题目内容

【题目】

【1】We can see _______ in the butterfly exhibition .

A. some paintings .

B. some pictures of butterflies only .

C. some beautiful butterflies .

D. some pictures of the towns from all over the world .

【2】 You are going to see the exhibition with your 14 –year –old daughter , you will have to pay __________ .

A. 15 yuan B. 20 yuan

C. 25 yuan D. 35 yuan

【3】. We can book group tickets ____________ .

A. by making a phone call

B. by sending an e –mail

C. by writing a letter

D. by filling in an application form

【4】There are 45 students in our class . How much will they pay if they visit the exhibition ?

A.¥ 675 B.¥ 450 C. ¥900 D. ¥400

【5】If you go to the exhibition on 1 st , May , you can get ___________ .

A. a book B. a ticket

C. a butterfly D.a present

【答案】

【1】C

【2】D

【3】A

【4】B

【5】D

【解析】

试题分析:这篇短文主要介绍了在阳光镇博物馆举行的蝴蝶展。在那里你能看到来自世界各地的美丽蝴蝶。五月一日去的话,你还会获得礼物。

【1】细节理解题。根据短文All kinds of butterflies from different parts of the world可知我们能看到世界各地的各种蝴蝶。故选C。

【2】细节理解题。根据票价成人20,学生15,十二岁一下免费,而女儿十四岁,故选D。

【3】细节理解题。根据团购方式Can be made through the group line (010) 74xxxxxx27故选A。

【4】细节理解题。根据团购价格Students groups of 10 or more : 10 each 可知45*10=450.故选B。

【5】细节理解题。根据最后Come to the butterfly exhibition on 1 st ,May and receive a free picture of butterflies故选D。

练习册系列答案
相关题目

【题目】上海市2015年中考英语试题】Fill in the blanks with proper words (在短文的空格内填入适当的词, 使其内容通顺, 每空 格限填一词,首字母已给) (14 分)

It’s a common school day at Southern Cross School near the famous Kruger National Park in South Africa. Teachers and pupils don’t sit in a classroom. I 【1】 , they go through the forest or sit under the trees.

The school teaches students all the same s 2 as the rest of the country’s schools, but the teaching methods are completely different. Southern Cross uses nature as a teaching tool. The teachers and their pupils go out into nature and work with animals and plants. These can be used to study a 3 from maths and social sciences to languages. The school is in an area where animals live wild and can be hunted. To get to class, students travel a road through the forest that wild animals use as well.

The classroom for small preschoolers is a little different from the rest of the school. For example, the first lesson of the day is maths, but the teaching method is very s 4 .In this school you won’t hear a teacher saying “Count how many apples Jane has in her basket.”Actually, the children visit a nearby river to count the number of marks left by animals. This way they can see how many different animals come to d 5 during the night.

The students are encouraged to take care of the injured and small animals. If they find a dead animal in the area, they study where the animal fits in the foot chain and how and why it d 6 .

The headmaster says, “We must make people understand what we are doing to the e 7 . We need to care for our planet.”

【题目】The next time you take medicine when youre ill, you may eat a cone snail(芋螺). At least thats what some scientists are hoping. Scientists have found that cone snails can help with backache, as well as toothache and other body problems.

There are over 600 different kinds of cone snails. This family is especially found in warm and hot waters in the oceans. They catch and eat small fish and even other cone snails. The snails have venom that theyll give out and use to kill small animals they have caught because cone snails are slow-moving. Sometimes the venom can even kill people. But some scientists have discovered that the venom can also be used as medicine.

The shells of cone snils are often brightly colored, and have interesting shapes, many people think the shells are so beautiful that people kill them, collect lots of shells, and sell them around the world. The environment is also very dangerous for them because of fishing and boating.

Scientists want to help save the cone snails. They hope to make new rules to stop them from dying. If they die out, scientists may never discover what kinds of medicines they can give us.

1We can find a cone snail in ________ .

A. a warm river B. in a hot ocean

C. a cold ocean D. a lake

2What does the underline(下划线) word venom mean in the second paragraph ? ________.

A. 盔甲 B. 毒液 C. 螺纹 D.鳞片

3People kill the cone snails in order to ________ .

A. sell their shells B. study their venom

C. save the environment D. kill animals

5 The best title of the passage may be ________ .

A. A Special Medicine B. Great Venom

C. Cone Snails D. Saving the Cone Snails

【题目】Shanghai No. 8 Middle School began to use the new bell this term. It helps teachers remember it is break time. The new bell has three parts. The first part lasts 15 seconds. It is made up of lovely folk music. Next, there are 20 seconds of silence. The final 25-second bell is a fast-paced march (快节奏进行曲) that seems to tell each teacher, You have to end class now

All the students welcome the new bell. Chen Yong, a student, said, "We tried many ways to stop teachers before, but nothing worked. It's better now. When the folk music is on, teachers know that class is going to be over in one minute. "

Shen Huimin, a teacher at No. 8, agrees that the new bell is creative (创意的). "In the past, we usually wanted to add a few words after class. But we often forgot the time," Shen said. "The new bell reminds us twice. It's a small change, but it's really solving a big problem. "

【1】According to the passage, the new bell is now used at______.

A. middle schools all over China

B. middle schools in Shanghai

C. No. 8 Middle School of Shanghai

D. No. 8 Middle School of Beijing

【2】 The final part of the new bell lasts________ seconds.

A. 15 B. 20 C. 25 D. 60

【3】At the school, ________ welcome the new bell.

A. all the teachers B. all the students

C. only the boys D. only the girls

【4】What does Shen Huimin think of the new bell?

A. Bad. B. Creative. C. Noisy. D. Strange.

【5】 The underlined word "reminds" in the last paragraph probably means "_____" in Chinese.

A. 提醒 B. 停止 C.鼓励 D.取悦

违法和不良信息举报电话:027-86699610 举报邮箱:58377363@163.com

精英家教网