题目内容
【题目】This Monday, David got four invitations. Let’s read and see.
| Hi David, Can you play the piano? Are you good at dancing? Welcome to our school talent show. It starts at 4:00 pm next Monday at the gym. You can bring your friends if you like. Looking forward to your reply. Sarah |
| Hi David, I’m having a birthday party at 6:00 pm next Friday at my house. Would you like to come? It’ll be fun. Lots of people from my school are coming. Could you bring some lemonade and crisps? Hope you can come. Jack |
| Hi David, Christmas is coming. Would you like to come to our Christmas party this Sunday at the School Hall? The party will last from 9:00 am to 11:00 am. We’ll play games, sing songs and so on. I think we’ll have a good time. Will you write me back as soon as possible? Mary |
| Hi David, Our foreign teacher, Miss Green, will return to England for her winter vacation soon. We will have a party for her this Thursday. It begins at 5:00 pm at the Foreign Teachers’ Building. Food and drinks will be provided at the party. Please reply by Wednesday. Lucas |
【1】When is the school talent show?
A. Next Monday.B. Next Friday.C. This Sunday.D. This Thursday.
【2】Where will the birthday party be held?
A. At the School Hall.B. At the Foreign Teachers’ Building.
C. At the gym.D. At Jack’s house.
【3】At the Christmas party, David can .
A. dance and play the pianoB. watch shows with friends
C. play games and sing songsD. make lemonade and crisps
【4】Why will Miss Green return to England?
A. For a Christmas dinner.B. For her winter vacation.
C. For a school talent show.D. For her friend’s birthday party.
【答案】
【1】A
【2】D
【3】C
【4】B
【解析】
本文介绍了戴维在星期一收到四封请柬。Sarah邀请他参加学校才艺秀,Jack邀请他去参加生日聚会,Mary邀请他参加圣诞节聚会,Lucas邀请他参加为外教格林小姐举行的欢迎聚会。
【1】A
细节理解题。根据Welcome to our school talent show. It starts at 4:00 pm next Monday at the gym.可知学校才艺秀是在下周一,故选A
【2】D
推理判断题。根据I’m having a birthday party at 6:00 pm next Friday at my house. 和Jack可知生日聚会将在杰克家举行,故选D。
【3】C
细节理解题。根据We’ll play games, sing songs and so on.可知在圣诞节聚会上,戴维会做游戏,唱歌,故选C。
【4】B
细节理解题。根据Our foreign teacher, Miss Green, will return to England for her winter vacation soon.可知格林小姐将回到英国过寒假,故选B。
认真阅读题干内容,根据题干要求,在文中寻找答案所在的语句或段落,进行分析理解,词义猜测,推理判断和概括归纳,选出正确的选项。例如小题1,根据Welcome to our school talent show. It starts at 4:00 pm next Monday at the gym.可知学校才艺秀是在下周一,故选A
【题目】根据短文内容,选择最佳答案。
| Big dogs are usually scary. But this dog in the picture is afraid of everything. It's name is Presley. It is 1.83 meters tall. It lives in the UK with its owner. |
| The cow called Manikyam is from India. She is 6 years old. She is only 61.1cm tall. It is the shortest cow in the world. The villagers are proud of the famous cow. Everyone likes to feed her delicious food. Her owner treats her as a pet. “This cow is like a family member. She is a clever cow,” said her owner. |
(1)What's the height of Presley?
A.1.83cm.
B.61.1cm.
C.1.83m.
D.61.1m.
(2)What is the Chinese meaning of the underlined word “chicken- hearted”?
A.善良的
B.胆怯的
C.好斗的
D.莽撞的
(3)The owner of Manikyam regards her as a .
A.pal
B.pet
C.daughter
D.teacher
(4)Which of the following is not true according to the passage?
A.Presley's owner lives in the UK.
B.Mnaikyam is a clever Indian cow.
C.Manikyam is the shortest cow in the world.
D.The cow is taller than the dog.
(5)In which part of Web you can find the passage?
A.Food.
B.Movies.
C.Education.
D.Animals.