题目内容
【题目】 Do you want to travel in countries in Asia? You don’t have to travel very far. Follow us,
and you can enjoy these Asian adventures.
Activities | Introduction | Advice |
Cycling in Guilin, China | Get around the city by cycling through Guilin, Guangxi Province. Mountains rise straight up, creating the only beauty. Bike paths take you past the villages and farms. Enjoy this beautiful views from your bike, or stop and talk with one of the villagers working in the field. | When you feel tired, take a boat trip along the beautiful and famous Lijiang River. |
White-water rafting in Nepal | In Nepal, you can experience thrilling rapids(急流) and the beauty of Himalayas at the same time. Take a white-water rafting trip down the Sun Koki River, world-famous for its powerful rapids. | Don’t go rafting in summer. Heavy rain raises the water level. |
| Go diving in the clear waters around Spaded, an island in Malaysia, and discover an underground world. You’ll see large sea animals swimming along. The colorful coral(珊瑚) along the reefs hides tiny fish. | You can dive at Spaded, but you can’t sleep there. The island is a protected park, but you can stay on one of the nearby islands. |
【1】If we follow the cycling trip in Guilin, we can see different views except _________.
A.farmersB.undergroundsC.mountainsD.crops
【2】We cannot experience _________ in Nepal.
A.thrilling rapidsB.diving in clear waters
C.the beauty of the HimalayasD.a white-water rafting trip
【3】Going rafting may be dangerous in summer in Nepal because of _________.
A.too many touristsB.high temperatureC.high water levelsD.dry weather
【4】We can find _________ hide in the colorful coral along the reefs in Spaded.
A.large sea animalsB.a boatC.an islandD.tiny fish
【5】Which of the following is true according to the passage?
A.We can take a bus trip along Lijiang River when we feel tired.
B.The Sun Koki River is famous for its powerful rapids.
C.We can go diving in the clear waters in Nepal.
D.We can dive and sleep at Spaded at the same time.
【答案】
【1】B
【2】B
【3】C
【4】D
【5】B
【解析】
本文是一篇应用文,推荐了亚洲旅行的三处特色景点。
【1】
题意:如果在桂林选择了自行车旅行,我们可以看到不同的风景,除了________。
细节理解题。根据原文Bike paths take you past the villages and farms. Enjoy this beautiful views from your bike, or stop and talk with one of the villagers working in the field可知,在桂林骑自行车旅行,可以欣赏到桂林的山水和田园风光,但是不能欣赏到地下风景。B选项undergrounds“地下风光”符合题意,故选B。
【2】
题意:在尼泊尔,我们不能体验到________。
细节理解题。根据原文In Nepal, you can experience thrilling rapids(急流) and the beauty of Himalayas at the same time. Take a white-water rafting trip down the Sun Koki River, world-famous for its powerful rapids可知,在尼泊尔不能玩潜水。B选项diving in clear waters“在清澈的水里潜水”符合题意,故选B。
【3】
题意:在尼泊尔,夏天去漂流可能很危险,因为________。
细节理解题。根据原文Don’t go rafting in summer. Heavy rain raises the water level可知,在尼泊尔,夏天去漂流可能很危险,因为雨季水位会很高。C选项high water levels“高水位”符合题意,故选C。
【4】
题意:在Spaded岛,我们能在五彩的珊瑚礁中发现________。
细节理解题。根据原文The colorful coral(珊瑚) along the reefs hides tiny fish可知,在Spaded岛,我们能在五彩的珊瑚礁中发现一些小鱼。D选项tiny fish“小鱼”符合题意,故选D。
【5】
题意:根据本文内容,下列哪一项说法是正确的?
细节理解题。根据原文When you feel tired, take a boat trip along the beautiful and famous Lijiang River可知,A选项“当我们感到累的时候,我们可以乘公共汽车沿着漓江旅行”说法错误,可排除。根据原文Take a white-water rafting trip down the Sun Koki River, world-famous for its powerful rapids可知,C选项“我们可以在尼泊尔清澈的水域潜水”说法错误,可排除。根据原文You can dive at Spaded, but you can’t sleep there,D选项“在Spaded岛,我们可以潜水,也可以在岛上住宿”说法错误,可排除。根据原文Take a white-water rafting trip down the Sun Koki River, world-famous for its powerful rapids可知,B选项“Sun Koki河以其湍急的水流而闻名”说法正确,故选B。
【题目】先通读下面的短文,然后根据短文内容和所给首字母,在空格内填入一个适当的单词,使短文意思完整。所填单词必须在答题卡标有题号的横线上完整写出。
![]()
Claude Monet’s paintings were quite different from the art styles that were popular in the 1870s France. Traditional artists always did their artwork in a studio and their paintings were realistic- they looked exactly like the real world. Claude Monet was part of a group of painters who were called Impressionists(印象派画家). Their paintings were light and a bit fuzzy - they gave an impression of what the real world looked like. Sometimes Impressionists worked outside, which was a very unusual thought in their time. Impressionists received its name from an early painting by Claude Monet titled Impression, Sunrise.
![]()
Knowing that trains were interesting subjects and represented modern progress, Claude Monet created a series of Impressionist paintings of trains from January to March of 1877. He worked on his paintings right on the train platform (站台)at the Gare Saint-Lazare, the train station on Saint Lazare Street. Although there were many train stations in Paris, this was the first train station built in Paris so it had historical significance(意义).
Monet’s friend, Impressionist painter Pierre Auguste Renoir, told the following story to his sons about Claude Monet and painting the trains. Monet needed permission (允许)to spend time on the train platform and paint what he saw in his impressionistic style. One day, Monet put on his very best suit along with a fine hat, a good shirt and a silk tie. He appeared to be a wealthy gentleman while he really was a poor painter.
The station master was impressed and gave Monet permission to paint on the train platform. The station master even kept trains from leaving on time so Monet could finish a scene even though passengers complained.
Was it worthy? Monet's train scenes turned his career into a success and for the station master, made his train station famous until even now.
Introduction | Claude Monet was one of the Impressionist painters whose paintings were not the same as the popular art styles in the 1870s France. Impressionist paintings gave an impression of 【1】 the real world looked. Impressionism was 【2】 after his painting Impression, Sunrise. |
A story of painting trains | At that time trains could keep people's interest and represented modem progress. He created paintings of trains at the train station with the longest history in Paris. He 【3】himself as a wealthy gentleman to win the station master's trust. In order to help Monet finish a scene, the station master even made the trains leave 【4】 than they should do. |
Result | His train scenes made not only his career 【5】 but also the train station famous. |