题目内容

【题目】

WHAT’S ON THIS WEEKEND

Films at the Museum

Two European films will be on this Saturday afternoon at the Museum Theatre. See Broken Window at 1:30. The workers will be at 3:45. For further information, call 498-7898.

Captain Good Fellow

Do your children enjoy interesting stories, funny games, and exciting dances? Captain Good Fellow will be ready to teach all these things to children of all ages at the City Square on Saturday morning at 10:00. Free.

International Picnic

Are you tired of eating the same food every day? Come to Central Park on Saturday and enjoy food from all over the world. Delicious and not expensive. Noon to 5:00 p.m..

Do You Want to Hear “The Zoo”

“The Zoo”, a popular rock group from Australia, will give their first US concert at 8:00 p.m. at Rose Hall, City College, Sunday.

1How can you get more information about the films at the Museum Theatre?

A. By writing a letter.B. By sending an email.

C. By making a telephone call.D. By looking through the website.

2Children cannot enjoy at the City Square on Saturday morning.

A. interesting storiesB. funny games

C. wonderful picturesD. exciting dances

3Where can you taste delicious and cheap food on Saturday afternoon?

A. At the City Square.B. At the Central Park.

C. At the Museum Theatre.D. At the Rose Hall, City College.

4What can we do at Rose Hall, City College at 8:00 p.m., Sunday?

A. See a film.B. Listen to a speech.

C. Watch an animal show.D. Enjoy rock music.

5What kind of writing is this passage?

A. An advertisement (广告).B. A novel.

C. A play.D. News.

【答案】

1C

2C

3B

4D

5A

【解析】

本文属于广告。介绍了博物馆里的电影;好伙计船长;国际美食以及动物园摇滚乐队。它们 的演出时间和联系方式。

1细节理解题。根据For further information, call 498-7898. 欲了解更多信息,请致电498-7898。可知,你通过打电话的方式能在博物馆剧院了解到更多关于电影的信息。故选C

2细节理解题。根据Do your children enjoy interesting stories, funny games, and exciting dances? Captain Good Fellow will be ready to teach all these things to children of all ages at the City Square on Saturday morning at 10:00. Free. 你的孩子喜欢有趣的故事、有趣的游戏和令人兴奋的舞蹈吗?好伙计船长将于周六上午10:00在城市广场为所有年龄段的孩子们讲课。免费。可知,孩子们不能在星期六早上在城市广场欣赏精彩的图片。故选C

3细节理解题。根据Come to Central Park on Saturday and enjoy food from all over the world. Delicious and not expensive. Noon to 5:00 p.m.. 星期六来到中央公园,享受来自世界各地的美食。好吃又不贵。中午至下午5:00。可知,星期六下午你在中央公园能尝到美味又便宜的食物。故选B

4细节理解题。根据“The Zoo”, a popular rock group from Australia, will give their first US concert at 8:00 p.m. at Rose Hall, City College, Sunday. “动物园,一个来自澳大利亚的流行摇滚乐队,将在星期天晚上8点在城市学院玫瑰厅举行他们的第一场美国音乐会。可知,星期天晚上8点在城市学院玫瑰厅我们能欣赏摇滚乐。故选D

5推理判断题。题干的意思是:这篇文章是什么样的文章?A. An advertisement (广告). 广告;B. A novel. 小说。C. A play. 戏剧;D. News. 新闻。根据WHAT’S ON THIS WEEKEND这个周末有什么?以及下列的四个分述,可知,本文属于广告类。故选A

用细节定位法来做细节理解题。

细节理解题属直接解答性问题,是阅读理解题中最简单的一种,多数属中低难度的送分题。但由于中考所占的比例很大,应特别引起注意。

事实和细节题的命题特点是:把某词语、某个句子或某具体事实用不同于原文的另一方式或句型表达,即同义改写。解答这类题的窍门是:A)注意掌握英语的多种表达法;B)正确分析词语在句中的作用;C)熟练运用英语的句型转换;D)读懂题干所提出的问题,并准确地找到文中涉及该问题的句子。

做细节题具体方法与步骤如下:

略读材料,大概了解原文,掌握中心或主旨。

按文章的体裁,作者写作的组织模式及有关的信息词,如for examplefirstsecond…等预测应该到何处寻找自己所需要的事实。

将自己精力放在寻找你所需要的细节上,快速通篇跳读,眼睛自左至右,自上而下呈Z形扫视,直到找到细节出处,待找到含细节句子时,放慢速度,仔细核对比较内容,直至找到答案。

练习册系列答案
相关题目

【题目】 Do you often run outdoors to keep healthyHave you ever thought about how running helps to clean up the earthSometimes a creative mind can bring us a win-win(双赢)situation.

Plogginga new way to exercisebegan in Sweden(瑞典). The name “plogging” comes from two words-the Swedish(瑞典的)word "plocka”which means" to pick up(捡起)and the word “jogging”which means" “to run slowly”. A Swedish man called Erik started the movement. He saw rubbish here and there when riding to work each day. He became worried about the dirty environment and decided not to go to work by bike any more. Insteadhe began to run to work and pick up the rubbish at the same time.

To his joymore and more people followed him and soon plogging became popular.

Many people choose plogging instead of just jogging because they think plogging is a good way to help clean up the earth. Sometimes rubbish is difficult to collect because it may scatter all around. But if the runners pick up the rubbish on the wayit is quite different. After allmany hands make light work. Another reason is that plogging burns more calories(卡路里). According to a researchplogging for 10minutes burns 48 calorieswhile usual jogging for 10 minutes burns about 39 calories.

Everyone on the earth should play a part in cleaning it upIt's time for us to take action together. So readyLet's plog tomorrow

根据短文内容选择最佳答案。

1The underlined(划线的)word "scatter" in the passage means" ___________"in Chinese.

A. 爆炸B. 集中C. 散落

2After Erik saw much rubbish__________.

A. he became worriedB. he kept riding to work every day

C. he didn't care and did nothing about it

3People choose plogging because______________.

A. there are too many bikes in the city

B. riding bikes is harmful to their health

C. it can help clean up the earth and burn more calories

4Which of the following is TRUE according to the passage

A. Plogging started in Sweden.

B. Plogging for 10 minutes burns about 84 calories.

C. The name "plogging” comes from two English words.

5What's the best title for the passage

A. A Bad Habit-Littering

B. The Best Sport-Jogging

C. A New Way to Exercise-Plogging

违法和不良信息举报电话:027-86699610 举报邮箱:58377363@163.com

精英家教网