题目内容
【题目】![]()
The opening ceremony开幕式) of the Tokyo Summer Olympics will be on July 24, 2020. One year before the event, its medal designs(奖牌设计) were shown, CBS News reported.
However, the medals are quite different from the ones seen in other Olympics. People used old cell phones and other electronic waste to make them!
The organizing committee chose the medal designs by holding a competition. Competitors brought 400 designs. The winner was 51-year-old designer Junichi Kawanishi, the Guardian wrote.
The medals look like pebbles(鹅卵石) and are 8.5 cm in diameter(直径). The front face has a picture of Nike, the Greek goddess of victory.
The committee will make 5,000 medals for this summer's games. Japan is the first Olympic host country to make all of its medals from electronic waste.
【1】The Olympics will be held in Japan this summer.
【2】The medals are different mostly because it has a picture of Nike in the front face.
【3】Junichi Kawanishi beat the other competitors in the competition.
【4】From the passage, we are sure it's the first time for an Olympic host country to make medals from waste.
【5】From the passage, we can infer(推断) that Japanese value environmental protection.
【答案】
【1】A
【2】B
【3】A
【4】B
【5】A
【解析】
本文介绍了东京夏季奥运会。东京夏季奥运会的开幕式将于2020年7月24日举行。其奖牌是用旧手机和其他电子垃圾制造手机!获胜者是51岁的设计师JunichiKawanishi。奖牌看起来像鹅卵石,直径为8.5厘米(直径)。日本是第一个用电子垃圾制造奖牌的奥运会主办国。
【1】细节理解题。根据“The opening ceremony开幕式) of the Tokyo Summer Olympics will be on July 24, 2020.”东京夏季奥运会的开幕式将于2020年7月24日举行。可知,今年夏天奥运会将在日本举行。故选A。
【2】细节理解题。根据“People used old cell phones and other electronic waste to make them!”人们用旧手机和其他电子垃圾制造的!而不是因为它的正面有一张耐克的照片。故选B。
【3】细节理解题。根据“获胜者是51岁的设计师Junichi Kawanishi。”可知,Junichi Kawanishi在比赛中击败了其他竞争者。故选A。
【4】细节理解题。根据“Japan is the first Olympic host country to make all of its medals from electronic waste.”可知,日本是第一个用电子垃圾制造奖牌的奥运会主办国。而不是垃圾。故选B。
【5】推理判断题。根据“Japan is the first Olympic host country to make all of its medals from electronic waste.”可知,日本是第一个用电子垃圾制造奖牌的奥运会主办国。我们可以推断出日本人重视环境保护。故选A。
【题目】 —I _______to the cinema yesterday.
—It’s a pity. You didn’t invite me.
A. go B. went C. have gone
【题目】 Do you want to travel in countries in Asia? You don’t have to travel very far. Follow us,
and you can enjoy these Asian adventures.
Activities | Introduction | Advice |
Cycling in Guilin, China | Get around the city by cycling through Guilin, Guangxi Province. Mountains rise straight up, creating the only beauty. Bike paths take you past the villages and farms. Enjoy this beautiful views from your bike, or stop and talk with one of the villagers working in the field. | When you feel tired, take a boat trip along the beautiful and famous Lijiang River. |
White-water rafting in Nepal | In Nepal, you can experience thrilling rapids(急流) and the beauty of Himalayas at the same time. Take a white-water rafting trip down the Sun Koki River, world-famous for its powerful rapids. | Don’t go rafting in summer. Heavy rain raises the water level. |
| Go diving in the clear waters around Spaded, an island in Malaysia, and discover an underground world. You’ll see large sea animals swimming along. The colorful coral(珊瑚) along the reefs hides tiny fish. | You can dive at Spaded, but you can’t sleep there. The island is a protected park, but you can stay on one of the nearby islands. |
【1】If we follow the cycling trip in Guilin, we can see different views except _________.
A.farmersB.undergroundsC.mountainsD.crops
【2】We cannot experience _________ in Nepal.
A.thrilling rapidsB.diving in clear waters
C.the beauty of the HimalayasD.a white-water rafting trip
【3】Going rafting may be dangerous in summer in Nepal because of _________.
A.too many touristsB.high temperatureC.high water levelsD.dry weather
【4】We can find _________ hide in the colorful coral along the reefs in Spaded.
A.large sea animalsB.a boatC.an islandD.tiny fish
【5】Which of the following is true according to the passage?
A.We can take a bus trip along Lijiang River when we feel tired.
B.The Sun Koki River is famous for its powerful rapids.
C.We can go diving in the clear waters in Nepal.
D.We can dive and sleep at Spaded at the same time.