题目内容
【题目】阅读短文,根据短文内容回答问题。
My name is Anna. I am seventy years old. Today is my birthday . I am very happy today. My family have a big party for me. My son’s family , my daughter’s family and my old friends all come to my birthday. I also get a lot of presents. My son gives me a mobile phone. I like it very much . His wife Lisa makes a big cake for me. I get a red coat from my daughter and a beautiful watch from my husband. My grandson buys a pair of shoes for me. They are very soft and comfortable. My old friends Emma and Cindy bring me a box of cookies and some drinks. They also bring me our old days. We drink together, sing together and talk about our life together.
【1】Is Anna happy today?
___________________________________________________.
【2】How old is Anna?
___________________________________________________.
【3】What does Lisa make for Anna?
___________________________________________________.
【4】Who are Emma and Cindy?
___________________________________________________.
【5】What do they do together?
___________________________________________________.
【答案】
【1】 Yes. /Yes, she is.
【2】 Seventy./70./ She is 70 years old.
【3】 A big cake./ She makes a big cake for her.
【4】 Her old friends./ Anna’s old friends.
【5】 They drink, sing and talk about their life together.
【解析】
我叫安娜,我70了,今天是我的生日,我儿子一家,女儿一家和朋友都来了,给了我许多礼物,我们一起喝酒,唱歌,谈论我们的生活。
【1】细节理解题。根据I am very happy today.可知安娜高兴;故答案是Yes. /Yes, she is.
【2】细节理解题。根据I am seventy years old.可知是70岁;故答案是Seventy./70./ She is 70 years old.
【3】细节理解题。根据Lisa makes a big cake for me.可知是做了一个大蛋糕;故选A big cake./ She makes a big cake for her.
【4】细节理解题。根据My old friends Emma and Cindy bring me a box of cookies可知是她的老朋友;故答案是Her old friends./ Anna’s old friends.
【5】细节理解题。根据We drink together, sing together and talk about our life together.可知是他们一起喝酒,唱歌,谈论我们的生活;故答案是They drink, sing and talk about their life together.
【题目】阅读下面短文,补全表格中所缺的信息。
Jay Chou, a pop singer loved by many young people, was born in Taiwan on January 18, 1979. He can play the piano very well. He began to play it when he was 3 years old. His mother is his teacher.
He practices playing the piano very hard. Soon, he is good at it. He went on to master a number of other instruments. Including guitar, cello, jazz drum as well as the Chinese Dizi. Jay's parents divorced when he was 13. He is a very shy boy. He can do many things by himself. Whenever any musical ideas come to mind, he would write them down. Soon, he started writing his own songs, He loves basketball very much and he often plays with friends. One interesting thing, Jay just finished his high school.
1. 【1】 | He was born on January 18, 1979. |
Job | He is a 2. 【2】 |
Ability(能力) | He 3. 【3】 very well. |
Favorite 4. 【4】 | He loves basketball a lot and often plays it with his friends. |
Education background(学历) | Jay Chou is a 5. 【5】 student. |