题目内容
【题目】根据短文内容, 选择正确答案。
E
Helping your child read and write at home will improve their skills and confidence— it will also better equip(装备)them for learning in the classroom environment.
Reading and writing skills are needed by every child in every subject in every year of their school life and outside school. As parents, you can play an important role in improving your children's literacy(读写能力) by practicing reading, writing, spelling and speaking with them outside school. This kit(工具箱) includes a number of tips on how to help your child to read, write and spell, such as:
*reading aloud each night
*reading your child's writing
*trying not to ask questions that require a “yes” or “no" answer
*practicing reading and writing by writing letters, or emails.
(1)This passage is mainly written for .
A.children
B.parents
C.students
D.teachers
(2)From this passage we know parents can help their children improve
A.1istening and writing skills
B.reading and listening skills
C.1istening and speaking skills
D.reading and writing skills
(3)______is NOT mentioned in the tips above.
A.Reading aloud each night
B.Joining the English club
C.Reading your child's writing
D.Writing letters and emails
(4)Which is the best title for the passage?
A.Helping Your Child Read and Write
B.How to Read and Write
C.Practice Reading and Writing
D.How to Teach Your Child
【答案】
(1)B
(2)D
(3)B
(4)A
【解析】本文介绍父母如何培养孩子的阅读,写作和拼写能力来增强他们的信心,从而更好的适应课堂学习。
(1)推理判断。根据第一段的人称代词your child可知本文写给有孩子的家长看的,故选B。
(2)细节理解。根据第一句Helping your child read and write at home will improve their skills and confidence可知是提高阅读和写作的能力,故选D。
(3)细节理解。根据文章第二段后面的几个建议可知B选项没有提到。故选B。
(4)主旨大意。通读全文可知本文告诉父母如果培养孩子的读写能力。故选A.
【题目】周末就要到了,你一定有很多事情想做吧。请根据下面表格内容提示用英语谈谈你的周末计划,70 词左右。
Time | Saturday | Sunday |
in the morning | have a piano lesson | play basketball |
in the afternoon | clean the room | do homework |
in the evening | watch TV | check emails |
Hi, everyone! Here’s my plan for the weekend.