题目内容

【题目】从方框里选择合适的句子填空完成对话。(有两项多余)

A: Daddy, how far are we from the theater?

B: Let me see. 1.

A: It will kill me, daddy.

B: No, it won’t. It’s a challenge (挑战). 2.

A: But daddy, I am tired. Is there a bus here?

B: 3. But it will take more time.

A: Oh, my God. 4.

B: Do you want to? A taxi will certainly take us there quickly. But walking isn’t bad. It is a good chance to challenge yourself.

A: 5. Will we be late for it?

B: Don’t worry about being late. We have plenty of time. Let’s go!

?

A. Do you know when the play starts?

B. I wonder why we don’t take a taxi.

C. Of course, there is one.

D. We have to walk twenty more minutes.

E. And I am sure you can prove yourself a real young man.

F. Do we really have to run?

G. No, there isn’t.

?

【答案】

1D

2E

3C

4B

5A

【解析】试题分析:在对话中,B问离剧院还有多远,他老是寻找理由不愿意步行,爸爸对他进行了教育。

1根据A的问话how far are we from the theater?,是问离剧院的距离。备选句子中,We have to walk twenty more minutes.说的是距离,故选D。

2根据B的话It’s a challenge.,是在鼓励对方。备选句子中 ,And I am sure you can prove yourself a real young man.也是激励的意思,故选E。

3根据A的问题Is there a bus here?,在问有没有公共汽车;备选的Of course, there is one.回答的 就是这个问题,故选C。

4根据B的问话Do you want to?和陈述 A taxi will certainly take us there quickly.,可知A提出了坐出租的建议;备选句子中I wonder why we don’t take a taxi.符合题意,故选B。

5根据B的回答Don’t worry about being late. We have plenty of time.,可知A问的是时间;备选句子中Do you know when the play starts?问的就是时间,故选A。

练习册系列答案
相关题目

【题目】根据语篇内容,用方框中所给词的正确形式填空,使短文通顺、连贯。方框中有两个词为多余项。

interesting???? see???? reach???? for???? we??? store

because?????? decide?? from???? walk??? soft?? surprise

My mother often took me to some places and asked me to draw what I saw. One day, my mother saw my picture and she was1. The picture which was named Go Shopping with Mom only showed lots of legs of adults instead of tall buildings, heavy traffic or 2. My mother felt a little angry and shouted, “Why did you only draw many legs? Didn’t you see anything 3,like lights or different shops?” I cried, “Mom, I could only see many legs, so I drew them.”“OK, I will never take you to some beautiful places,4 you lost your focus.” That night, my mother kept silent and fell into her own thought 5 a long time. Finally she understood how it had happened.

I was not tall and only reached the waist of an adult. While I 6

on the street, the busy people blocked my view. My mother came into my room and said 7, “Sorry, dear. I should know that you are not tall enough. Next time, I will crouch down 8 what you can see.”

What a person can see9 by his height. We should never judge(判断) others at 10 own angles (角度). There are people of different heights in the world, so there are different angles. We should learn to look at the world at different angles. We should also choose to accept and understand what others do.

违法和不良信息举报电话:027-86699610 举报邮箱:58377363@163.com

精英家教网