题目内容

【题目】

Do you use Facebook, MySpace or Twitter? If so, then you are part of a social network. Social networking sites allow us to see our social connections.

When you create a profile (a description of somebody that gives useful information) on a social networking site, you open up a number of possible social connections. You can look up old friends, make new friends, and share music, photos and videos with them. You can also join groups according to your interests or hobbies, favorite TV shows or music.

Setting up a social networking account (帐号) is simple. You just create and post a personal profile. For this you need a login name, password, and an e-mail account. Then you add some personal information such as name, age. sex, location. interests. etc. You can also add a photo of yourself. You can control who sees your profile, The next step is to look for new ones, and add them to your network. Then you can search your friends' connections for anyone else you'd like to add to your network.

Different social networking sites allow people to communicate in different ways. There are sites that allow you to enlarge your personal community such as Facebook, Then there are ones that include media(媒体伦)sharing, such as You Tube, where members upload and look at other people's pictures and videos, There are also ones that specialize in sharing music, such as Last FM. and finally. ones that allow bloggers to form online communities. such as Live Journal.

The latest trend (趋势)in social networking is to create your own independent social network. Companies do this to make their products sell well and people do it to create their own communities.

1What's the writer's purpose in writing Paragraph l?

A.To raise a question.B.To lead in the topic.

C.To introduce some sites.D.To advertise a social network.

2Which of the following is NOT mentioned in Paragraph 2?

A.Make new friends.B.Share videos with others.

C.Open a net shop.D.Join groups you like.

3The third paragraph mainly tell us ____________________.

A.what personal information to addB.whether to add a photo of yourself

C.how to build a social networking accountD.who to add to your network.

4Last FM is a networking site where ___________________.

A.you can upload videosB.bloggers can form online communities

C.you have the largest personal communityD.sharing music is specialized

5What's the best title of the passage?

A.Personal ProfilesB.Social Networks

C.Networking TrendsD.Networking Accounts

【答案】

1B

2C

3C

4D

5B

【解析】

本文以“社交网络”为中心,讲述怎样建立网络账号以及人们在不同社交网络上的交流。

1

推理判断题。根据Do you use Facebook, MySpace or Twitter? If so, then you are part of a social network. Social networking sites allow us to see our social connections“你使用脸谱网,聚友网或推特吗?如果是这样,那么你是社会网络的一部分。社交网站让我们看到了我们的社会关系”,可知,第一段通过提出问题来引出“社交网络”的这个主题。故选B

2

细节理解题。根据You can look up old friends, make new friends, and share music, photos and videos with them. You can also join groups according to your interests or hobbies, favorite TV shows or music,可知,在网络上你可以交新朋友,与他们分享视频,加入兴趣组,所以ABD都有被提及,而C选项并没有提及。故选C

3

主旨大意题。根据Setting up a social networking account (帐号) is simple及全段内容,可知,第三段主要告诉我们如何建立一个社交网络账号。故选C

4

细节理解题。根据There are also ones that specialize in sharing music, such as Last FM,可知,Last FM是专门分享音乐的网站。故选D

5

最佳标题。根据Social networking sites allow us to see our social connections及全文描述,可知,本文以“社交网络”为中心,讲述怎样建立网络账号以及人们在不同社交网络上的交流,所以本文最佳标题是“社交网络”。故选B

练习册系列答案
相关题目

【题目】

Portia gave the decision. “One pound of the merchant’s (商人) flesh () is yours. It is what the contract (合同) says. You may take his flesh!”

Shylock held his knife and told Antonio to get ready. “Wait!” exclaimed Portia. “You will not do anything that is not written in the contract. Is that right, Shylock?”

“Yes, that’s right,” said Shylock. He wondered what the wise young judge was going to say. “Well,” said the young judge, “I have read the contract carefully, and it does not say anything about taking his blood. It says ‘a pound of flesh’. You can take your pound of flesh, but you may not take one drop of his blood. If you take any of his blood, the duke (公爵) will take everything you own!”

Now it was Graziano’s turn to bless the judge and call him wise.

“You wanted justice (公平),” Portia told Shylock, “and you’ll have more justice than you wanted.”

Shylock didn’t want to give everything he owned to the duke. He decided not to take his pound of flesh. He said he would take the money.

“Give me ninety thousand dollars,” he said, “and I will have pity on Antonio and let him go.”

Bassanio was happy to give him the money. He was very pleased that his friend Antonio would not die.

“Wait!” Portia said again. “He does not want the money. It is not written in the contract.”

Shylock said he just wanted to have his money back and wouldn’t even need interest. Bassanio was ready to give it to him, but again Portia stopped him.

“He said he only wanted the thing written in the contract.”

Shylock understood that he would not get his pound of flesh. He understood that he would not get his money. He decided to go home.

“Wait!” said Portia, for the third time. “The law of Venice, says that if you plan to kill a citizen of Venice, you will lose everything that you own. Half of what you have will belong to the person you tried to kill, and the other half will belong to the duke.”

Taken from The Merchant of Venice

1What do you think of Portia according to the passage?

