题目内容

【题目】D. Answer the following questions (根据短文内容,回答下列问题)

In 1826, a Frenchman named Niepce needed pictures for his business. But he was not a good artist. So he invented a very simple camera. He put it in a window of his house and took a picture of his garden. That was the first photo.

The next important date in the history of photography was in 1837. That year, Daguerre, another Frenchman, took a picture of his reading room. He used a new kind of camera in a different way. In his picture you could see everything very clearly, even the smallest thing. This kind of photo was called a Daguerreotype.

Soon, other people began to use Daguerre’s way. Travellers brought back wonderful photos from all around the world. People took pictures of famous buildings, cities and mountains.

In about 1840, photography was developed. Then photographers could take pictures of people

and moving things. That was not simple. The photographers had to carry a lot of films and other machines. But this did not stop them, for example, some in the United States worked even harder.

Mathew Brady was a famous American photographer. He took many pictures of great people. The pictures were unusual because they were very lifelike.

Photography also became one kind of art by the end of the 19th century. Some photos were not just copies of the real world. They showed feelings, like other kinds of art.

1Was the first photo a picture of a window of a house?

2What was the Daguerreotype?

3If a photographer wanted to take pictures of moving things in 1840, what did he have to do?

4Why were Mathew Brady’s pictures special?

5What does this passage mainly tell us?

6Can you name another kind of art that shows feeling?

【答案】

1No, it wasn't.

2A kind of photo.

3He had to carry a lot of films and other machines.

4Because his pictures were lifelike.

5It tells us the history of the photography./It tells us how photography was developed.

6Painting/Novel/Play... (Any reasonable answer is acceptable.)

【解析】试题分析:这篇说明文介绍了摄影的起源和发展。

1题意:第一张照片是房子窗户的照片吗?考查细节理解题。根据第一段结尾He put it in a window of his house and took a picture of his garden. That was the first photo.,可知that指的是his garden,所以是否定回答,故填No, it wasn't.。

2题意:Daguerreotype是什么?考查细节理解题。根据In his picture you could see everything very clearly, even the smallest thing. This kind of photo was called a Daguerreotype.,可知它也是一种照片,故填A kind of photo.。

3题意:如果一个摄影师想在1840年拍摄移动的东西,他必须做什么?考查细节理解题。根据The photographers had to carry a lot of films and other machines.,可知填He had to carry a lot of films and other machines.。

4题意:Mathew Brady的照片为什么特别?考查细节理解题。根据The pictures were unusual because they were very lifelike.,可知填Because his pictures were lifelike.。

5题意:这篇文章主要告诉我们什么?考查综合理解题。根据短文内容介绍了摄影是如何发展的,故填It tells us the history of the photography./It tells us how photography was developed.。

6题意:你能说出另一种表现情感的艺术吗?考查综合理解题开放性题目。结合文意,可知填Painting/Novel/Play... (Any reasonable answer is acceptable.)。

练习册系列答案
相关题目

【题目】Have you ever noticed an advertisement which says "Learn a foreign language in six weeks, or your money back! From the first day your pronunciation (发音) will be excellent.Just send …" and so on? Of course, it never happens quite like that.The only language that is easy to learn is the mother tongue.And think how much practice that gets! Before the Second World War people usually learned a foreign language in order to read the literature (文学) of the country.

Now speaking the foreign language is what most people want.Every year many millions of people start learning one.How do they do it? Some people try at home, with books and tapes; some use radio or television programmes; others go to evening classes.If

they use the language only twice or three times a week, learning it will take a long time, like language learning at school.A few people try to learn a language fast by studying for six or more hours a day.

It is clearly easier to learn the language in the country where it is spoken.However, most people cannot afford this, and for many it is not necessary.They need the language in order to do their work better.For example, scientists and doctors mainly need to be able to

read books and reports in the foreign language.Whether the language is learned quickly or slowly, it is hard work.Machines and good books will help, but they cannot do the students' work for them.

1Before the Second World War people learned a foreign language in order to ________.

A. speak to each other

B. listen to the radio

C. read something they didn't know

D. write the literature of the other country

2The easiest way for us to learn a foreign language is ________.

A. using the language six or more hours a day

B. learning the language at school

C. studying the language in the foreign country

D. reading the foreign stories as many as possible

3The passage mainly tells us that

A. the more you practise, the quicker you'll learn the language

B. it is possible for you to learn a foreign language in six weeks

C. it is not good for you to learn a foreign language by yourself

D. the quicker you learn a foreign language, the more you must pay for it

【题目】Why do people play sports? You might say “ to get exercise” and you’d be right. To have fun? That’s true , too. According to report, people who play sports get a lot more than just fit.

1You may think sports will take up all your study time. But research shows that students who play sports do better than those who don’t. Exercise improves learning, and memory, which can help students become more active in the classroom.

It’s clear that people who play sports learn teamwork and goal setting skills.2While working with teammates to win games and achieve goals, you’re learning how to be successful. Those skills make you good at work and in family life.

3 In addition to being fit and keeping a healthy weight, people who play sports are also less likely to smoke. And later in life, people who exercise are less likely to have cancer or some other illness.

Playing sports improves self- confidence. 4Why? It builds confidence when you can practice, improve, and achieve your goal. Sports are also a feel-good activity because they help people stay and make new friends.

5Playing sports can make you have less stress and help you feel a little happier. A person’s mood improves during exercise. Friends help improve your mood. And being on a team creates close relations between friends. It’s good to know your teammates will be on your side ---- both on and off the field!

A. Exercise cuts the pressure.

B. Sports are good for people’s health.

C. Sports teach people useful life skills.

D. People who play sports do better in school.

E. People who play sports feel better about themselves.

违法和不良信息举报电话:027-86699610 举报邮箱:58377363@163.com

精英家教网