题目内容
【题目】 Here is a notice (通知) about a healthy programme (节目). Nancy reads it in the school and tells it to his parents. They all want to go to the Sun Star Programme.
Are you healthy? Do you want to know how to stay healthy? Do you know what kind of food is bad for you? And is your favourite food good for your health? Welcome to our programme!
Time: 11:00 a.m.—5:00 p.m. 24th—25th November, 2019 (Saturday and Sunday)
Place: Kunpens Sports Hall, near the Sunshine School
(There is a bus station near it, You can take No.12 bus to get there.)
Activities: Talks by doctors on how to stay healthy.
Many photos are on show (展览).
Eating healthy food. Games.
Telephone number: 3056835
【1】The Sun Star Programme is about __________.
A.shopsB.sportsC.jobsD.health
【2】The Sun Star Programme last (持续) for __________ hours.
A.6B.5C.4D.3
【3】24th November 2019 is __________.
A.MondayB.TuesdayC.SaturdayD.Sunday
【4】Nancy can’t __________ at the Sun Star Programme.
A.see any photosB.meet any actorsC.listen to talksD.eat healthy food
【5】From the passage we can learn __________.
A.the Sun Star Programme is from the Sunshine School
B.a bus station is on the right of the Sunshine School
C.Nancy’s parents know about the Sun Star Programme
D.the telephone number of the Sunshine School is 3056833
【答案】
【1】D
【2】A
【3】C
【4】B
【5】C
【解析】
本文是关于“太阳星计划”的一则广告,包括举办地点、主要活动和联系电话等。
【1】细节理解题。根据“Are you healthy? Do you want to know how to stay healthy? Do you know what kind of food is bad for you? And is your favourite food good for your health? Welcome to our programme!”可知,该计划与健康有关。故选D。
【2】细节理解题。根据“Time: 11:00 a.m.—5:00 p.m.”可知,活动持续6个小时。故选A。
【3】细节理解题。根据“24th—25th November, 2019 (Saturday and Sunday)”可知,是星期六。故选C。
【4】细节理解题。根据“Activities: Talks by doctors on how to stay healthy. / Many photos are on show (展览). / Eating healthy food. / Games.”可知,meet any actors不在活动之内。故选B。
【5】推理判断题。根据“Place: Kunpens Sports Hall, near the Sunshine School”地点:昆彭斯体育馆,靠近阳光学校。可知,“太阳星计划”的举办地在靠近阳光学校的昆彭斯体育馆。至于是不是阳光学校的,文章没有介绍。因此A不对;根据“There is a bus station near it, You can take No.12 bus to get there.”附近有一个公共汽车站,你可以乘12路公共汽车到那里。而不是在阳光学校的右边。因此B错误;根据“Nancy reads it in the school and tells it to his parents.”南希在学校里读到并告诉了他的父母。可知,南希的父母知道“太阳星计划”。因此C正确;根据“Telephone number: 3056835”可知,“太阳星计划”的联系电话是3056835,而阳光学校的电话我们不知道。因此D不对。故选C。