A.Brave and clever.B.Generous and calm.C.Childish and careless.D.Practical and selfish.

2Which is the right order of what happened in the story?

a. Shylock decided to take the money instead of Antonio’s pound of flesh.

b. Graziano blessed the judge and called him wise.

c. Shylock just wanted his money back without any interest.

d. The judge made the decision.

e. Shylock held his knife and got ready to take the flesh.

A.e-b-c-a-d.B.e-b-a-c-d.C.d-e-b-a-c.D.d-e-b-c-a.

3What do you think would happen to Shylock later?

A.He would give everything that he owned to the duke.

B.He would face the loss of everything that he had.

C.He would have his money back without interest.

D.He would try to get Antonio’s flesh in another way.

【题目】

Sometimes I really doubt whether there is love between my parents. Every day they are busy trying to make money in order to pay for my brother' s education and mine. They don't act in the romantic ways that I read in books or I see on TV. For them, "I love you" is too difficult to say. Even sending flowers to each other on some special days is hardly ever seen.

One day, my mother was repairing a quilt(被子). I silently sat beside her and looked at her. "Mum, may I ask you a question?" I said.

"What?" she replied, still doing her work. "Is there love between you and Dads" I asked her in a very low voice. My mother stopped her work and looked at me in surprise. She didn't answer my question at once. Then, she bowed her head and continued to do her work.

I was afraid that I had hurt her feelings. I felt so embarrassed that I didn't know what to do. But at last I heard my mother say the following words:

"Look at this thread(线). Sometimes it appears, but most of the time, it hides in the quilt. The thread really makes the quilt strong and durable. If life is a quilt, then love should be a thread. It can hardly be seen anywhere or anytime, but it's really there."

I couldn't understand her until the next spring. At that time, my father suddenly got sick seriously. My mother had to stay with him in the hospital for a month. When they returned from the hospital, they both looked very pale. After they were back, every day in the morning and dusk, my mother helped my father walk slowly on the country road. My father had never been so gentle. The doctor had said my father would recover in two months. But after two months he still couldn't walk by himself. All of us were worried about him. "Dad, how are you feeling now" I asked him one day. "Susan, don't worry about me." he said gently. "To tell you the truth, I just like walking with your mum. I like this kind of life. Reading his eyes, I know he loves my mother deeply.

Once I thought love meant flowers, gifts and sweet kisses. But from this experience, I understand that love is just a thread in the quilt of our life. Love is inside, making life strong and warm.

1Why does the writer sometimes doubt whether there is real love between her parents?

A.Because they are very busy earning money.

B.Because her father gets angry with her mother easily.

C.Because they often fight with each other.

D.Because they hardly express Their love to each other.

2What does the underlined word "durable " mean in Chinese?

A.好看的B.廉价的C.耐用的D.朴素的

3Which of the following is TRUE according to the passage?

A.The writer understood her mum's words at once.

B.People should often say "I love you".

C.The writer's parents didn't love each other.

D.Love is there, no matter whether you say it or not.

4What's the main idea of the passage`s

A.We should understand our parents.

B.Love is insidemaking life strong and warm.

C.Love is really very important to anyone.

D.Lave should be outside, and can be seen everywhere.

【题目】 BAO, a story of a lonely mother whose little dumpling comes to life, has touched the hearts of millions. The Oscar-winning short film was directed by Chinese-Canadian Domee Shi(石之予). Bao tells bao a heart-warming tale of parental love and the loss feeling when children grow older and leave home.

The mother finds great joy in caring for her little dumpling boy. But all little “baos” grow up. They make friends and become independent. As the dumpling becomes a teen, he pulls away from his mom. All teens can relate to this frustrating time; 父母想要对待你像小“包宝宝”,即使你几乎是一个成年人了。

As the mother tries hard to stop her “bao” from leaving, she puts him into her mouth and swallows(吞下)him. She is immediately filled with regret and sadness. Her desire to keep him close makes her lose him forever.

Are your parents too protective? Do they make you feel like a “little dumpling”? Do you feel unhappy about this? If so, it will help to remember the love and sadness of the mother in Bao. When you want to roll your eyes(翻白眼)in frustration, remember that your parents are motivated by love. The desire to become more independent is normal. However, you are expected to express your feelings without “lashing out(斥责)” like “bao” does in the film. Ask your parents how you can have some privacy(隐私)and independence in a way that makes them feel comfortable. And remind them that, in some way, you will always be their “little bao”.

请根据短文内容,完成下列任务。

1请将①处划线句子改为被动语态。

___________________________________________________________________________________________

2请将下列句子补充完整,使其句意连贯。

It is normal that children desire to become _________ as they grow up.

请根据短文内容回答问题。

3Why does the mother put “bao” into her mouth and swallow him?

___________________________________________________________________________________________

4How should students get on with their parents?

___________________________________________________________________________________________

5请将②处划线句子译成英语。

___________________________________________________________________________________________

违法和不良信息举报电话:027-86699610 举报邮箱:58377363@163.com

精英家教网