题目内容

【题目】根据短文理解, 选择正确答案。
In China, people born in and after the 1980s are called the post-80s generation(一代人). Most of them come from single-child families. However, this generation is playing a more and more important part in China, and their image(形象) in people's minds is changing. Han Han, a popular youth writer, is one of them.
Han Han was born in 1982 in Shanghai. His talent for writing was clear at an early age. When he was 17, he attracted the public's attention with the article Viewing the People throughthe Glass. The article won first prize in the national New Concept Composition Competition. Later, Han Han again surprised the public by leaving high school. "I didn't do well in Grade One of high school and failed to move up to the next grade. I tried my best to improve my studies, but failed, so I gave up. However, I am always learning, since learning and going to school are two different things," Han Han said.
Han Han's first novel Three Folded Gates sold very well in China. Later the book was translated(翻译) into several languages and sold abroad.
In the following years, Han Han wrote a lot of books. All of them were welcomed by the market. In 2006, he started blogging (写博客) and had great success. Today, Han Han's blog has become one of the honest blogs on the Internet.
(1)The post-80s generation .
A.have changed China's image
B.are playing an important role in China
C.are very good at writing
D.are people who are more than 80 years old
(2)When did Han Han begin to write a blog?
A.When he was seventeen.
B.In 1982.
C.When he was twenty-four.
D.In 2008.
(3)Which of the following is TRUE according to the passage?
A.Three Folded Gates was only sold in China.
B.Nobody was surprised that Han Han left high school.
C.Han Han was not liked by the post-80s generation.
D.Han Han's blog is very popular on the Internet.

【答案】
(1)B
(2)C
(3)D
【解析】本文介绍80后作家韩寒及其作品。
(1) 细节理解。第一段提到80后大部分是独生子女家庭, 80后指的是80年或80年之后出生的一代人, 在中国扮演着越来越重要的角色, 他们的形象在人们的头脑中发生了改变, 韩寒就是其中的一个代表, 意思相符的为B, 故选B。
(2) 细节理解。韩寒1982年出生, 17岁时所写的文章Viewing the People through the Glass受到公众的喜欢, 在2006年的时候开始写博客, 也就是他24岁的时候, 故选C。
(3)细节理解。 韩寒的作品《三重门》不仅在中国卖的好, 而且被翻译成多种语言在国外卖的也很好, 韩寒在高中一年级就辍学了, 大众感到很诧异, 韩寒的作品受到80后一代人的喜欢, 韩寒在2006年开始写博客, 取得了很大的成功, 现在在英特网上很受欢迎, 故正确的一句应该是D。

练习册系列答案
相关题目

【题目】根据短文内容的理解,选择正确答案。
Michael and Derek are good friends, but they like to pull each other's leg sometimes. One day during the holidays they decided to go to London together. They went to the station and bought their tickets. When the train came in, Michael broaden in first and without knowing it, dropped his ticket in the platform as he got into the carriage(车厢). Derek, who was close behind saw the ticket fall and quickly picked it up. Without a word to his friend, he put it in his pocket.
After they had been in the train a little while, they heard the ticket inspector coming down the corridor, shouting, "tickets, please!" Michael looked for his and of course couldn't find it.
"Oh, dear, I can't find my ticket, Derek," he said.
"Have another look, Michael, it must be somewhere," said Derek.
"No, I can't find it anywhere. What shall I do?"
"Perhaps you had better hide under the seat, then the inspector won't know you are here." So Michael crawled under the seat as fast as he could and lay perfectly still. Presently the door opened and in came the inspector, "Tickers please!" he said.
Derek handed him two tickets and said, "This is mine. The other belongs to my friend, who prefers to travel under the seat."
(1)Michael lost in his ticket________.
A.when he boarded the train
B.while he was getting into the carriage
C.as they went to the station
D.after they had been in the train for a little while
(2)Which is True according to the passage?
A.Derek helped Michael look for the ticket.
B.Michael and Derek are good friends, but they sometimes fight each other.
C.Derek took Michael's ticket and hid it.
D.Michael didn't know who had picked up his ticket.
(3)When the inspector came, Michael ______.
A.hid himself as quickly as he could
B.remained perfectly still
C.was looking for his ticket
D.turned to Derek for help
(4)In the passage "they like to pull each other's leg" means_______.
A.they like to make fun of each other in a playful way
B.they like to help each other in time of need
C.they like to pull each other by the leg
D.they like to kick each other

违法和不良信息举报电话:027-86699610 举报邮箱:58377363@163.com

精英家教网