题目内容

【题目】阅读下面短文,按照句子结构的语法性和上下文连贯的要求,从各题所给的A BCD项中选出最佳选项,并在答题卡上将该项涂黑。

In 2010, something very strange happened in a small Australian town. _____ fish began falling from the sky! People called their friends to tell them about _____ strange event, but nobody believed it.

There have been similar events of "raining animals" all over the world. It____ in Singapore, Canada, the Philippines, and other places. Usually the falling animals are fish, but sometimes other animals have fallen from the sky. In 2009, the animals _____ fell from the sky in Japan were frogs. In Hungary in 2010 frogs _____ to fall from the sky too. Throughout history there have also been reports of falling jellyfish, spiders, and worms.

You probably won't be surprised to know that this kind of event _____ cause a lot of panic(恐慌). When this happens, people often believe that the world _____ , or that something else terrible is happening. However, although this seems crazy and impossible, we now know _____ fish and other animals sometimes fall from the sky.

The answer _____ this question is the weather. Sometimes, tornado (龙卷风) sucks up water from ponds, river, and oceans. When this happens, the tornado often sucks up fish and other animals _______. The tornado carries these unlucky animals for a short distance, and then drops them in ______ place. When fish fall from the sky, they are often still alive ______ tornado doesn't carry the fish very far.

Scientists have never been able ______ this theory, so we can't be sure that it's completely correct. However, almost everyone ______ that weather causes the raining animals.

____ some photographs if you are outside and it starts to rain animals. Otherwise, how can anyone else believe you?

1A.Hundred ofB.A few hundredsC.A few hundred ofD.Hundreds of

2A.aB.anC./D.the

3A.happenB.happensC.happenedD.was happened

4A.whoB.thatC.whatD./

5A.sawB.seenC.were seenD.were seeing

6A.canB.mustC.needD.should

7A.endsB.endingC.endedD.is going to end

8A.whenB.whereC.whyD.how

9A.toB.withC.ofD.off

10A.alsoB.as wellC.eitherD.as well as

11A.otherB.anotherC.the otherD.others

12A.becauseB.soC.butD.although

13A.testB.testingC.to testD.tested

14A.agreeB.agreesC.agreedD.to agree

15A.TakeB.TakingC.To takeD.Have taken

【答案】

1D

2D

3C

4B

5C

6A

7D

8C

9A

10B

11B

12A

13C

14B

15A

【解析】

本文主要讲述了世界各地都经历了天上下动物雨的一个事件。

1句意:成百上千的鱼开始从天上掉下来了。

根据句意理解可知,这里表达的是成百上千的,英语中hundred/ thousand/ million/ billion四个词的用法是:如果前面有具体的数词修饰,这四个词不加s,不加of;如果前面没有具体的数词修饰,则要加s要加of,综合四个选项可知,本题应该选择D

2句意:人们给朋友打电话告诉他们这件奇怪的事。

根据上下文可知,上面已经提到过这间事情,下文再次提到就应该用定冠词the,所以这里选择D

3句意:事件发生在新加坡、加拿大、菲律宾等地。

根据文章前后可以看出,整个故事是发生在过去,所以动词应该用过去式,所以选择C

4句意:2009年,日本从天上掉下来的动物是青蛙。

根据句子结构分析可知。这里考查定语从句的关系词,先行词是animals,是指物的名词,并且在从句中做主语,所以这里的关系词应该选择whichthat,所以选择B

5句意:2010年在匈牙利,青蛙被看到从天上掉下来。

根据句意理解及句子结构可知,这里的句子主语是frogs青蛙,是指物的名词,frogsee之间是被动关系,所以这里应该用被动语态,所以这里选择C

6句意:你可能不会感到惊讶,知道这样的事件会引起很多恐慌。

A. 能;B. 必须;C. 需要;D. 应该;根据句意理解可知,这里表示这样的事情会引起恐慌,英语中会是can,所以这里A

7句意:人们通常认为世界将要结束。

根据句意理解可知,认为要结束,说明这个动作还没有开始,所以应该用将来时,将来时的结构是will+动原或者be going to+动原,而句子主语是单数名词,be动词应该用单数,结合四个选项可知,这里应该选择D

