题目内容

【题目】请阅读下面短文,根据首字母或所给词的适当形式填空,使文章语义通顺。

Because of the novel coronavirus outbreak in Wuhan in December, the number of people infected(被感染的)and patients who died kept 1(climb). It is reported that the epidemic(传染病) has something to do with the selling of wild a2 at South China Seafood Market. There is no doubt that hunting and killing wild animals has a bad influence. Wild animals 3(kill) for their meat and this causes the imbalance of nature. What’s worse, some of t4may disappear forever. On the other hand, because of the contact between humans and wild animals, epidemics like SARS and pneumonia may infect humans 5(easy).

Since the outbreak of the disease, the Chinese government 6(close)down the city directly to prevent the spread of the disease. At the same time, the Chinese people pull together to fight the epidemic. Our relationship becomes even s7in the face of the disaster.

For the further development, something must be done to stop this illegal (违法的)action. First, Nature Reserves(保护区)are supposed to be built so as to offer more living space to wildlife. Second, be aware that never have wild animals for food b8 they are part of environment. Third, it is time for the government 9(develop) laws about protecting wildlife. In this way, we can build a 10(peace) and friendly society and ensure a sustainable development(可持续发展).

【答案】

1climbing

2animals

3are killed

4them

5easily

6has closed

7stronger

8because

9to develop

10peaceful

【解析】

本文描述了因为人们捕食野生动物,导致了新型冠状病毒的爆发和传染。提出了对野生动物的保护和立法,让我们能生活在一个和谐的世界里,更好的发展。

1句意:感染人数和死亡人数不断攀升。

根据句意理解可知,这里表达的是“持续上升”,英语中表达“一件事情一直……”时,结构是keep doing sth,所以这里应该用doing形式,故答案为climbing

2句意:据悉,此次疫情与华南海鲜市场野生动物销售有关。

根据句意理解及后句There is no doubt that hunting and killing wild animals has a bad influence. 毫无疑问,捕杀野生动物会产生不良影响。可知这里表达的是“野生动物”,英语是animal,而这里指的不止一只野生动物,所以这里应该用复数形式,故答案为animals

3句意:野生动物因吃肉而被杀死。

根据句意理解及句子结构分析可知,句子主语Wild animals与动词kill之间是被动关系,所以这里应该用被动语态,而这里是陈述一件事实,所以应该用一般现在时的被动结构,故答案为are killed

4句意:更糟糕的是,其中一些可能会永远消失。

根据句意理解及前句Wild animals _____3_____(kill) for their meat and this causes the imbalance of nature.可知,这里指的是“野生动物中的一些”,而前面的“野生动物”用的是复数名词,所以这里应该用复数的代词代替,而of是介词,后面应该用宾格,故答案为them

5句意:另一方面,由于人类与野生动物的接触,SARS、肺炎等流行病很容易感染人类。

根据句意理解及句子结构分析可知,空格在句中修饰的是动词infect,英语中修饰动词要用副词,所以这里应该用副词形式,而所给的词是形容词,所以要变成副词,故答案为easily

6句意:自疾病爆发以来,中国政府已直接封锁该市,以防止疾病蔓延。

根据句意理解及句中的since可知,这里的动词应该用完成时态,结构是have/ has+过去分词,而句子主语是Chinese government,所以这里应该用has,故答案为has closed

7句意:面对灾难,我们的关系变得更加牢固。

根据句意理解可知,这里表达的是“更加坚固”,英语是strong,而空格前有even修饰,所以这里应该用比较级的形式,故答案为stronger

8句意:第二,要意识到从来没有野生动物是可以作为食物的,因为它们是环境的一部分。

根据句意理解及句子结构分析可知,be aware that never have wild animals for food they are part of environment.前后两句是因果关系,所以这里应该用引导原因状语从句,所以这里应该用because,故答案为because

9句意:现在是政府制定保护野生动物的法律的时候了。

根据句意理解可知,这里表达的是“是……的时候了”,英语是一个固定结构,表达为It is time for sb to do sth,所以这里应该用to do的形式,故答案为to develop

