题目内容

【题目】 To prevent the spread of the novel coronavirus, governments at every level in China have been using many different control measures.

In heavily-affected areas, the government has chosen to lock down cities. In Hubei province, for example, after Wuhan’s lockdown on Jan 23, 13 other cities in the province also adopted lockdown measures. The decision proved effective (有效的) in stopping the virus’ spread at its root, China Daily said.

In some villages, people put up red banners (条幅) or used loudspeakers to educate people about the virus. Many communities also set up checkpoints to check people’s temperatures, keep records of their travel history, keep non-residents (非住户) out of the community, and make sure that people quarantine (隔离) themselves after returning from high-risk areas. Some community workers also help those who are quarantined at home by bringing in food or drugs, taking out the garbage, and offering psychological (心理的) advice. As Xinhua Agency noted, the community workers have built the first line of defense (防御) against the virus across China. They do play an important part in this battle.

According to Xinhua Agency, there are millions of community workers in 650,000 urban and rural communities across the country. Many people from all walks of life have volunteered to do this job.

“In the face of an unexpected outbreak, it’s amazing to see that China could mobilize (动员) people on such a large scale (规模),” Li Baoping from the Ningxia Academy of Social Sciences told Xinhua. “Great governance capacity (治理能力) at all levels gives us confidence in winning the battle.”

1What did the government in heavily-affected areas do to prevent the spread of the novel coronavirus?

____________________________________________________

2According to the passage, how many cities in Hubei has taken lockdown measures?

____________________________________________________

3How did people in some village give an education to villagers about the virus?

____________________________________________________

4According to Xinhua Agency, who play an important role in defending against the epidemic(疫情)?

____________________________________________________

5Are there any volunteers devoting to defending against the epidemic?

____________________________________________________

【答案】

1The government in heavily-affected areas chose to lock down cities to prevent the spread of the novel coronavirus.

2Fourteen cities.

3They put up red banners (条幅) or used loudspeakers to give an education to villagers about the virus.

4The community workers.

5Yes, there are.

【解析】

本文主要讲述为了防止新型冠状病毒的传播,中国各级政府采取了多种不同的防治措施。在受灾严重的地区,政府选择封锁城市;在一些村庄,人们竖起红色横幅或用扩音器向人们宣传病毒;许多社区设立检查站等。

1

根据第二段“In heavily-affected areas, the government has chosen to lock down cities.”可知,为了防止新型冠状病毒的传播,重灾区的政府选择了封锁城市。故答案为The government in heavily-affected areas chose to lock down cities to prevent the spread of the novel coronavirus.

2

根据第二段“…after Wuhan’s lockdown on Jan 23, 13 other cities in the province also adopted lockdown measures.”可知,在123日武汉市封锁后,该省其他13个城市也采取了封锁措施,共计14个城市。故答案为Fourteen cities.

3

根据第三段“In some villages, people put up red banners (条幅) or used loudspeakers to educate people about the virus.”可知,在一些村庄,人们竖起红色横幅或用扩音器向村民宣传病毒。故答案为They put up red banners (条幅) or used loudspeakers to give an education to villagers about the virus.

4

根据第三段“As Xinhua Agency noted, the community workers have built the first line of defense (防御) against the virus across China. They do play an important part in this battle.”可知,社区工作者已经在中国各地建立了抗击该病毒的第一道防线,在这场战斗中起了重要作用。故答案为The community workers.

5

根据倒数第二段“Many people from all walks of life have volunteered to do this job.”可知,各行各业的许多人都自愿做这项工作,由此说明有志愿者致力于预防这种流行病。故答案为Yes, there are.

练习册系列答案
相关题目

【题目】 Sometimes, I doubt whether there is any love between my parents. Every day they are busy trying to make money. They don't act romantic ways couples do in books and on TV. They never say "I love you". It's not their style.

One day, my mother was sewing () a quilt (被子). I sat down beside her. "Mom, I have a question to ask you," I said after a while.

"What?" she asked, still working.

"Is there love between you and Dad?" I asked her. She didn't answer right away. I thought I had hurt her. At last I heard my mother say, "Susan, look at this thread (线). Sometimes it appears, but most of it disappears in the quilt. It makes the quilt strong. If life was a quilt, then love should be a thread. It can hardly be seen anywhere, but it's really there."

I listened carefully but I didn't understand her until the next spring. My father suddenly got seriously sick. My mother had to stay with him in the hospital for a month.

After they got back, she helped my father walk slowly down the country road every day. My father had never been so gentle.

"Dad, how are you feeling now?" I asked him one day.

"Susan, don't worry about me," he said, "I just like walking with your mom. I like this kind of life."

Once, I thought love meant flowers, gifts and sweet kisses. Now, I know that love is the thread that holds a family together.

1Why does the writer think there may be no love between her parents?

