题目内容
【题目】阅读理解
Today people are paying more and more attention to improving their health through sports and exercise. But some of them have some wrong ideas about it.
A plate of chicken is a good meal before games because it has much energy.
In fact, the best meal before games should have carbohydrates(碳水化合物). Foods like potatoes, bread, bananas are rich in it, chicken and meat are not. Carbohydrates are the best and most easily used forms of energy. The energy that you get for today's game is from what you ate yesterday.
The best time to exercise is early in the morning.
Morning is a good time to exercise, but it may not be suitable for you. If an afternoon or evening period suits you, and you enjoy the feeling of getting healthier, you can choose any time to exercise. There is no fixed time for you to exercise.
If you drink water when you exercise, you'll get headaches and feel tired.
The fact is that you must have some water during breaks when you exercise. And after exercising, you must have enough water. If you don't drink enough water, then you'll probably get headaches and feel tired.
Exercising the same body part every day is the fastest way to improve strength.
False! Exercising the same body partevery day is the fastest way to cause problems. To improve strength, you want to work your muscles(肌肉) hard, but then you need to give those muscles a day of rest. Too much exercise can cause serious problems to muscles.
Girls who do strength training will make their muscles big.
Wrong! We usually connect those big muscles with bodybuilders(健美运动员), but girls don't have enough male hormone(雄性激素) to make their muscles big like men. Strength training is a good way to make their muscles strong for girls.
(1)You had better eat ______ before games.
A.bananas
B.meat
C.beef
D.chicken
(2)You can ______ to improve arms'strength.
A.exercise your arms every day
B.eat enough chicken
C.get enough male hormone
D.exercise your arms hard but rest for some time
(3)The writer advises you to ______.
A.take exercise only in the morning
B.become a bodybuilder by strength training
C.drink enough water after exercise
D.make your muscles small through exercise
(4)According to the passage, which of the following is NOT true?
A.Afternoon is the best to exercise as it's cool.
B.You can exercise at any time.
C.It's good for both girls and boys to do strength training.
D.You should eat food full of energy today for tomorrow's game.
(5)What is this passage mainly about?
A.Reasons for sports and exercise.
B.False ideas about sports and exercise.
C.Result of games and exercise.
D.Proper time for sports and exercise.
【答案】
(1)A
(2)D
(3)C
(4)A
(5)B
【解析】今天人们越来越多的关注通过体育和锻炼来改善他们的健康。但是他们中的一些人有一些错误的思想。作者从五个方面介绍了有关体育锻炼存在的错误观点:比赛之前吃一盘鸡肉是不错的一顿美餐,因为它有很多能量;锻炼的最佳时间是清晨;当你运动后,如果喝水,会头痛,感觉很累;每天不断地锻炼同一部位来提高力量;女孩做力量训练会让他们的肌肉变大。
(1)A细节理解题。依据短文中的句子"Infact, the best meal before games should have carbohydrates(碳水化合物).Foods like potatoes, bread, bananas are rich in it,"可知,香蕉里面含有碳水化合物,在比赛前最适合吃。所以答案是A。
(2)D 细节理解题。依据短文中的句子"Toimprove strength, you want to work your muscles(肌肉) hard,but then you need to give those muscles a day of rest. Too much exercise cancause serious problems to muscles."可知,提高胳膊的力量,锻炼肌肉的同时,也要让肌肉得到适当的休息。答案为D。
(3)C细节理解题。依据短文中的句子"Andafter exercising, you must have enough water. If you don't drink enough water,then you'll probably get headaches and feel tired."可知,作者建议锻炼身体后要喝大量的水。所以答案是C。
(4)A细节判断题。依据短文中的句子"If an afternoon or evening period suits you, and you enjoy the feeling of getting healthier," "There is no fixed time for you toexercise."可知,没有固定的时间锻炼,要选择适合自己的时间去锻炼身体。故A答案错误。
(5)B主旨大意题。根据短文开头的句子"Today people are paying more and more attention to improving their health throughsports and exercise. But some of them have some wrong ideas about it."可知,作者从五个方面介绍了有关体育锻炼存在的错误观点。所以答案是B。