题目内容

【题目】 What does “a volunteer” mean? Volunteers work and don’t get any money, but their helping hands can make both others and themselves happy. Many young people are ready to join them.

Angela, 17 I visited a forest park last week. I found there were not enough roads there. I am going to help build new hiking roads. I’ll spend seven days living in the forest. I can work with friends in the daytime and then sleep under the moonlight. It will be a nice sport, and I can do something good at the same time.

Andy, 18 I looked after my neighbours’ pets last summer. This summer, I will work in an animal centre and show my care and love to more pets. I am sure to make friends with more animals.

Haitao, 16 Some children have problems with reading. They need our help. I want to be a teacher when I grow up, and I love children and reading. So this experience(经历) will help me in many ways.

Being a 1 this summer

What’s a volunteer?

Volunteers work without 2 any money. They make everyone happy by giving 3 hands.

What will some volunteers do?

Angela

She found the forest park needed more roads, so she wanted to work there for a 4. She thinks it will be a nice sport and she can do something good at the same time.

Andy

He helped 5 after his neighbours’ pets last summer. And he will help in an animal centre this summer. He will show the pets his care and 6. He and the pets will be 7.

Haitao

He will help children with 8 with reading. He wants to be a 9 when he grows up. The experience of helping children will be 10 to him.

【答案】

1volunteer

2getting

3helping

4week

5look

6love

7friends

8problems

9teacher

10helpful

【解析】

本文是一篇记叙文,记叙了三位同学AngelaAndyHaitao做志愿者的经历,让读者更好地了解什么是志愿者,志愿者都会干些什么。

1细节理解题。根据文章第一段最后一句“Many young people are ready to join them.”可找到答案。许多年轻人都准备好加入志愿者队伍了,所以本文的主题就是“Being a volunteer this summer这个暑假来做一名志愿者”,故答案为volunteer

2细节理解题。根据文章第一段第二句“Volunteers work and don’t get any money, but their helping hands can make both others and themselves happy.”可找到答案。做志愿者是不会有任何报酬的,get money 获得报酬,又without介词,后接动词要用动词的动名词形式,get的动名词形式为getting,故答案为getting

3细节理解题。根据文章第一段第二句“Volunteers work and don’t get any money, but their helping hands can make both others and themselves happy.”可找到答案。志愿者是向他人伸出“helping hands援助之手”来使他人快乐,故答案为helping

4细节理解题。根据文章第二段第三句“I’ll spend seven days living in the forest.”可找到答案。Angela要在森林工作“seven days 七天”,也就是“a week 一周”,故答案为week

5细节理解题。根据文章第三段第一句“I looked after my neighbours’ pets last summer.”可找到答案。Andy去年暑假帮忙照顾了他邻居的宠物,looked after 照顾,故答案为look

6细节理解题。根据文章第三段第二句“This summer, I will work in an animal centre and show my care and love to more pets.”可找到答案。Andy今年暑假要向宠物们表现更多的“care and love 关心和爱”,故答案为love

7细节理解题。根据文章第三段最后一句“I am sure to make friends with more animals.”可找到答案。Andy有信心和更多的动物成为“friends 朋友”,故答案为friends

8细节理解题。根据文章第四段第一句“Some children have problems with reading.”可找到答案。Haitao想帮助那些阅读有“problems 问题”的孩子,故答案为problems

9细节理解题。根据文章第四段第三句“I want to be a teacher when I grow up, and I love children and reading.”可找到答案。Haitao长大了想成为一名“teacher 老师”,故答案为teacher

10细节理解题。根据文章第四段最后一句“So this experience(经历) will help me in many ways.”可知志愿者的经历对于Haitao来说是非常有帮助的。空格处缺少形容词做表语,原文动词help提示空格处需用help的形容词形式“helpful 有帮助的”,故答案为helpful

