题目内容
【题目】阅读短文,并按要求完成66—70题。
Here is a picture of my family. Do you know who they are? Let me tell you. The man in a black hat is my father. He is an English teacher. The woman in the sofa is my mother. She is an English teacher, too. She is nice to her students. The girl is my sister, Tina. She is in a white jacket. She is nine years old. She is lovely. Who is the boy in a green T-shirt? It’s me. I am twelve. I am a student in Green Middle School.
I have a happy family.
66,67题完成句子,68题简略回答问题; 69题找出并写下全文的主题句;70题将文中画线句子译成汉语。
【1】The man in a_______________is the boy’s father.
【2】The boy’s mother is a________________.
【3】How many people are in the boy’s family?
________________________________________________________________________
【4】__________________________________________________________________________
【5】__________________________________________________________________________
【答案】
【1】 black hat
【2】 teacher
【3】 Four./4
【4】 Here is a picture of my family.
【5】 她穿着一件白色的夹克衫。
【解析】
本文介绍的是一个男孩的幸福的一家人:他的父亲,母亲,妹妹和他。
【1】根据The man in a black hat is my father. 可知那个戴着黑色帽子的男人是这个男孩的父亲,故为black hat。
【2】根据The woman in the sofa is my mother. She is an English teacher, too.可知这个男孩的母亲是一位老师,故为teacher。
【3】根据文中提到的有这个男孩的父亲,母亲,妹妹和他,一共有四口人,故此处为Four./4。
【4】根据Here is a picture of my family.可知本文主要介绍了作者的一张全家福照片,故本文的主题句为Here is a picture of my family.
【5】根据in a white jacket穿着一件白色的夹克,故此处的意思为:她穿着一件白色的夹克衫。