题目内容
3.阅读下面短文,完成表格.The angry-looking deep sea anglerfish(琵琶鱼) is possible the ugliest animal on the Earth,and it lives in the worst habitat (栖息地)-the lonely.dark bottom of the sea.
There are more than 200 kinds of anglerfish.They live in the Atlantic.Their colors are usually in dark gray to dark brown.They have huge heads and big m oon-shaped mouths.Their mouths are filled with sharp,bright teeth.Some anglerfish can be quite large,reaching 3.3 feet long.However,most are very smaller,often less than one foot.The male(雄性) is smaller than the female (雌性).When a young male anglerfish meet s a female,he latches onto(纠缠) her with his sharp teeth.It tooks for the rich food for the female.Over time,the male is together with the female,connecting to her skin and losing his eyes and all his internal organs(内部器官).It has become into a parasitic (寄生的) partner.A female willcarry six or more males on her body.
| Title(标题):Anglerfish | |
| Habitat | (81) the lonely.dark bottom of the sea |
| Kinds | (82) more than 200 kinds |
| (83) colors | Dark gray to dark brown. |
| Sizes | Some can reach 3.3 feet while most are very small.less than one foot.The female anglerfish is (84 larger)than the male anglerfish |
| Life | The male anglerfish often (85 takes)for the female anglerfish and has become one of the parasitic partners |
分析 本文是一篇科普知识类短文.主要介绍了世界上最丑陋的一种鱼--琵琶鱼,主要介绍了栖息地,种类,颜色,大小以及生活习性.
解答 81.the lonely.dark bottom of the sea.细节理解题.根据"it lives in the worst habitat (栖息地)-the lonely.dark bottom of the sea."可知琵琶鱼生活在孤独的漆黑的大海底部,故填the lonely.dark bottom of the sea.
82.more than 200 kinds.
细节理解题.根据"There are more than 200 kinds of anglerfish."可知琵琶鱼有200多种,故填more than 200 kinds.
83.colors.
细节理解题.根据"Their colors are usually in dark gray to dark brown."它们的颜色通常都是深灰或深棕色,可知这句话主要说的是琵琶鱼的颜色,故填colors.
84.larger.
细节理解题.根据"The male(雄性) is smaller than the female (雌性)."雄性琵琶鱼要比雌性琵琶鱼要小一点,也就是雌性比雄性琵琶鱼要大一点,故填larger.
85.takes.
细节理解题.根据"Over time,the male is together with the female,connecting to her skin and losing his eyes and all his internal organs(内部器官)."雄性琵琶鱼附着在雌性琵琶鱼的身上,慢慢的就成了雌鱼的一部分,也就是占据了雌鱼,题目中后面的时态用了一般现在时,所以空格处也要用一般现在时,故填takes.
点评 首先要掌握短文的意思,然后结合具体的题目再读短文,从中找出相关信息,就可以确定正确答案.
请阅读下面这篇文章,根据所提供的信息,完成下面表格,把答案写在答题卡指定的位置上.
| BBC World Have Your Say:"Life in China" Every day,BBC News on TV,radio and online brings you stories from across the world.But what we want to hear are the stories that matter to you. Have got a story about life in China today?If you do,please put your stories here. |
| I like travaling and I have traveled a lot around China.During the trip,I often find that a number of Chinese don't have good pulic manners(举止).They always loudly on the phone and smoke everywhere.The worst is that they often break the rules in public.For example,when I travled in HongKong in January this year,I saw a kid eating noodles on the underground,which is against the rules.However,the kid's mother didn't think he did wrong.Can you believe it?Let's improve our public manners.(Mike,Shenzhen) |
| I am a 14-year-old boy from a poor village in Fuyang,Anhui Province.Like many other left-behind children(留守儿童)in China,l live with my grandparents now.my father went to work inn Shanghai several years ago.Last year,my mother went there to care for him because his health is not as good as before.They tell me to listen to my grandparents and call me about twice a month to ask about my study.I really miss my parents ans I hope I can afford to go to school in Shanghai.I think every child needs parents'love and care.(Wu Peigen,Anhui Province) |
| The topic of BBC.World Have Your Say today | 81 | LifeinChina |
| The thing that the kid did on the underground | 82 | Eatingnoodles |
| The time when Mike traveled in HongKong | 83 | InJanuarythisyear./ThisJanuary. |
| Wu Peigen's age | 84 | 14/Fourteen(yearsold). |
| People who live with Wu Peigen now | 85 | Hisgrandparents. |