题目内容

【题目】 Isn’t spring a beautiful season? Flowers of all colors and shapes can be seen everywhere. They make our world look and smell better. So, it is no surprise that people love flowers! Well…except for one—dandelions(蒲公英)!

In order to have a tidy garden, we try our best to kill all dandelions or dig them out—only to see these unwanted plants grow right back. But that’s not bad because we have good reasons to leave them alone.

In fact, a 2014 study lists deadelions as one of the top 41 healthiest foods. Dandelions are full vitamins (维生素)K, A,E and C. They have long been used as medicine.

Another great thing about dandelions is that you can eat every part of them, either cooked or

Uncooked. You can also put flowers or roots () in hot water to make dandelion tea. Great! Nothing goes to waste!

Besides, dandelions are fun for kids! Pick the white top, close your eyes, make a wish and blow! If you blow all of it off in one breath, your wish will come true! This game is played all over the world.

Still unwanted plants? Of course not! Dandelions are good for human health as well as our kitchen. They also provide kids with free toys! So next time when you are blowing them, blow harder —you’re helping this great plant grow in the wild, even if your own wish does not come true!

1The first paragraph is mainly to draw reader’s attention to _______.

A. flowersB. colorsC. shapesD. dandelions

2According to the passage, dandelions __________.

A. have no flowersB. cannot be eatenC. are easy to killD. are healthy plants

3By blowing dandelions, kids can most probably _______.

A. kill themB. have funC. make teaD. have everything

4If we put the passage into three parts, which of the following is the best?

( =Para.(自然段)1 =Para.2 =Para.3 =Para.4 =Para.5 =Para.6)

A. ①②;③④⑤;B. ①②;③④;⑤⑥

C. ①②③;④⑤;D. ;②③;④⑤⑥

【答案】

1D

2D

3B

4A

【解析】

短文向大家介绍了蒲公英这种植物。它的花并不美,不为人们所喜爱。但蒲公英是一种健康的植物,2014年的一项研究将蒲公英列为最健康的41种食物之一。它的每一个部分都可以食用,还可以作为孩子们免费的玩具,吹蒲公英许愿对孩子们来说是非常开心的事情。最后呼吁大家热爱蒲公英,把蒲公英的种子洒向各个角落。

1主旨大意题。第一段介绍了春天是一个美丽的季节,各种颜色和形状的花随处可见,装扮着整个世界,散发出怡人的味道,不免让人们产生喜爱之情,最后一句却说蒲公英除外,让读者很想知道到底是什么原因,因此第一段主要是为了引起读者对蒲公英的注意。答案为D

2细节理解题。根据第三段中的句子“In fact, a 2014 study lists dandelions as one of the top 41 healthiest foods.”事实上,2014年的一项研究将蒲公英列为最健康的41种食物之一。可知蒲公英是健康的植物。故答案为D

3细节理解题。根据倒数第二段中的句子“Besides, dandelions are fun for kids! Pick the white top, close your eyes, make a wish and blow! If you blow all of it off in one breath, your wish will come true!”可知,吹蒲公英许愿对孩子们来说是非常开心的事情,故答案为B

4篇章理解题。全文共分三部分。第一、二自然段为第一部分,主要介绍了蒲公英不为人们所喜爱,但它的生命力很顽强;第三、四、五自然段为第二部分,介绍了蒲公英的好处;第六自然段为第三部分,强调总结蒲公英对人体健康有益,可以使用,可以作为孩子们免费的玩具,因此不要遗弃这种植物。故答案为A

练习册系列答案
相关题目

【题目】 Look around when you’re on a subway. What’s the most popular time-killing activity? In China, many people play on their cell phones. ________________________________.

On average (平均), each Chinese people read less than eight books in 2016, according to a recent survey from the Chinese Academy of Press and publication. But Chinese people [spend] an average of 26 minutes on WeChat reading every day.

③在许多国家里, 人们随时阅读. Even backpackers (背包客) enjoy reading books when they’re on a break at the beach or relaxing from a hike. Reading books builds a bridge between our life and the unknown world.

Many hostels abroad also offer book-exchanges for visitors. Simply drop off your finished books and take those ones that others left behind.

In most US middle schools, teachers give students a reading list every few weeks. Most books are easy reads, such as youth novels, so students won’t lose their confidence. Some schools then hold competitions by ④ ['a:ski] students details (细节) of a book.

Good reading habits lead you to a lifelong love of books. In order to encourage people to read more, China is planning to foster the habit of reading in its law_______Although this has both good and bad sides, it can be seen as a way to develop one’s reading habit. What can we do to foster good reading habits?

1给文中①处选择合适的句子。( )

A. And in other countries, many people don’t enjoy reading.

B. But in other countries, many people enjoy reading.

C. But in other countries, nobody enjoy reading.

2填写单词:根据②、④处音标填写单词。

[spend] ________________ ④ ['a:ski] ________________

3把③句翻译成英语。

_________________________________________________________

4将⑤处句子翻译成中文。

_________________________________________________________

5What’s the importance of good reading habit?

_________________________________________________________

【题目】 It was a cold day in December in New York City. A little boy about 10 years old was standing in front of a shoe store on Green Street. He was______________ the windows, barefoot (赤脚的) and shivering (颤抖的) with cold. A lady walked to the boy and said, "My little boy,______________ are you doing?" "I am asking God to give me a pair of _____________ ." the boy said.

The lady took______________ by the hand and went into the store. She asked the clerk to get a pair of socks for the boy. She then asked______________ the clerk could give her a basin () of hot water and a towel (毛巾). The clerk quickly brought the things to her. She washed the boy's little feet and dried them with the towel. After that, the lady ______________ the socks for the boy, and then bought him a pair of shoes. She patted ( ) him on the head and said, "My little boy, are you feeling more_____________ now?"

As she turned to go, the boy ______________ her by the hand suddenly. With tears in his eyes, he answered the question _____________ these words, "Are you God's wife?" "No, I'm a mother." said the woman.

The boy was moved deeply by the _______ words.

1A. looking throughB. looking upC. looking forD. looking after

2A. howB. whenC. whatD. where

3A. shortsB. shoesC. glassesD. trousers

4A. herB. sheC. heD. him

5A. unlessB. butC. ifD. though

6A. put onB. took offC. woreD. dressed

7A. betterB. worseC. surprisedD. comfortable

8A. gaveB. caughtC. toldD. helped

9A. withB. toC. atD. by

10A. God'sB. clerk'sC. woman'sD. God's wife's

违法和不良信息举报电话:027-86699610 举报邮箱:58377363@163.com

精英家教网