A.Because they never say "I love you." to each other.

B.Because they don't look after each other.

C.Because they don't go for walks together.

2Why didn't the writer's mother answer her right away?

A.Because the writer's mother didn't know the answer.

B.Because the writer's mother wanted to give a proper answer.

C.Because the writer's mother didn't love her husband.

3What can we learn from the passage?

A.The writer's parents don't love the writer.

B.The writer's parents love each other in their own way.

C.The writer's father didn't like to walk with his wife.

4With the story of the quilt and the thread, the writer's mother wanted to ________.

A.teach the writer how to make a quilt

B.show she was very good at making quilts

C.tell the writer what love was

5Now, the writer thinks love ________.

A.means flowers, gifts and sweat kisses

B.means holding a family together

C.is like a quilt

【题目】Don’t be too quick to judge others

A woman was at an airport waiting for her flight to start boarding. She still had a lot of time, so she went to a shop and bought a book to read. While she was in the shop, she decided to buy a bag of_______as well.

She arrived at her gate, sat down and started reading her book. She was so focused on her book_______she didn’t notice what was going on around her._______she did see that a man had sat down next to her and_______one of her cookies out of the bag.

She pretended(假装)not to notice, _______she didn’t want to make a scene(吵架). But then the man took more. He kept eating the cookies until there was just one _______. The man took the _______cookie and broke it in half. He tapped()the woman on the shoulder and held out one _______ to her.

The woman could not believe how much nerve this man had to steal all her cookies and then _______half a cookie in return. She________grabbed () the half-cookie out of his hand and ate it.

Finally, it was time for her to board. But as she went to the gate, she realized that her bag of cookies was ________in her purse. The man had been eating his own cookies the whole time and ________wanted to share the last one with her. The woman blushed. She sincerely wanted to apologize (道歉) to the man ________her rudeness.

When we’re not paying attention to the world around US, it can be easy to misunderstand________is happening or even become angry with others. It is better to keep our eyes open and think about every________when trying to understand a particular situation.

1A.chocolateB.sweetsC.snacksD.cookies

2A.thisB.thatC.afterD.before

3A.OrB.SoC.ButD.And

4A.broughtB.pickedC.boughtD.taken

5A.ifB.thoughC.unlessD.as

6A.leftB.otherC.moreD.else

7A.secondB.firstC.lastD.late

8A.bagB.pieceC.loafD.half

9A.showedB.broughtC.offeredD.provided

10A.happilyB.excitedlyC.sadlyD.angrily

11A.justB.evenC.alsoD.still

12A.differentlyB.probablyC.simplyD.hopefully

13A.byB.inC.withD.for

14A.howB.whyC.whenD.what

15A.conditionB.experienceC.chanceD.possibility

【题目】 How much do you know about the North Pole(北极) and the South Pole? They are both places with very cold temperatures and few people live there. However, the North and South Poles are not much alike as people may imagine.

The North Pole has no land, only thick ice. Temperatures seldom go above 32°F, at which water turns into ice. Most of the time, it stays below zero. In winter temperatures are usually as low as-30°F.

Although conditions were very poor, people tried for many centuries to reach the North Pole. Over 100 years ago, two men, Robert Peary and Mathew Henson, were able to get to this environment full of troubles and difficulties. They reached the North Pole on March 8th, 1909. It was really a hard trip for them.

There are few things more dangerous than crossing the Arctic(北极圈) on foot. People who stayed there may face many problems: very cold temperatures, sudden storms, and even hunger. Most of the area is uninhabited, few people can live in such a difficult place.

People might think that with such low temperatures for most of the year, the ice would be thick and hard. However, this is not true in the Arctic. The movement of the ocean water under the ice may often cause many different changes on the surface. Sometimes the ice breaks into two opening lanes of water(水道) called "leads". Anyone who falls into a lead can be frozen to death in a few minutes.

1This passage is probably from ___________________.

A.a book review

B.a science book

C.a school report

D.a computer magazine

2According to the passage, what happened over 100 years ago ?

A.Two men succeeded in getting to the North Pole.

B.Temperatures in the North Pole went above 32°F.

C.The environment in the North Pole suddenly became worse.

D.The North Pole changed into thick ice because of the temperatures.

3What does the underlined word "uninhabited" mean in Chinese?

A.气候恶劣的

B.充满危险的

C.困难重重的

D.无人居住的

4The reason for the ice to break into two opening lanes of water is that __________________.

A.the temperature suddenly drops

B.the water under the ice is frozen

C.the ocean water under the ice moves

D.the surface is covered with lots of ice

5What does this passage mainly talk about?

A.The thick ice in the North Pole

B.A difficult trip to the North Pole

C.The real situation in the North Pole

D.The differences between the North Pole and the South Pole

违法和不良信息举报电话:027-86699610 举报邮箱:58377363@163.com

精英家教网