题目内容

【题目】阅读理解。
Hundreds of years ago, life was harder than it is today. People didn't have modern machines. There was no modern medicine, either.
Life today has brought new problems. One of the biggest is pollution. Water pollution has made our rivers and lakes dirty. It kills our fish and pollutes our drinking water. Noise pollution makes us talk louder and become angry more easily. Air pollution is the most serious kind of pollution to all living things in the world.
Cars, planes and factories all pollute our air every day. Sometimes the polluted air is so thick that it is like a quilt (被状物) over a city. This kind of quilt is called smog.
Many countries are making rules to fight pollution. Factories must now clean their water before it is thrown away, and they mustn't let dirty smoke go into the air.
We need to do many other things. We can put waste things in the dustbin and do not throw them on the ground. We can go to work by bus with our friends in the same car. If there are fewer people driving, there will be less pollution.
Rules are not enough. Every person must help to fight pollution.
(1)Hundreds of years ago, life was much harder than it is today because _______.
A.there were not modern machines
B.there was no modern medicine
C.both A and B
D.there were not many people
(2)______ is the biggest problem in today's life.
A.Water pollution
B.Air pollution
C.Noise pollution
D.Pollution
(3)The most serious kind of pollution is ________.
A.noise pollution
B.air pollution
C.water pollution
D.A, B and C
(4)Factories must clean their water ________.
A.before they are thrown away
B.when they are thrown away
C.after it is thrown away
D.before it is thrown away
(5)From the passage, we know that _______.
A.a few years ago, there was no smog at all
B.today people don't have to talk to each other loudly
C.we can drink water from the polluted rivers and lakes
D.people are making rules in order to (为了)fight pollution

【答案】
(1)C
(2)D
(3)B
(4)D
(5)D
【解析】本文介绍了的污染问题。
(1)C细节理解题。根据Hundreds of years ago, life was harder than it is today. People didn't have modern machines. There was no modern medicine, either.可知数百年前,生活比现在今天的生活艰难的多。 因为那时候没有现代化的机器,也没有现代化的药物。故选C。
(2)D细节理解题。根据One of the biggest is pollution.可知最大的问题是污染问题。故应该选D。
(3)B细节理解题。根据Air pollution is the most serious kind of pollution to all living things in the world.可知空气污染是最严重的污染。故选B。(4)D细节理解题。根据Factories must now clean their water before it is thrown away, and they mustn't let dirty smoke go into the air.可知工厂必须在水被排放之前,清理干净那水。故选D。
(5)D细节理解题。根据Rules are not enough. Every person must help to fight pollution.可知人们正在做一些规定来和污染作斗争。故选D。

练习册系列答案
相关题目

【题目】完形填空。

Once there was a king who offered a prize to the artist who would paint the best picture of peace. Many artists . The king looked at all pictures. But there were only two he really liked, and he had to choose them.

One picture was of a lake. The lake was a perfect mirror for peaceful high mountains all around it. Overhead was a blue sky with white soft clouds. All that saw this picture it was a perfect picture of peace.

The other picture had , too. But these were rugged(崎岖的) and bare(光秃的). Above was an angry sky, from which rain fell and in which lightning played. Down the side of the mountain was a waterfall. This did not look peaceful . But when the king looked closely, he saw behind the waterfall a bush in a crack(裂缝) in the rock. In the bush(灌木丛) a mother bird had built her nest. She sat on her nest, watching the running water.

After the king compared the two pictures , he choose the second picture explained. Peace does not mean to be in a place where there is no noise, trouble, or hard work. Peace means when facing unhappy situation, you can still be calm in your . That is the real meaning of peace.

【1】A. argued B. invited C. tried D. invented

2A. between B. except C. within D. through

3A. calm B. round C. small D. deep

4A. announced B. thought C. doubted D. promised

5A. lakes B. clouds C. mirror D. mountains

6A. at all B. at last C. at once D. at present

7A. lying B. growing C. dying D. moving

8A. actively B. carefully C. angrily D. widely

9A. so B. but C. or D. and

【10A. voice B. world C. heart D. view

【题目】完形填空 先通读下面的短文,掌握其大意,然后在每小题所给的四个选项中选出可以填入空白处的最佳选项。

Most parents, I suppose, have had the experience of reading a bedtime story their children. And they must have realized how difficult it is to write a good children’s book. Either the author has aimed too ________ , so that children can’t follow what is in his ( or more often, her ) story, ________ the story seems to be talking to the readers.

The best children’s books are ________ very difficult nor very simple, and satisfy the child who hears the story and the adult who reads it. Unfortunately, there are in fact few books like this, ________ the problem of finding the right bedtime story is not ________ to solve. This may be why many of the books regarded as works of children’s literature were in fact written for ________ . “Alice in Wonderland” is perhaps the most obvious(明显)of this.

Children, left for themselves, often ________ the worst possible interest in literature. Just leave a child in a bookshop or a library and he will more willingly choose the books written in an unimaginative way, or have a look at the most children’s comics, full of the stories and jokes which are the rejections of teachers and righting-thinking parents.

Perhaps we parents should stop ________ to brainwash(洗脑)children into accepting our taste in literature. After all, children and adults are so ________ that we parents should not expect that they will enjoy the same books. So I suppose we’ll just have to compromise over the bedtime story.

【1】A. to B. in C. with D. around

2A. easy B. short C. high D. difficult

3A. and B. but C. or D. so

4A. both B. neither C. either D. very

5A. but B. however C. so D. because

6A. hard B. easy C. enough D. fast

7A. grown-ups B. girls C. boys D. children

8A. are B. show C. find D. add

9A. going B. liking C. trying D. preferring

【10A. same B. friendly C. different D. common

违法和不良信息举报电话:027-86699610 举报邮箱:58377363@163.com

精英家教网