填表格式的任务型阅读是很多初中同学的难题,在做此类题目时,同学们一定要注意以下两点:①充分利用原文中的单词,注意单词的形式变化。填表格式的任务型阅读很多答案都可以在原文中找到,有时直接把单词抄上去即可,有时却要同学们根据表格中句子的表述来适当调整单词形式。比如本篇阅读的第二空,原文给的是“get any money”,我们定位了答案get这个动词,但是表格中这个单词是放在介词之后,同学们就需要把这个单词改成其动名词形式getting来满足语法上“介词+doing”的基本要求;②单词的同义词转换。有时原文中的答案是一个短语或一句话,但是表格中却只能填一个单词,这时我们就要学会利用同义词转换的方法来锁定正确答案。如本篇阅读的第四空,原文给的是“seven days”,但是我们只能填一个单词,seven days其实就是a week,所以正确答案为week

练习册系列答案
相关题目

【题目】Dear Kitty,

News! We have a new flat! The rooms are small, but they are comfortable. There are more rooms here than in our old flat. This is good because now I have my own room. In the old flat, I shared with my sister.

My bedroom is my favourite room in our flat. I can be alone in it. I can read or draw. I can listen to my radio or play CDs. I can play games on my computer and send e-mails to my friends.

My second favourite room is the kitchen. I love helping my mother cook our meals. She is a very good cook. She is teaching me how to make many different kinds of dishes. She lived in Morocco when she was a girl, and she can cook Moroccan food. It’s very delicious.

That’s all for now. Write soon and tell me about your home. Please get on the Internet so that we can send e-mails to each other.

All good wishes

Anna

1What is the main idea of this article.?

A. Anna told Kitty something about her family’s new flat.

B. Kitty lives with her family in America.

C. Anna likes her bedroom.

D. Anna’s mother is teaching her to cook Moroccan food.

2What is the difference between the old flat and the new one?

A. The rooms in the new flat are bigger.

B. The rooms in the old flat were smaller.

C. There are more rooms in the new flat.

D. There were more rooms in the old flat.

3Why is Anna very pleased with the new flat?

A. Because she has to share a room.

B. Because she has a big room.

C. Because she has a small room.

D. Because she has her own room.

4Which room is Anna’s favourite?

A. The living room.B. The kitchen.

C. The bedroom.D. The bathroom.

5What does Anna do in the kitchen?

A. She helps her mother cook their meals.

B. She plays computer games.

C. She teaches her mother how to cook.

D. She reads about Moroccan food.

【题目】 Do you love listening to music? Do you listen to music while you are studying?

If you’re like most people, you may love listening to music. There’s nothing like the ______ feeling you get when your favorite song starts to play.______ and when do you like to listen to music? Alone in your room? Or ______ a friend? Or while you’re studying? Yes, some people like to listen to music while they are studying. ______ should they? Can music help them think or be good for their memory? Or is it bad? In fact, the answer may depend on what ______of music you are listening to and what you’re studying. For example, some scientists believe that music can help with reading and speaking. It is good for listeners’ ______ to tell between sounds. So they can better understand ______. So if you’re studying for a language exam, ______ to music may help.

But what kind of music should you listen to? Classical music may be a good choice. It can help you calm down and concentrate(集中注意力) on your study. On the other hand, listening to ______ music may have the bad effect(). It may make you concentrate more on the music than on what you are studying.

So if you love music, while you are studying, choose the kind of music that is ______ for your study. The right kind of music may help you think.

1A.sadB.tiredC.happyD.fine

2A.WhyB.WhereC.HowD.What

3A.withB.byC.withoutD.for

4A.SoB.AndC.OrD.But

5A.nameB.pieceC.kindD.sound

6A.messageB.ageC.abilityD.study

7A.sentenceB.languageC.grammarD.painting

8A.enjoyingB.hearingC.watchingD.listening

9A.lightB.loudC.quietD.popular

10A.helpfulB.importantC.excitingD.hard

违法和不良信息举报电话:027-86699610 举报邮箱:58377363@163.com

精英家教网