题目内容

【题目】阅读短文,根据要求完成下面各小题。
Hiram Fong grew up in Honolulu, Hawaii. He began picking beans when he was only four years old to help support his family. Fong also sold newspapers, shined shoes, and worked as a golf caddy when he was a boy. A golf caddy is a person who carries a player's golf clubs.
Fong began working in Hawaii's government in 1938. At that time, Hawaii belonged to the United States, but not a state. Fong believed that Hawaiians should be able to take part in making laws for the United States government, just as other Americans could. Fong said Hawaii should be a state of the United States. In 1959, Hawaii became the fiftieth state, and Fong was chosen as one of Hawaii's first two senators (参议员). He became the first Asian-American in the United States Senate.
As a senator, Hiram Fong supported equal (平等的) rights. For example, he wanted the laws about immigrants (移民) to be fairer. He wanted to improve conditions for workers in factories and businesses. He also believed that women and men should be paid the same for doing the same job. In a lifetime of hard work, Fong found more than personal success. His work helped millions of people.
(1)What is a golf caddy?
(2)When did Hawaii become the fiftieth state of the United States?
(3)将短文中划线的句子译成汉语。
(4)将短文中划线的句子译成汉语。
(5)请给短文拟一个适当的题目。

【答案】
(1)A golf caddy is a person who carries a player's golf clubs/golf player's clubs.
(2)In 1959. /In 1959, Hawaii became the fiftieth state. /In 1959, Hawaii became the fiftieth state of the United States. /Hawaii became the fiftieth state in 1959./Hawaii became the fiftieth state of the United States in 1959.
(3)他四岁时开始捡(摘)豆子帮助养家。
(4)他也认为男女应该同工同酬。/他也认为女人和男人做相同的工作就应该得到相同的报酬。
(5)Hiram Fong. /Hiram Fong' story./Hiram Fong's life./The story of Hiram Fong. / The life ofHiram Fong./The first Asian American Senator.
【解析】文章大意:本文介绍了Hiram Fong的生平故事。他在四岁就开始捡豆子来帮助养家。在1938年,他开始在夏威夷政府工作。在1959年,他被选为夏威夷首位参议院之一。作为参议院,他支持平等的权利。
(1)根据第一段的A golf caddy is a person who carries a player's golf clubs.可知高尔夫球童是一个带有一个球员的高尔夫俱乐部的人。故此处为A golf caddy is a person who carries a player's golf clubs/golf player's clubs.
(2)根据 In 1959, Hawaii became the fiftieth state, 可知在1959年,夏威夷成为美国的第五十个州,故此处为In 1959. /In 1959, Hawaii became the fiftieth state. /In 1959, Hawaii became the fiftieth state of the United States. /Hawaii became the fiftieth state in 1959./Hawaii became the fiftieth state of the United States in 1959.
(3)began doign sth开始做某事,pick beans捡豆子,when he was only four years old当他四岁时,help support his family帮助养家。故此句的意思为:他四岁时开始捡(摘)豆子帮助养家。
(4)women and men“女人和男人”,be paid报酬,the same “同样的”,for doing the same job“做同样的工作”,故此处的意思为:他也认为男女应该同工同酬。/他也认为女人和男人做相同的工作就应该得到相同的报酬。
(5)全文围绕着海姆勒的故事展开的,故标题为:Hiram Fong. /Hiram Fong' story./Hiram Fong's life./The story of Hiram Fong. / The life ofHiram Fong./The first Asian American Senator.

