题目内容

【题目】 There is half a glass of water on the table. Is the glass half empty or half full? This question can represent a situation where there is both opportunity( ) and trouble, but people with different point of views see the same situation in different ways. Ask yourself this question and see what kind of person you are.

If your answer is “half empty”, it shows that you tend to look on the dark side of things. You are a negative—thinking person. You are worried about what you don’t have or what you have lost more than what you already or still have. In other words, you are a pessimist(悲观主义者).

If you see the glass as half full, you tend to look on the bright side of things. You are a positive—thinking person. You know you should take the opportunity that comes your way rather than worry about getting into trouble. This is to say, you are an optimist.

We don’t live in a perfect world, but if we can change the way we see things, the things we see will change.

1What’s on the table?

____________________________________________________________

2According to the article, which two sides does a thing usually have?

____________________________________________________________

3Do you think you are an optimist? Why or why not?

____________________________________________________________

【答案】

1Half a glass of water.

2A dark side and a bright side.

3Yes. Because 1 always try my best to take the chance to improve myself.

No. Because it is easy for me to lose heart if I fail to do something.

【解析】

本文通过如何看待半杯水来告诉我们,我们生活在一个不完美的世界里,但是如果我们能改变我们看待事物的方式,我们所看到的事物将会改变。

1根据“There is half a glass of water on the table.”可知桌子上有半杯水。故答案为Half a glass of water.

2根据“…it shows that you tend to look on the dark side of things.”和“…you tend to look on the bright side of things.”可知一件事通常有黑暗和光明两个方面。故答案为A dark side and a bright side.

3本题是一个开放性试题,问题是你认为你是个乐观主义者吗?按照自身情况回答问题,并作合理解释。例如“是的。因为我总是尽可能抓住机会改变自己”或者不。因为对我来说,做事失败容易让我失去信心。故答案为Yes. Because 1 always try my best to take the chance to improve myself.No. Because it is easy for me to lose heart if I fail to do something.

练习册系列答案
相关题目

【题目】 Everyone knows that exercise is very important. We all need to exercise. Doctors say it is good for our health. It can make your heart and body strong. Children who often exercise are more alert(灵活). That means they do better in tests and schoolwork than those who don't exercise.

Here are some ways to exercise. You can walk, run, swim, skate, or play ball games. Make sure you exercise in the following ways; You have to like what you are doing. Exercise enough--but not too much. It's best to exercise twice a week. Thirty minutes each time is enough. Try all kinds of sports until you find one, two or even three sports that feel right for you.

You can exercise at fitness centre(健身中心). There is a lot of equipment in them. The equipment will help exercise your arms, legs and other parts of your body to make you healthy. Some people buy equipment for their homes. But it's very expensive.

1The doctors say that exercise can make your heart and body .

A.illB.happyC.strongD.health

2Which sport isn't mentioned(被提及)in the passage?

A.playing soccerB.skateboardingC.walkingD.running

3If you often exercise,you may be better at than others.

A.schoolworkB.houseworkC.sleepD.rest

4If you want to exercise, it's best to do it .

A.at fitness centersB.in groupsC.in the morningD.twice a week

5Which statement(叙述)of the following is NOT true according to the passage?

A.Thirty minutes' exercise each time is enough.B.You don't have to exercise too much every day.

C.You needn't do all kinds of sports to keep healthy.D.You must buy equipment to exercise.

【题目】 Here is a famous story about the Great Wall of China. The story happened in the Qin Dynasty.1 Do you want to know more about the love story?

One day, the emperor, Qin Shi Huang, ordered his soldiers (士兵) to capture (俘虏) some young men. He sent the young men to build the Great Wall of China.

A young man named Fan Xiliang didn't want to get captured. 2 He had nowhere to go and didn't know where to hide. When he heard the soldiers coming towards him, he was terrified.

At that time, a woman named Lady Meng Jiang was passing by Fan Xiliang. She saw the poor man and saved him. Fan Xiliang said thanks to Lady Meng Jiang. 3 Later on they got married.

Unfortunately, Fan Xiliang was found and captured. He was sent to the Great Wall and worked there.

Lady Meng Jiang waited for her husband day and night. Winter came, but Fan Xiliang failed to return.4 She took the warm clothes to the Great Wall, but she didn't find Fan Xiliang.

Someone told her that Fan Xiliang had died and that he was buried in the Great Wall.

5 She cried so sadly that a part of the Great Wall collapsed (倒塌) and she finally found Fan Xiliang's body.

A.Lady Meng Jiang stayed by the wall and kept crying day and night.

B.After a few days' being together, they fell in love with each other.

C.He ran away from his home and planned to hide somewhere.

D.Both of them had never loved a person like this.

E.It was a moving love story.

F.If there is a will, there is a way.

G.Lady Meng Jiang prepared some warm clothes for her husband.

违法和不良信息举报电话:027-86699610 举报邮箱:58377363@163.com

精英家教网