题目内容
【题目】World Book Day falls on April 23 every year. It was set up by the UNESCO (联合国教科文组织) in 1955 to encourage people to discover the pleasure of reading. It means your teachers or parents tell you to do so. "Reading for pleasure" plays a more important role in one's growth than one's family background.
Books, magazines, newspapers and other kinds of materials can help us know more about the outside world and perfect us. However, computer games, online videos and Internet are pushing books off the shelf. Some experts believe it's a worrying trend(趋势). Each Chinese read 0.38 more books in 2013 than 2012 but still far fewer than those in major developed countries. Even worse, many bookstores have closed their doors because many book lovers start to buy fewer books than before.
However, many people do still prefer reading because it has been part of their life. It can benefit(使受益) people in many ways. It gives us information about other countries and places of the world. It also has a strong influence on forming our personality and makes us more intelligent. The more we read, the more we know. The more we know, the smarter we become. It's never too late to start reading. So jump into the wonderful world of books now!
![]()
根据短文内容,完成下列小题。
【1】In which of the countries does each person read more than 15 books in a year?
【2】Why did people set up World Book Day?
【3】What are the experts worrying about?
【4】Is it right that each Chinese read 0.38 more books in 2012 than 2011? If not, what's the result?
【5】How many books did you read in 2013? What do you think of reading?
【答案】
【1】France, Japan and Israel.
【2】Because they wanted to encourage people to discover the pleasure of reading. / They wanted to encourage people to discover the pleasure of reading.
【3】They are worrying (that) computer games, online videos and Internet are pushing books off the shelf. / Computer games, online videos and Internet are pushing books off the shelf.
【4】No, it isn't. It's 0.04. / No. It's 0.04.
【5】I read one (book)/two(books) / One. / Two. / Three....; Reading/It gives us information about other cultures and places of the world. / Reading/It has a strong influence on forming our personality and makes us more intelligent....
【解析】文章介绍了世界教科文组织在1955年设定每年的4月23日为世界读书日;联合国教科文组织创建这一特殊日子是为了鼓励人们发现读书的乐趣。
【1】根据所给图示可知,法国、日本、和以色列这些国家,每人每年读15本以上的书。故答案是 France, Japan and Israel.
【2】根据 It was set up by the UNESCO (联合国教科文组织) in 1955 to encourage people to discover the pleasure of reading.可知,联合国教科文组织创建这一特殊日子是为了鼓励人们发现读书的乐趣。故答案是 Because they wanted to encourage people to discover the pleasure of reading. / They wanted to encourage people to discover the pleasure of reading.
【3】根据However, computer games, online videos and Internet are pushing books off the shelf. Some experts believe it's a worrying trend(趋势).可知,电脑游戏、在线视频和网络正在打击纸质书籍,这正是专家所担心的。故答案是They are worrying (that) computer games, online videos and Internet are pushing books off the shelf. / Computer games, online videos and Internet are pushing books off the shelf.
【4】根据图表可知,中国人2012年比2011年平均每人多读了0.04本书。故答案是No, it isn't. It's 0.04. / No. It's 0.04.
【5】本题需要根据自己的实际情况作答,此处答案仅供参考。故答案是 I read one (book)/two(books) / One. / Two. / Three....; Reading/It gives us information about other cultures and places of the world. / Reading/It has a strong influence on forming our personality and makes us more intelligent....
【题目】阅读短文,根据短文内容,从短文后的五个选项中选出能填入空白处的最佳选项。选项中有一项为多余选项。(共8分,每小题2分)
![]()
What is a spelling bee? 1 , but it is so popular in the Unite States. It is a game for children to spell English words.
The National Spelling Bee is the largest education contest(比赛) . It first began in 1925 in Washington.D. C. 2 . It is open to students in eighth grade or lower and not reaching their 15th birthday.
The contest is quite simple. When it's your turn, the teacher says a word and you have to spell it. 3 , you stay in the game. If you spell it wrong, you're out. What's not so easy are the words the teachers ask you to spell.
Usually, children need to spend a lot of time learning vocabulary. They must remember thousands of English words and spell every word correctly in the contest. Only winners in regional (地区的) contest can enter the national contest. It’s many children’s dream to win the regional contest and go to Washington, D. C. The final winners will be called the Spelling Bee. 4 . Do you also think they are great?
A. If you spell it right B. Not too many Chinese students know it C. It is held in late May or early June of each year D. The children like the sports a lot E. It means they have worked hard |