题目内容

【题目】Today is Sunday. Brother and I ________ at home. We ________ to carry two boxes into the room. My box is big but it’s light. My brother’s box is ________ , but heavy. We put ________ on the table. We can see ________ clothes in the boxes, but my ________ aren’t in them. I ________ find my socks. Brother can ________ me to find them. They’re under the bed. I must look at my things. We put the two boxes away. The chair is ________ . Brother and I can mend(修理)it. After that, we play basketball _________ the playground. We are very happy, we like this Sunday.

1A. be B. am C. is D. are

2A. look B. want C. know D. meet

3A. small B. big C. heavy D. light

4A. it B. they C. them D. him

5A. an B. a C. some D. the

6A. books B. pens C. socks D. desks

7A. play B. know C. must D. want

8A. find B. help C. see D. meet

9A. new B. broken(坏了) C. black D. white

10A. in B. on C. at D. for

【答案】

1D

2B

3A

4C

5C

6C

7C

8B

9B

10B

【解析】

这篇短文讲述的是在星期天的时候,作者和哥哥一起搬箱子,哥哥还帮助作者找他的袜子。他们还一起修理了椅子,去操场上打篮球,玩得非常开心。

1句意:哥哥和我在家里。be 是,动词原形;am用于主语是第一人称I的时候;is用于主语是单数的时候;are用于主语是复数的时候。这句话的主语是Brother and I,两个人,故应选D。

2句意:我们想要把两个箱子搬到房间里。look看;want想要;know 知道;meet遇见。空后to carry是动词不定式形式,选项中只有want后可以跟动词不定式,且意思合适,want to do sth.想要去做某事,故应选B。

3句意:我哥哥的箱子是小的,但很重。small小的;big大的;heavy重的;light轻的。根据文意可知,这句话表示哥哥的箱子与我的箱子的对比,根据上句话My box is big but it’s light可知,我的箱子很大,但很轻。因此这里应该表示“小的”,故应选A。

4句意:我们把他们放在桌子上。it它; they他们,人称代词主格形式;them 他们,人称代词宾格形式;him他,人称代词宾格。根据文意可知,这个代词代指的是two boxes,应用复数的代词,且在句中做put的宾语,故应选C。

5句意:在箱子里我们可以看到一些衣服。an a都是不定冠词,修饰可数名词单数形式,表示泛指一个;an用于元音音素前;some一些;the定冠词,表示特指。空后的clothes是“衣服”,复数形式,故应选C,表示一些衣服。

6句意:但是我的袜子不在里面。books书;pens钢笔;socks袜子;desks课桌。根据句中We can see…clothes in the boxes可知,箱子里都是衣服,这里应选择衣服类的名词,再结合下句话I ____7____ find my socks.可知应选C。

7句意:我必须找到我的袜子。play 玩;know知道;must必须;want想要。空后find是动词原形,故这里应选C,must是情态动词,后面跟动词原形。

8句意:哥哥能帮助我找到他们。find发现,找到;help帮助;see看见;meet遇见。根据句意可知,这里表示哥哥可以帮助我找袜子,故应选B,用于句型help sb. to do sth.帮助某人做某事。

9句意:椅子坏了。new 新的;broken坏了;black黑色的;white白色的。根据下句话Brother and I can mend(修理)it,“哥哥和我修理它”可知,椅子坏了,故应选B。

10句意:在那之后,我们在操场上打篮球。in里面;on上面;at在具体的小地点;for为了,因为。这里考查了固定短语on the playground,在操场上。故应选B。

这篇短文讲述了星期天的时候作者和哥哥一起做的事情,他们过得非常充实。短文的内容贴近学生们的日常生活,比较容易理解。题型是完型填空,考查学生们在具体语境中运用语言的能力,综合性较强。做题时,应先通读短文,掌握大意;然后根据上下文的语境做题,注意空前后的固定搭配,并仔细辨析选项中的单词,选择最佳答案;最后应再读一遍短文,检查答案。例如第3小题,考查形容词辨析,根据文意可知,这句话表示哥哥的箱子与我的箱子的对比,根据上句话My box is big but it’s light可知,我的箱子很大,但很轻。这里应该表示相反的意思,“小的但很重”,故应选A。再如第9小题,根据下句话Brother and I can mend(修理)it,“哥哥和我修理它”可知,椅子坏了,故应选B。

练习册系列答案
相关题目

【题目】根据短文内容,选择正确答案。
A
There was a boy and his family was very rich. One day his father took him on a trip to a place. He wanted to show his son how poor people were there. They spent several days on a farm. There were many poor families living on the farm.
On their way home, the father asked the son, “How was the trip?” “It was great, Dad,” the son answered. “Did you notice how poor people were there?" asked his father. “Oh, yes,” said the son. “So, tell me,” said his father. The son said, “Well, we have one dog and they have four. We have a pool in our garden, while they have a river that has no end. We have expensive lanterns(灯), but they have stars above their heads at night. We have only a small piece of land to live on, while they have the endless fields. We buy our food, but they grow theirs. We have high walls around our houses to protect us, but they don't need walls, because their friends will protect them."
The father had nothing to say. Then the boy added, “Thank you, Dad, for letting me see how poor we are.”
(1)The father wanted to show his son __________.
A.how people on the farm worked
B.how poor people were on the farm
C.how beautiful the farm was
D.how far it was from the city to the farm
(2)How often did they go to the farm?
A.Once a week.
B.Twice a month.
C.Every year.
D.The writer doesn't tell us.
(3)When the father asked the son how the trip was, the son thought it ________.
A.great
B.tiring
C.terrible
D.boring
(4)Which of the following is TRUE, according to the passage?
A.The boy was from a very poor family.
B.The father and the son spent several weeks on the farm.
C.People on the farm had high walls around their houses.
D.The boy thought that people on the farm lived a happy life.

违法和不良信息举报电话:027-86699610 举报邮箱:58377363@163.com

精英家教网