10句意:这样才能建设和平友好的社会。

根据句意理解可知,这里表达的是“和平的”,and并列的两部分后面是形容词,所以前面也用形容词形式,peace是一个名词,变成形容词是peaceful,故答案为peaceful

练习册系列答案
相关题目

【题目】 Whenever I look at this photo, I think of an afternoon fishing with my grandfather. My grandfather loves fishing. When I was young, he tried to get my brother and me excited about it. "It's a wonderful way to spend the afternoon together," he told us. Every Saturday he asked us to go with him. At first we would, but fishing seemed so boring to us. Finally, we told him that fishing wasn't our thing. After that, he would go alone, One Saturday afternoon not long ago, I changed my mind and decided to go with him. I thought that maybe I would enjoy fishing more now that a few years have passed. So down to the water we went. We got in the water, threw the line, and waited. After three hours, all we had was a single tiny fish.

"Grandpawhy do you like standing out here for hours like this?" I asked. "You've done nothing all afternoon!"

“Well." he said. "When I was a boy, fishing wasn't 'nothing". In fact, it was everything. I didn't have TV video games or smart phones, so I fished. Now, when I fish. I go back to being that boy. It was a happy time."

This photo really changed how I saw my grandfather. I don't just see a quiet older man, but rather somebody who has seen many changes and has had many experiences. Right after I look the picture. Grandpa felt a strong pull on his line. In a second, the two of us were trying hard to bring the biggest fish I had ever seen! It was really exciting. From then on. I went fishing with him whenever I could.

根据短文内容,选择最佳答案。

1In the writer’s grandfather’s opinion, the wonderful way to spend the afternoon is to _______.

A.watch TVB.have afternoon teaC.go fishingD.play chess

2The writer’s grandfather had to go fishing alone because _______.

A.the writer and his brother thought it was boringB.he didn’t like to stay with others

C.the weather was so badD.no one else had time

3After waiting for three hours, they got _______.

A.nothingB.fishing skills

C.a single tiny fishD.the biggest fish the writer had ever seen

4The writer’s grandfather_______when he was young.

A.had no money to buy toysB.lived a simple but happy life

C.like to listen to the radioD.lived a hard life

5What can we infer(推断)from the passage?

A.The writer’s brother also loved fishing gradually.

B.The writer finally understood his grandfather and he was willing to stay with him.

C.This photo reminded the writer of comfortable life in the countryside.

D.It’s more popular for teenagers to go fishing than play with smart phones.

【题目】Do you want to do well in exams? Sometimes your knowledge is not enough, you also need good strategies. Here are some for you:

Before you answer the questions, if you feel a little nervous, take a few deep breaths to help you relax.

Always read the question carefully and make sure that you understand it. Read it a few times if possible.

Find out how much each question is worth or how many points you need. If it asks to give one answer, only write one.

If there’s a difficult question, don’t worry. Go on to the next question and come back to it if you have time later.

Try not to leave questions unanswered when you finish the test. Sometimes a guess may get you points.

When you finish, go back and check your answers. You will need to check your writing for spelling mistakes.

1From the passage, we know we can ___________to help ourselves relax if we feel a little nervous.

A.tell ourselves not to be nervous

B.ask the teacher for help

C.go out for a walk

D.take a few deep breaths

2To make sure we understand the question, we had better ___________.

A.read it fast

B.read it till we finish it

C.read it a few times if possible

D.read it slowly

3When we finish answering all the questions, we need to ___________.

A.hand it at once

B.check spelling mistakes

C.worry about our points

D.check with classmates

4The underlined word “strategies” in the passage means ___________.

A.策略B.思维C.途径D.智慧

5Which of the following is NOT RIGHT according to the passage?

A.Find out how many points we need or how much each question is worth.

B.Try not to leave questions unanswered when we finish the test.

C.If it asks to give one answer, we’d better write more.

D.Sometimes we should guess the answers to get points.

违法和不良信息举报电话:027-86699610 举报邮箱:58377363@163.com

精英家教网