题目内容
【题目】 Months ago, the Chinese government allowed primary and high school students to have a spring or autumn break.
Now most Chinese students only have holidays in summer and winter. During the holidays, some students stay at home doing their homework. Others travel with their family. How do kids in the US and UK spend their holidays? Let's take a look.
US
* Summer holiday: mid-June — early September
* Christmas holiday: mid-December — early January
* Thanksgiving holiday: one week in late November
* Spring break: usually a 10-day holiday in mid-March
Summer camp is one of kids’ favorite places to go. There, they can make new friends. They can also take part in some interesting activities like archery (射箭) and sailing. This helps them learn teamwork.
Spring break can be a great time to travel. Middle school students usually travel with their parents. Beaches are one of their favorites.
UK
* Summer holiday: late July — September
* Christmas holiday: mid-December — early January
* Easter holiday: late March — mid-April
* Autumn break: one week in October
British children like one-day trips during the summer holiday. They can visit museums, sports stadiums and castles.
Christmas holiday is usually time for family get-togethers. Many people like travelling in Easter.
【1】American students cannot during summer camp.
A.make new friendsB.learn teamwork
C.take part in activitiesD.travel with their parents
【2】 is the longest holiday for students in the UK.
A.Autumn breakB.Easter holiday
C.Summer holidayD.Christmas holiday
【答案】
【1】D
【2】C
【解析】
文章大意:本文主要介绍了英国和美国的学生有哪些假期以及如何度过假期时间的。
【1】细节理解题。根据文中There, they can make new friends. They can also take part in some interesting activities like archery (射箭) and sailing. This helps them learn teamwork.可知,在夏令营期间,学生可以交新朋友,参加活动,这帮助他们学习团队合作,故答案为D。
【2】细节理解题。根据文中UK英国* Summer holiday: late July — September暑假:七月下旬——九月;* Christmas holiday: mid-December — early January圣诞节:十二月中旬—一月上旬;* Easter holiday: late March — mid-April复活节:三月下旬——四月中旬;* Autumn break: one week in October秋假:十月的一个星期。根据以上可知,暑假时间最长。故答案为C。
【题目】根据短文内容,请将单词填写在题号对应的横线上。
as, be, dangerous, between, other, stop, just, when, something, difference |
Sharks have been around for a very long time. It means that they have been on earth for thousands of years, and have changed little. A shark is a fish, but it has many from a fish. For example, if a shark swimming, it will sink(下沉).
There are 200 and 250 kinds of sharks in different size. The largest can be long as 15 meters. Sharks feed on fish, sea animals, or smaller sharks. It is said that one of the most sharks is the Great White Shark. They have attacked(攻击) a number of people off the beaches of America. Australia, New Zealand and South Africa also have shark 0attacks. In some places there watchtowers on the beach to warn people about sharks in the water. a shark appears, a bell rings to tell people to get out of the water. Shark attack about 100 people a year in America. Perhaps the shark thinks that the people is a kind of sea animal, or good to eat.
【题目】请根据对话内容,从方框内所给的选项中选出能填入空白处的最佳选项。选项中有两项为多余项。
(At break, Amy meets Ken in the hallway.)
Amy: Hi, Ken. Jane's birthday is coming. Have you received her invitation?
Ken: Yes,
Amy: Me too. I'm just thinking about the gift.
Ken: Well, she likes writing. Why not get her pens and books?
Amy: I think she'll be happy to get them.
Ken: Yeah. By the way, how will you buy gift? Will you ask your parents for money?
Amy: I've already saved my pocket money.
Ken: You're right. I think we should learn to manage pocked money. I just spend it on the things I really need.
Amy: That's true.
Ken: What a kind girl! Learning to save and use money are both important to us.
A. Yes, please. |
【题目】根据表格内容,选择最佳答案。
CCTV News June 2,2016,Thursday |
China Daily June 4,2016,Saturday |
China Daily June 6,2016,Monday |
(1)When did the terrorist attack happen in Mali?
A.On June 2,2016.
B.On June 4,2016.
C.On May 31,2016.
D.On June 6,2016.
(2)What is special at this summer's Olympics in Rio?
A.Athletes who represent a country are allowed to compete ai this summer's Olympics
B.A team of refugees can compete at this summer's Olympices in Rio.
C.A refugee can represent his or her own country to compete in Rio Olympics.
D.This piece of news sends all the athletes a message of hope.
(3)How many people died in Guangxi during the floods in the last three days?
A.3
B.592
C.27,800
D.28
(4)According to the news above,which of the following is TRUE?
A.These three pieces of news are reported by China Daily.
B.Many people were affected in Guangxi because of the earthquake.
C.There may be over 10 members in a team of refugees at this summer's Olympics.
D.The government of China is trying to cure the casualties in Mali's terrorist attack.