题目内容
【题目】 What would the world be like if cars could drive themselves? Imagine seeing an empty car passing by on its way to pick up its owner, or a car full of passengers who are reading, listening to music or even sleeping. But none of them are worried about the road ahead.
Well, all of this could be the future of driving. There are several companies, including Google, working on driverless (无人驾驶) cars. These cars are now in testing (测试). If the tests are successful, these self-driving cars can be used very soon. But how is it possible for a car to drive itself?
Some cars already have many features (特点) allowing them to take the place of drivers during certain situations. Some features include cars being able to park themselves, or slow down when they discover objects close by. They can also control the speed (速度) if there are dangerous conditions, such as snow or wet roads.
Other features have also changed the way drivers deal with some situations. Scientists believe, with the help of wireless signals (无线信号), cameras and GPS, making a safe self-driving car can be possible. The cause of serious road accidents is usually careless driving or dangerous conditions. The self-driving car may be able to prevent (阻止) these. However, some people do not like the idea. American lawyer White Drake, for example, doesn’t believe these cars are safe. He thinks that technology can also make mistakes.
【1】Driverless cars ________.
A.cost more than normal carB.make the road saferC.can’t control the speed D.are still in testing
【2】From the passage, we know some cars already have the ability (能力) to ________.
A.park themselvesB.pick up their owners
C.prevent all the dangerous situationsD.refuse careless drivers
【3】According to scientists, safe driverless cars can work well with the help of ________.
A.American lawyersB.excellent drivers
C.wireless signals, cameras and GPSD.scientists and passengers
【4】What’s the passage mainly talked about?
A.The successful tests of driverless cars.
B.Driverless cars will take the place of normal cars soon.
C.To introduce the advantages (优点) and disadvantages (缺点) of driverless cars.
D.The future of driverless cars.
【答案】
【1】D
【2】A
【3】C
【4】D
【解析】
本篇文章难度适中,主要讲述无人驾驶的汽车目前正在测试阶段,会有许多新功能,有可能成为现实。
【1】细节理解题。根据These cars are now in testing (测试). If the tests are successful, these self-driving cars can be used very soon“这些车现在正在测试阶段,如果测试成功,这些自动驾驶的汽车不久将会被使用”可知,无人驾驶的汽车仍然在测试阶段。故选D。
【2】细节理解题。根据Some features include cars being able to park themselves, or slow down when they discover objects close by“一些特点包括能够自己停车或者当他们发现靠近一些东西时,他们会减速”可知,无人驾驶车已经有了自动停车的能力,故选A。
【3】细节理解题。根据with the help of wireless signals (无线信号), cameras and GPS, making a safe self-driving car can be possible“在无线信号、照相机以及GPS的帮助下,制造一个安全的无人驾驶轿车是可能的”可知,需要无线信号、照相机以及GPS的帮助,故选C。
【4】主旨大意题。根据These cars are now in testing (测试). If the tests are successful, these self-driving cars can be used very soon“这些车现在正在测试阶段,如果测试成功,这些自动驾驶的汽车不久将会被使用”以及根据后文讲述他的特点能力等可知,主要讲述无人驾驶汽车的未来,故选D。
【题目】第三节 书面表达
假设你是李华,为了响应"足球进校园"的号召,你们学校成立了一个足球俱乐部。作为足球爱好者,你加入了这个俱乐部。现在请你根据以下内容提示,为学校校报的英文版投稿,介绍足球俱乐部,并呼吁同学们加入到你们的行列来。
名称 | 足球俱乐部 |
时间 | 每周五下午放学后 |
地点 | 操场 |
活动 | 1. 了解足球历史; 2. 学习足球比赛规则 3. 观看足球比赛 4. 足球训练、举行足球比赛 |
你的感受和呼吁 | ...... |
注意:1.词数80左右(短文的开头已给出,不计入词数);
2.不得透露学校、姓名等任何个人信息,否则不予评分。
As a football fan, I joined the Football Club last year. Let me introduce our club to you.