练习册系列答案
相关题目

【题目】根据短文内容,选择最佳答案。 Do you know that in some parts of the world, people build temporary(暂时的)hotels made of snow and blocks(大块)of ice? These are known as ice hotels.
Unlike usual hotels, all the rooms in the ice hotels are made of ice. In some ice hotels, even the glasses for drinks are made of ice blocks. So they only serve cold drinks. Also, hot food is not served in the ice hotels, but guests can eat hot food at places nearby.
To keep warm, guests sleep in comfortable sleeping bags on ice blocks that are covered by mattresses(床垫)and reindeer skins(驯鹿皮).
There are some places in the ice hotels that are heated, such as the bathrooms. This is because, even though it is not as cold in the ice hotels as it is outdoors(在户外), indoor temperatures are still very low.
Perhaps the most interesting thing about the ice hotels is that they are rebuilt every year. They can be used only during the winter months. The ice hotels melt(融化)away when spring arrives. The ice blocks used to build these hotels are from nearby rivers. So, when the ice hotels melt away, they melt back into the rivers.
(1)According to the passage, ice hotels ______.
A.are found everywhere
B.do business in summer
C.are made of glass
D.are made of snow and ice
(2)Which of the following about the ice hotels is true?
A.They are just like usual hotels.
B.The glasses are made of wood.
C.They serve cold drinks.
D.The rooms are made of bamboo.
(3)You can't see ______ in the ice hotels.
A.hot food
B.reindeer skins
C.sleeping bag
D.mattresses
(4)Why are bathrooms heated in the ice hotels?
A.Guests want to eat in them.
B.Indoor temperature are very low.
C.Guests ask the hotels to do that.
D.It is as cold indoors as it is outdoors.
(5)What happens to the ice hotels in spring?
A.They melt away.
B.They are rebuilt.
C.They are repaired.
D.They need more ice.

【题目】根据短文理解,选择正确答案。
Black Spider(蜘蛛)was having trouble catching bugs(臭虫)in his web, while Grey Spider caught two bugs in his.
“You are so lucky,” Black Spider said to Grey Spider. “You have two bugs while I have none. It's not fair(公平的).”
Everyone has lucky days and unlucky days. Let's eat the bugs together,” said Grey Spider.
Black Spider decided to join Grey Spider for lunch.
“You must do some special things to get lucky, is it magic?” Grey Spider whispered.
“No, build your web!” said Black Spider. “Repair your web! Enlarge your web! Make your web wider!”
“Is that all?”
“Yes, build a new web!” said Grey Spider.
After lunch, Black Spider went back and made a new web. He built his web wider. Once he was done he slept all through the night because he was very tired.
In the morning, Black Spider was excited to see four bugs in his web. He told Grey Spider about it. Grey Spider smiled at Black Spider. “By enlarging your web, you have enlarged your possibility to catch all these bugs,” Grey Spider said. “There is chance all around us. Luck is everywhere. You need to work to make it so more good luck comes your way.”
(1)After the Black Spider built his web wider, he slept all night because_______ .
A.he could do nothing but wait
B.the bugs only came out at night
C.he could use the web next morning
D.he got really tired building the web
(2)Which of the following is close to the underlined(划线)sentence?
A.Every coin has two sides.
B.Every dog has its day.
C.Everything has its cause.
D.Every road leads to Rome.
(3)What is the main idea of this passage?
A.Always get a plan when you are in trouble.
B.To show people how a spider catches bugs.
C.Luck comes to those who work for it.
D.Life is not always fair, so we need to find a way out.

【题目】先通读下面的短文,然后根据短文内容,在文章后表格的空格内填入一个最恰当的单词。每个空格只能填一个单词。
Yu Minhong, president of New Oriental Education, shared his ideas with the young after the English speech competition of the 14th China Daily. Here is some of his advice to young people:
“One suggestion I'd like to give you is that it's important to do what you like without fear of failure. And the process(过程)of working toward your dreams matters more than the results. Young people should take chances to show off talents. Take competitions like this one as an example: If you are afraid to fail, you'll never get the chance to stand on the stage and make a speech. Above all, it's most important to take part.
Another suggestion I want to give you is to read books. It is not easy to keep reading every day. For me, it is much more difficult and challenging to keep reading and taking notes every day than it is to walk 10,000 steps.”
In his speech, Yu also shared his view on life. He chose a different life rather than a more successful one. He uses the famous lines of American poet Robert Frost (1874–1963) to make his point:“Two roads diverged (分叉) in a wood, and I … took the one less traveled by, and that has made all the difference.”Yu pointed out, “Your happiness should not be what others think you should run after, but instead you should decide what it is. It is you who should make choices for your own life.”
Yu Minhong's speech to young people

His advice

● He thinks the process is more than results,so young people should take chances to show off their .
● He also suggests that we should read books. It's to keep reading all the time.

His views on life

● Yu prefers a different life a more successful one.
● He says that your happiness should be decided by instead of what others think.

违法和不良信息举报电话:027-86699610 举报邮箱:58377363@163.com

精英家教网