题目内容

【题目】Dear Kitty,

News! We have a new flat! The rooms are small, but they are comfortable. There are more rooms here than in our old flat. This is good because now I have my own room. In the old flat, I shared with my sister.

My bedroom is my favourite room in our flat. I can be alone in it. I can read or draw. I can listen to my radio or play CDs. I can play games on my computer and send e-mails to my friends.

My second favourite room is the kitchen. I love helping my mother cook our meals. She is a very good cook. She is teaching me how to make many different kinds of dishes. She lived in Morocco when she was a girl, and she can cook Moroccan food. It’s very delicious.

That’s all for now. Write soon and tell me about your home. Please get on the Internet so that we can send e-mails to each other.

All good wishes

Anna

1What is the main idea of this article.?

A. Anna told Kitty something about her family’s new flat.

B. Kitty lives with her family in America.

C. Anna likes her bedroom.

D. Anna’s mother is teaching her to cook Moroccan food.

2What is the difference between the old flat and the new one?

A. The rooms in the new flat are bigger.

B. The rooms in the old flat were smaller.

C. There are more rooms in the new flat.

D. There were more rooms in the old flat.

3Why is Anna very pleased with the new flat?

A. Because she has to share a room.

B. Because she has a big room.

C. Because she has a small room.

D. Because she has her own room.

4Which room is Anna’s favourite?

A. The living room.B. The kitchen.

C. The bedroom.D. The bathroom.

5What does Anna do in the kitchen?

A. She helps her mother cook their meals.

B. She plays computer games.

C. She teaches her mother how to cook.

D. She reads about Moroccan food.

【答案】

1A

2C

3D

4C

5A

【解析】

本文是安娜写给基蒂的一封信,安娜在信中告诉基蒂她一家搬到了新的公寓,她有了自己的房间,她可以一个人在里面看书、画画、听收音机、播放CD或上网等。她还喜欢在厨房帮助她的妈妈做饭。

1题意:这篇文章的主要思想是什么?考查主旨理解。A. Anna told Kitty something about her familys new flat. 安娜告诉了基蒂关于她家新公寓的一些情况;B. Kitty lives with her family in America. 基蒂和她的家人住在美国;C. Anna likes her bedroom. 安娜喜欢她的卧室;D. Annas mother is teaching her to cook Moroccan food. 安娜的母亲正在教她做摩洛哥菜。本文是安娜写给基蒂的一封信,安娜在信中告诉基蒂她一家搬到了新的公寓,她有了自己的房间,她可以一个人在里面看书、画画、听收音机、播放CD或上网等。她还喜欢在厨房帮助她的妈妈做饭。根据短文的内容可知是安娜告诉Kitty 关于她家的新公寓的情况,故选A

2题意:旧公寓和新公寓有什么区别?考查细节理解。A. The rooms in the new flat are bigger. 新公寓的房间比较大;B. The rooms in the old flat were smaller. 旧公寓的房间比较小;C. There are more rooms in the new flat. 新公寓里有更多的房间;D. There were more rooms in the old flat. 旧公寓里有更多的房间。根据There are more rooms here than in our old flat. (新公寓有更多的房间),故选C

3题意:安娜为什么对这套新公寓很满意?考查细节理解。A. Because she has to share a room. 因为她必须共用一个房间;B. Because she has a big room. 因为她有一个大房间;C. Because she has a small room. 因为她有一个小房间;D. Because she has her own room. 因为她有自己的房间。根据第一段第5This is good because now I have my own room.(这很好,因为现在我有自己的房间了。)可因为安娜有了自己的房间了,她对新公寓很满意;故选D

4题意:安娜最喜欢哪个房间?考查细节理解。A. The living room. 客厅;B. The kitchen. 厨房;C. The bedroom. 卧室;D. The bathroom. 浴室。根据第2段第一句My bedroom is my favourite room in our flat.安娜最喜欢的是自己的卧室,故选C

5题意:安娜在厨房做什么?考查细节理解。A. She helps her mother cook their meals. 她帮她母亲做饭;B. She plays computer games. 她玩电脑游戏;C. She teaches her mother how to cook. 她教她妈妈怎么做饭;D. She reads about Moroccan food. 她读过关于摩洛哥食物的书。根据第3段第2I love helping my mother cook our meals(我喜欢帮我妈妈做饭)可知“她帮她母亲做饭”;选A

阅读理解是最能体现学生英语能力的题型,分值较高,如何通过解题方法的掌握来提升自己解答阅读理解题的技巧是学生最关心的问题。初中阅读理解一般考查学生的细节理解能力,主旨理解能力和推理判断能力。做阅读理解题,首先要准确理解题意,然后根据题意根据短文内容做出正确的答案。(1)考查细节理解能力,此类型题较简单,准确理解题意后,直接到文中找出答案。(2)考查猜词能力。做这种题型时,要根据上下文意思准确猜出词意。3)考查推理判断能力,此类题型较难,准确理解题意后,在文中找出相关的内容做出合理的推断。(4)考查主旨理解题。此类题型需通读全文,整体把握,根据文本主要内容选择合适的选项。

练习册系列答案
相关题目

【题目】 What does “a volunteer” mean? Volunteers work and don’t get any money, but their helping hands can make both others and themselves happy. Many young people are ready to join them.

Angela, 17 I visited a forest park last week. I found there were not enough roads there. I am going to help build new hiking roads. I’ll spend seven days living in the forest. I can work with friends in the daytime and then sleep under the moonlight. It will be a nice sport, and I can do something good at the same time.

Andy, 18 I looked after my neighbours’ pets last summer. This summer, I will work in an animal centre and show my care and love to more pets. I am sure to make friends with more animals.

Haitao, 16 Some children have problems with reading. They need our help. I want to be a teacher when I grow up, and I love children and reading. So this experience(经历) will help me in many ways.

Being a 1 this summer

What’s a volunteer?

Volunteers work without 2 any money. They make everyone happy by giving 3 hands.

What will some volunteers do?

Angela

She found the forest park needed more roads, so she wanted to work there for a 4. She thinks it will be a nice sport and she can do something good at the same time.

Andy

He helped 5 after his neighbours’ pets last summer. And he will help in an animal centre this summer. He will show the pets his care and 6. He and the pets will be 7.

Haitao

He will help children with 8 with reading. He wants to be a 9 when he grows up. The experience of helping children will be 10 to him.

违法和不良信息举报电话:027-86699610 举报邮箱:58377363@163.com

精英家教网