题目内容

【题目】

Portia gave the decision. “One pound of the merchant’s (商人) flesh () is yours. It is what the contract (合同) says. You may take his flesh!”

Shylock held his knife and told Antonio to get ready. “Wait!” exclaimed Portia. “You will not do anything that is not written in the contract. Is that right, Shylock?”

“Yes, that’s right,” said Shylock. He wondered what the wise young judge was going to say. “Well,” said the young judge, “I have read the contract carefully, and it does not say anything about taking his blood. It says ‘a pound of flesh’. You can take your pound of flesh, but you may not take one drop of his blood. If you take any of his blood, the duke (公爵) will take everything you own!”

Now it was Graziano’s turn to bless the judge and call him wise.

“You wanted justice (公平),” Portia told Shylock, “and you’ll have more justice than you wanted.”

Shylock didn’t want to give everything he owned to the duke. He decided not to take his pound of flesh. He said he would take the money.

“Give me ninety thousand dollars,” he said, “and I will have pity on Antonio and let him go.”

Bassanio was happy to give him the money. He was very pleased that his friend Antonio would not die.

“Wait!” Portia said again. “He does not want the money. It is not written in the contract.”

Shylock said he just wanted to have his money back and wouldn’t even need interest. Bassanio was ready to give it to him, but again Portia stopped him.

“He said he only wanted the thing written in the contract.”

Shylock understood that he would not get his pound of flesh. He understood that he would not get his money. He decided to go home.

“Wait!” said Portia, for the third time. “The law of Venice, says that if you plan to kill a citizen of Venice, you will lose everything that you own. Half of what you have will belong to the person you tried to kill, and the other half will belong to the duke.”

Taken from The Merchant of Venice

1What do you think of Portia according to the passage?

A.Brave and clever.B.Generous and calm.C.Childish and careless.D.Practical and selfish.

2Which is the right order of what happened in the story?

a. Shylock decided to take the money instead of Antonio’s pound of flesh.

b. Graziano blessed the judge and called him wise.

c. Shylock just wanted his money back without any interest.

d. The judge made the decision.

e. Shylock held his knife and got ready to take the flesh.

A.e-b-c-a-d.B.e-b-a-c-d.C.d-e-b-a-c.D.d-e-b-c-a.

3What do you think would happen to Shylock later?

A.He would give everything that he owned to the duke.

B.He would face the loss of everything that he had.

C.He would have his money back without interest.

D.He would try to get Antonio’s flesh in another way.

【答案】

1A

2C

3B

【解析】

文章大意:本文节选自莎士比亚小说《威尼斯商人》。节选部分讲述了法官Portia利用自己的聪明才智帮助了商人安东尼奥。

1

判断推理题。根据这篇文章内容可知,讲述了法官Portia利用自己的聪明才智帮助了商人安东尼奥。觉得波西亚“勇敢而聪明”,故答案为A

2

细节理解题。根据故事发生的顺序是法官作出了决定。 夏洛克拿着刀,准备把肉拿走。格拉齐亚诺祝福法官,称他为聪明人。夏洛克决定拿走钱而不是安东尼奥的一磅肉。夏洛克只想把钱退了,不收利息。可知,故答案为C

3

细节理解题。根据文中“The law of Venice, says that if you plan to kill a citizen of Venice, you will lose everything that you own. Half of what you have will belong to the person you tried to kill, and the other half will belong to the duke.” 威尼斯的法律规定,如果你打算杀死一个威尼斯公民,你将失去你所拥有的一切。你所拥有的一半将属于你试图杀死的人,另一半将属于公爵。可知,他将面临失去一切所拥有的一切。故答案为B

练习册系列答案
相关题目

【题目】There was once a wise old lady who lived on a hill. All the children used to go and ask her questions. She always gave them_______answers.

There was a little boy among the children. One day he caught a little bird and held it in his hands without anybody seeing it. Suddenly he had an idea and asked his friends to_______.

“Let's_________the old lady,” he said. “I'll ask her what I’m holding in my hands. Of course, she’ll answer that I have a bird. Then I'll ask her if the bird is alive or dead. If she says the bird is dead, then I'll___________my hands and let the bird fly away. If she says the bird is alive, I'll quickly_______it and show her the dead bird. Either way, she'11 be___________

The children agreed this was a clever plan. So ___________ the hill they all went to the old lady’s house.

“Granny, we have a_________for you,” they all shouted.

“What’s in my hands?” the little boy asked.

“Why, of course it must be a bird,” the old lady replied.

“But is it alive or dead?” the boy asked_________.

All the boys__________ her answer and got ready to laugh at her.

The old lady thought for a moment and then replied, "It's up to you, my child. If you' re kind enough, it'll be alive.”

1A. funny B. perfect C. impolite

2A. play with it B. go back home C. go with him

3A. play a trick on B. make friends with C. pay a visit to

4A. open B. raise C. shake

5A. save B. free C. kill

6A. right B. wrong C. wise

7A. up B. down C. across

8A. question B. bird C. present

9A. calmly B. worriedly C. excitedly

10A. listened to B. waited for C. thought of

【题目】

Do you use Facebook, MySpace or Twitter? If so, then you are part of a social network. Social networking sites allow us to see our social connections.

When you create a profile (a description of somebody that gives useful information) on a social networking site, you open up a number of possible social connections. You can look up old friends, make new friends, and share music, photos and videos with them. You can also join groups according to your interests or hobbies, favorite TV shows or music.

Setting up a social networking account (帐号) is simple. You just create and post a personal profile. For this you need a login name, password, and an e-mail account. Then you add some personal information such as name, age. sex, location. interests. etc. You can also add a photo of yourself. You can control who sees your profile, The next step is to look for new ones, and add them to your network. Then you can search your friends' connections for anyone else you'd like to add to your network.

Different social networking sites allow people to communicate in different ways. There are sites that allow you to enlarge your personal community such as Facebook, Then there are ones that include media(媒体伦)sharing, such as You Tube, where members upload and look at other people's pictures and videos, There are also ones that specialize in sharing music, such as Last FM. and finally. ones that allow bloggers to form online communities. such as Live Journal.

The latest trend (趋势)in social networking is to create your own independent social network. Companies do this to make their products sell well and people do it to create their own communities.

1What's the writer's purpose in writing Paragraph l?

A.To raise a question.B.To lead in the topic.

C.To introduce some sites.D.To advertise a social network.

2Which of the following is NOT mentioned in Paragraph 2?

A.Make new friends.B.Share videos with others.

C.Open a net shop.D.Join groups you like.

3The third paragraph mainly tell us ____________________.

A.what personal information to addB.whether to add a photo of yourself

C.how to build a social networking accountD.who to add to your network.

4Last FM is a networking site where ___________________.

A.you can upload videosB.bloggers can form online communities

C.you have the largest personal communityD.sharing music is specialized

5What's the best title of the passage?

A.Personal ProfilesB.Social Networks

C.Networking TrendsD.Networking Accounts

违法和不良信息举报电话:027-86699610 举报邮箱:58377363@163.com

精英家教网