8句意:现在知道为什么鱼和其他动物有时从天上掉下来。

A. 何时;B. 哪里;C. 为什么;D. 怎么样;根据上下文理解可知,这里表达的是人们知道为什么天上会掉动物,表示为什么是why,所以这里选择C

9句意:这个问题的答案是天气。

根据句意理解可知,问题的答案是the answer to the question,应该用介词to,所以这里选择A

10句意:当这种情况发生时,龙卷风经常吸食鱼类和其他动物。

A. 也,用于肯定句句中;B. 也,用于肯定句句末;C. 也,用于否定句疑问句中;D. 和;根据句子结构可知,这是肯定句,用在句末的是as well,所以选择B

11句意:然后把它们扔到另一个地方。

A. 其他的,后接名词复数;B. 另一个;C. 两者中的另一个;D. 其他的,指剩余的部分,根据句意理解可知,这里表示另外一个地方,所以选择B

12句意:当鱼从天上掉下来时,它们通常还活着,因为龙卷风不会把鱼带到很远的地方。

A. 因为;B. 所以;C. 但是;D. 虽然,根据句意理解可知,这里前后句存在因果关系,所以这里填because,所以选择A

13句意:科学家们从未能够检验这一理论。

根据句中的have been able可知,英语中能够做某事是be able to do sth,这里缺少to,所以应该填to test,所以选择C

14句意:然而,几乎每个人都同意天气导致天上掉动物。

根据句意理解可知,这里句子的主语是everyone,是不定代词,不定代词做主语,谓语动词用单数,所以这里需要用三单形式,所以选择B

15句意:如果你在外面,天开始下动物雨了,就拍些照片。

根据句子结构可以看出,这是一个祈使句,英语中祈使句是以动词原形开头的句子,所以这里填动词原形,所以选择A

完型填空做题的过程中一般情况下是需要读至少两遍的。第一遍先跳过空格速读,理解文章的意思,然后再详细的一句句读文章并且分析句子结构结合语法点再做详细的分析进行填空,如果有些空是第一遍能够看出的可以直接填写,比如第9小题The answer ___9___ this question is the weather.可以看出问题的答案是the answer to the question固定短语,所以这里直接填to就可以。

练习册系列答案
相关题目

【题目】Choose the best answer (根据文章内容, 选择最恰当的答案)

Vendor Booth(小贩推位)East Village Street Market 2019

ev-na.com

$269.00

Come and join the East Village Neighborhood as we hold the 9th Yearly East Village Street Market and celebrate Canada Day.

We are excited to invite you to join us for a day of celebration. We have vendor booths available for the day at $269.00, which include a 10 m area and a table each for you to sell your items.

Monday, July 1, 2019 from 10:00 am-4:00 pm

Along 6th Street SE(Between River and 9th Avenue SE).

Register(注册)online at ev-na.com/ev-street-fair

Space is limited!

Last year we had about 90 booths and over 18,000 people came to attend many activities to celebrate Canada Day! We are looking forward to having similar victory again this year.

There will be music, street performances, makeup parades, kids' activities, centers for conversation, and more! This is a wonderful chance for vendors to get contact with locals in the East Village and a wonderful chance for people of all ages to have fun and learn about what is being offered.

We are excited for the event to work together with our local culture centers, businesses and artists to celebrate our East Village. 2019 is the year we hope to create a new future of East Village and inspire people here to take part in its growth as a wonderful city.

1According to the article,_________ East Village Street Markets have been held.

A. 6B. 7C. 8D. 9

2If you pay $269.00, you can get a vendor area of 10m and a table _________on July 1.

A. from 10:00 pm-4:00 amB. from 4:00 pm-10:00 pm

C. from 10:00 am-4:00 pmD. from 4:00 am-10:00 am

3At the Yearly East Village Street Market, people can enjoy many activities Except_________

A. kids' activitiesB. free conversationsC. street performancesD. ballroom dance

4To celebrate the East Village, _________will go in for the yearly event.

A. artists and managersB. singers and directorsC. kids and teachersD. vendors and locals

5If you are interested in the vendor booth, you can contact the East Village Neighborhood by_________

A. making a phone callB. using the InternetC. paying a visitD. posting a letter

6You will probably read such an article in the _________section of a newspaper.

A. lifeB. worldC. sportsD. review

【题目】 What would the world be like if cars could drive themselves? Imagine seeing an empty car passing by on its way to pick up its owner, or a car full of passengers who are reading, listening to music or even sleeping. But none of them are worried about the road ahead.

Well, all of this could be the future of driving. There are several companies, including Google, working on driverless (无人驾驶) cars. These cars are now in testing (测试). If the tests are successful, these self-driving cars can be used very soon. But how is it possible for a car to drive itself?

Some cars already have many features (特点) allowing them to take the place of drivers during certain situations. Some features include cars being able to park themselves, or slow down when they discover objects close by. They can also control the speed (速度) if there are dangerous conditions, such as snow or wet roads.

Other features have also changed the way drivers deal with some situations. Scientists believe, with the help of wireless signals (无线信号), cameras and GPS, making a safe self-driving car can be possible. The cause of serious road accidents is usually careless driving or dangerous conditions. The self-driving car may be able to prevent (阻止) these. However, some people do not like the idea. American lawyer White Drake, for example, doesn’t believe these cars are safe. He thinks that technology can also make mistakes.

1Driverless cars ________.

A.cost more than normal carB.make the road saferC.can’t control the speed D.are still in testing

2From the passage, we know some cars already have the ability (能力) to ________.

