题目内容

【题目】第二节阅读短文,根据语篇要求填空,使短文通顺、意思完整。每空限填一词。请将答案写在下面题号后的横线上。

Wildfires(野火 )are dangerous for the forests. Every year, wildfires 1 many forests, and cause thousands of people to2 . Forest firefighters help to stop this.

Forest firefighters are a special kind of firefighters. Their main work is to fight the forest fire and stop the fire 3 spreading(传播). When fire burns in a forest, they will take planes to the areas and try to put out the fire as 4 as they can. Most firefighters are men, but more5 are joining the group. If a man or a woman wants to be a firefighter, he or she must be strong enough. Firefighters are also able live in the forests. They must know how to find food and even make simple furniture from trees. They are brave and their work is dangerous.

【答案】

1burn

2die

3from

4fast

5women

【解析】

野火对森林来说非常危险,它们会烧毁森林,并且引起人类死亡。森林消防员是一类特殊的消防员。本文主要介绍了森林消防员。

1句意:每年,野火会烧毁很多森林,引起成千上万人的死亡。

此空为谓语动词,结合句意可知,野火会烧毁很多森林。burn表示烧毁。故答案为burn

2句意:每年,野火会烧毁很多森林,引起成千上万人的死亡。

cause sb. to do sth.表示引起某人做某事,此空为动词原形。结合句意可知,野火会导致人类死亡。die表示死亡。故答案为die

3句意:他们的主要工作是对抗森林大火,阻止大火蔓延。

stop…from doing sth.表示阻止做某事,固定搭配。故答案为from

4句意:当森林里发生大火时,他们将乘飞机到达这片区域,尽他们所能快速扑灭大火。

as…as之间接形容词或副词原形,结合句意可知,此处表示尽快fast修饰动词。故答案为fast

5句意:大多数消防员都是男人,但是更多的女士正在加入这个队伍。

but表示转折关系,因此可推测现在也有很多女士从事这个工作。此空是与men对应的women。故答案为women

练习册系列答案
相关题目

【题目】 To all the students

The New town School Sports Day this year will be held on Saturday, July 15 at the City Stadium from 10: 00 a. m. to 4: 00 p.m.

There will be the following events pills.

100 meters race The high jump

400 meters race Shot put(推铅球)

l000 meters race. Discus throw(掷铁饼)

2000 meters race The long jump

Each event will have four competitions. There will be one for girls, one for boys, one for older students and one for younger students

If you want to take part in any of the events, you should tell Mr. Wilson. He will be in the school gym from 3: 30 p. m to 4: 30 p. m. MondayFriday next week.

All the students are required to come to the stadium on time. Teachers will put down the names at the stadium gate as students arrive. Students who don’ t take part in it must bring a letter from their parents to tell why.

Carter White

根据材料内容选择正确答案。并将其标号填入题前括号内。

1The Sports Day will last .

A.one hourB.two hoursC.six hoursD.two days

2If a student wants to enter a race, who should she or he tell?

A.Any teacher.B.Carter WhiteC.Mr BrownD.Mr Wilson

3How many races will there be for the 1000-meter race

A.OneB.TwoC.ThreeD.Four

4When and where can we find Mr Wilson next week?

A.From 3: 30 p. m. to 4: 30 p.m. in the school gym

B.From 3: 30 p. m to 4: 30 p. m. at the City Stadium

C.From 10: 00 a. m to 4: 00 p.m. in the school gym

D.From 10: 00 a. m. to 4: 00 p. m at the City Stadium

5What information can students get from the above?

A.What will happen on Sports DayB.How to prepare for Sports Day

C.The winners of Sports Day.D.Why Sports Day was canceled(取消)

违法和不良信息举报电话:027-86699610 举报邮箱:58377363@163.com

精英家教网