such as Edison,Newton,Galileo and Einstein,didn't learn everything from school."可知,这些科学家不可能在学校里面学到一切.所以此处"They learned a lot of knowledge(68)school or in practice by themselves."应该指的是他们在学校外面学到了很多知识或是自己去实践.故填outside
69.teacher 考查名词.根据文章下文"even he knows a lot,can't teach his students everything."可知句意:即使他知道很多,也不能将一切教给学生.所以结合语境此处应该是老师.故填teacher
70.job 考查名词.根据文章"The teacher's(70)is to show his students how to learn,how to read and how to think."可知此处说的是老师要展示给学生如何去学习,如何去阅读与思考.这些内容都是身为一个老师的工作.故填job
71.teach 考查动词.根据文章"A good teacher with rich experience in teaching can(71)his students the methods of study."可知一个经验丰富的老师在教学过程中可以教给学生学习的方法.结合语境此处应该是教的意思.故填teach
72.able 考查固定搭配.根据文章"Through these methods the students are(72)to learn and get a lot of things by themselves."可知这些方法能够帮助学生学习并且通过他们自己获得很多东西.be able to 表示可以、能够.故填able
73.easy 考查形容词.根据文章"Usually it is very (73)for the students to remember some knowledge,"可知通常对于学生们来说记住一些知识是很容易的.此处结合语境应该是简单的、容易的意思.故填easy
74.but 考查连词.根据文章上文"Usually it is very (73)for the students to remember some knowledge,"可知通常对于学生们来说记住一些知识是很容易的.而此处"(74)it is very difficult to use it for problems."应该指的是但是使用这些知识点,将它们用在问题上面就有些困难.结合语境此处应该是转折的意思.故填but
75.use 考查动词.根据文章上文"(74)it is very difficult to use it for problems."可知但是使用这些知识点,将它们用在问题上面就有些困难.所以此处"If a teacher really shows the students the ability of how to (75)knowledge,it means the teacher has learned lots of knowledge by himself (or herself)."应该说的是如果一个老师教给学生如何使用知识,那就意味着这个老师自己学习了大量的知识.故填use
点评 快速阅读全文,掌握文章大意,并认真阅读题目,把握好相应的文章细节,做出正确解答.
| Sunny English club For students 16:00-18:oo Every Saturday 200yuan a month 9Zhou Yu street TEL:3785290 Foreign teachers,English songs and films |
| Ocean museum 9:00-17:00From Thursday to Sunday Ticket:50yuan 132Xue Yuan street TEL:5439871Show you a full picture of sea lives! |
| Health Center Time:9:00-17:30 16Yong Le Street Tel:3801451 FIRST Free examinations for those over 70 Give you good advice to keep healthy! |
A.Nurses
B.businessmen
C.students
72.You will payB if you want to stay in the English Club for half a year.
A.600yuan
B.1,200yuan
C.2,400yuan
73.You can visit Ocean MuseumA
A.On Saturday
B.on Wednesday
C.on Monday
74.One can get free examination in Health Center if he isC
A.9
B.67
C.73
75.If you are interested in the life of fish,you should go toB.
A.Health Center
B.Ocean museum
C.Sunny English club.
Jim Brozina is a single father.When his older daughter Kathy was in the fourth grade,he always read to her at bedtime.(60)D.He didn't want this happen with his younger daughter,Kristen.So when Kristen entered the fourth grade,Jim suggested a challenge:they should read together for 100days without missing a single story time.
On November 11,1997,they started the challenge,which they called"The Streak".When"The Streak"reached 100,Kristen whispered,"I think we should try for 1,000nights."(61)A.However,he was not sure whether they'd be able to complete it."And then we got to 1,000,and we said,"How can we stop?""Jim said.
(62)B.As Kristen grew older,the reading material changed from picture books to Harry Potter.Her father never let her miss any reading until Kristen left home for college.
Even though both Kristen and her father love books,"The Streak"was about more than that.Jim has kept 700of his daughter's favourite books.He will give them to his daughter one day so that she can begin"The Streak"with her own children."(63)E.It's a way for me to touch generations I'll never see,"said Jim.
| A.Jim was excited at the idea B.Jim read to Kristen every day C.Jim stopped reading to Kathy D.But one night she said she had enough E.I hope they'll carry the tradition on as well |