A.park themselvesB.pick up their owners

C.prevent all the dangerous situationsD.refuse careless drivers

3According to scientists, safe driverless cars can work well with the help of ________.

A.American lawyersB.excellent drivers

C.wireless signals, cameras and GPSD.scientists and passengers

4What’s the passage mainly talked about?

A.The successful tests of driverless cars.

B.Driverless cars will take the place of normal cars soon.

C.To introduce the advantages (优点) and disadvantages (缺点) of driverless cars.

D.The future of driverless cars.

【题目】 One day a man gave his son some wood to saw (; 锯子). The boy did not want to do such work, so after his father had gone away, he threw the saw down, and it broke.

"I did not break the saw," said the boy to himself, "it broke itself." He tried to deceive himself with words, but he knew in his heart that they were false words, and he was afraid to meet his father.

One day a mother said to her son, who had just returned from school, "It is six o'clock. Your school closes at four -where have you been, my boy?"

"Oh, mother," said Ned, "when we play at ball, we forget everything else. We do not think of the time, or of coming home. Is tea ready?"

The boy 's mother was cheated. Ned's answer led her to think that he had been playing with his friends. But he had not been playing at all.

He had been “kept in” by his teacher, because he had not learned his lessons. He did not like to tell his mother that. He wished her to think that he had been playing.

“What a shame it is for you to try to cheat your mother," said something in Ned's heart, as he sat down to his tea.

"I don't care," said the boy to himself, “I don't care. I did not tell a lie- I did not say that I was playing. "

If we use words which are about to cheat, we tell a lie. Ned's lie was a very bad one, for it looked so like the truth. A lie that looks like the truth is the worst kind of lie.

1Who broke the saw actually?

A. The father.B. The boy.C. The mother.D. Nobody.

2The underlined word "deceive" probably means“

A. 鼓励B. 鞭策C. 欺骗D. 惩罚

3What time did the school close?

A. At 14:00.B. At 15:00.C. At16:00.D. At17:00.

4The boy got home at six on that day, because he_

A. played at ballB. was busy with his lessonsC. forgot the timeD. was asked to stay by the teacher

5What does the writer mainly want to tell us?

A. A truth is a real lie.B. What looks like a truth is a lie.

C. A truth that looks like a lie is a lie.D. A lie that looks real is the worst lie.

【题目】 Eating food is enjoyable, but cooking can be challenging. For those who don’t have basic cooking skills, or are too busy working or traveling, one thing can save them-- instant noodles.

This year marks the 61st anniversary of the invention of instant noodles. Ever since they were created by Japanese businessman Momofuku Ando in 1958, instant noodles have been popular around the world. In China, the product has almost become a necessity for those who travel by train.

There are some fun facts about instant noodles: The total length of the noodles in one package is 51 meters. The first instant noodles were considered a luxury product. When they first came to Japanese supermarkets in 1958, they were 6 times the cost of fresh udon noodles. Japanese people even voted instant noodles as one of their best inventions of the 20th century.

For instant noodles, as well as many other “instant” foods, convenience is the key selling point. They are supposed to make our lives easier.

____________________. For example, in wars, soldiers eat compressed biscuits and canned meat because they don’t need to cook these foods. And in the 1960s, frozen dinners of fried chicken, mashed potatoes and mixed vegetables became popular in the US. This is because more women started working and had no time to cook.

In recent years, however, online meal-ordering services have brought challenge to instant foods. Uber Eats is a popular app of this kind in the United States. In China, we have Ele.meDianping and Meituan. These services offer not only convenience, but also more choices and tastier food. According to the World Instant Noodle Association, instant noodle sales dropped by 17 percent in China as of 2016.

This might show that Chinese people are now more interested in having higher-quality diets and not just simply filling their bellies, experts say.

1Which country did instant noodles start from?

A.the UKB.the USC.ChinaD.Japan

2Which of the following is NOT the fun fact of instant noodles?

A.The total length of the noodles in one package is 51 meters.

B.The usage of online-ordering services reduces the sales of instant noodles.

C.The first instant noodles were much more expensive than fresh udon noodles.

D.Japanese people even voted instant noodles as one of the best inventions of the 20th century.

3If you need to help your parents order food online in Guangzhou, which app can’t you choose?

A.Uber EatsB.Ele.meC.MeituanD.Dianping

4Which sentence can be put in the beginning of the fifth paragraph?

A.Food trend often reflects changes in society.

B.Different country has different kinds of instant food.

C.The development of instant food changes the society.

D.More and more people were interested in instant noodles.

5What can we infer from the passage?

A.Everyone who travels by train takes instant noodles in China.

B.In 2016, only 17% of Chinese people bought instant noodles.

C.Many American women didn’t like cooking food in the 1960s.

D.Chinese people are interested in having higher-quality diets now.

违法和不良信息举报电话:027-86699610 举报邮箱:58377363@163.com

精英家教网