题目内容

【题目】从A、B、C、D四个选项中选出能填入空白处的最佳答案。
About five hundred years ago, an earthquake happened in a small village. 1 for them, nothing was destroyed(毁坏)and no one was hurt. But a huge stone 2 from a nearby mountain and stopped in the middle of the road.
3 the earthquake stopped, many people came to the road and saw the stone. Some of the 4 men tried to lift the stone out of the road. But they couldn't move it. They tried to push it 5 failed. They tried to pull it with ropes but nothing 6.
“Well," they said sadly, “there's nothing we can do about it. We'll have to change the way." At this time a boy about 12 years old said, “I think I can help you to move the stone away." “You?" they shouted. “What are you talking about?" The men all 7 the boy.
The next morning, some people came into the road. One of them shouted, “The stone is gone." More people ran out to see 8 had happened. It was true. The stone wasn't on the road any longer. It wasn't even near the road.
The boy walked over to where the stone had been and said, “I buried it."
The people looked very 9.“You see," he said, “I dug a deep hole next to the stone and I dug a small incline(斜坡)up to the stone and the stone rolled(滚)down into the hole 10. Then I covered it with earth."
The villagers shouted, “Clever boy! Clever boy!" And some of them said, “Why didn't we think out this good idea?"
(1)A.Unluckily B.Luckily C.Suddenly D.Sadly
(2)A.fell B.rose C.raised D.felt
(3)A.While B.As C.When D.Before
(4)A.weakest B.strongest C.oldest D.cleverest
(5)A.and B.or C.but D.so
(6)A.did B.worked C.made D.followed
(7)A.looked at B.shouted at C.laughed at D.pointed at
(8)A.what B.why C.how D.which
(9)A.excited B.bored C.interested D.surprised
(10)A.myself B.themselves C.itself D.it

【答案】(1)、B
(2)、A
(3)、C
(4)、B
(5)、C
(6)、B
(7)、C
(8)、A
(9)、D
(10)、C

【解析】短文大意:五百年以前,一个小村庄发生了地震,幸运的是没有伤亡,但是一块巨石落在路中央。村子里一些最强壮的人想把大石头搬走,但是他们用尽了办法也没有挪动。一个12岁的男孩说他有办法把大石头搬走,人们都嘲笑他,最后这个男孩用他的聪明才智将巨石从路面移开了。
(1)根据下文nothing was destroyed(毁坏)and no one was hurt. 可知“他们是幸运的”,故选B。
(2)fell是fall的过去式,意为“落下”,rose是rise的过去式,意为“升起”,raise意为“举起,升起”,felt是feel的过去式,意为“感觉”。句意是:但是一块巨石从附近的山上落下来停在了路中央。故选A。
(3)句意是:当地震停下后,人们来到路上看那块大石头。故选C,when当……的时候,后面跟短暂性动词。
(4)weak 虚弱的,strong 强壮的,old 年老的,clever 聪明的,句意是:一些强壮的人试图把巨石搬离路面。故选 B。
(5)句意是:他们试图把它推开,但是失败了。句子具有转折之意,故选C。
(6)句意是:他们试图用绳子把它拉走,但是不起作用。故选B,work 意为“奏效,起作用”。
(7)look at 看,shout at 冲某人大喊,laugh at 嘲笑,point at 指着,句意是:那些人都嘲笑这个男孩。故选C。
(8)句意是:更多的人跑出来看发生了什么事。根据句意选 A,what 指代所发生的事情。
(9)当人们得知是这个12岁的男孩埋了这块巨石,看起来都很惊讶,故选D,surprised 惊讶的。
(10)男孩说:“我在我这巨石旁边挖了一个很深的洞,又挖了一条斜坡通向巨石,巨石就自己滚进洞里去了。”用反身代词 itself 指代 the stone,故选C。

练习册系列答案
相关题目

【题目】阅读理解
Christmas Day, the birthday of Jesus Christ, is the most important festival in Britain and some other countries. On Christmas Eve, parents usually tell their children to put their stockings(长筒袜) at the end of their beds before they go to sleep. Children believe Santa Claus, with the other name of Father Christmas, will come in the night and fill their stockings with Christmas presents.
Actually (实际上), Father Christmas is children’s father. He dresses up in a red coat and waits until children fall asleep. Then he goes into children’s bedrooms, and puts small presents in their stockings. When children are no longer young, they know who Father Christmas really is.
(1)Christmas Day is __________.
A.the most important festival in China
B.the birthday of Jesus Christ
C.the only day to give presents
D.the birthday of children’s father
(2)What do all the British children do on Christmas Eve in the story?
A.They talk all the night.
B.They sing and dance.
C.They put their stockings at the end of their beds.
D.They won’t sleep until Father Christmas comes.
(3)“Santa Claus” is another way of saying __________.
A.Christmas Day
B.Christmas presents
C.Christmas Eve
D.Father Christmas
(4)From the story we know that on Christmas Day children feel very happy because they can receive __________.
A.red clothes
B.stockings
C.presents
D.food
(5)What is the best greeting (打招呼) early on the morning of Christmas Day in Britain?
A.Good luck!
B.Happy New Year!
C.Best wishes to you!
D.Merry Christmas!

违法和不良信息举报电话:027-86699610 举报邮箱:58377363@163.com

精英家教网