题目内容
【题目】阅读下面的材料,然后根据材料内容回答所提问题。
The school music club opens. Tony wants to join the club, but he doesn’t want to go alone. He wants to ask his friends to go to the club with him. But no one can go to the club with him. Why?
Martin is doing his homework at home. It usually takes him two hours to finish it. Peter is writing to his pen friend Gina, a girl from America, an e-mail on the computer. He is telling her about his school life. In fact, he doesn’t like music. Lily likes music very much. So Miss Green is teaching her and her classmates to sing songs at school. They are having a singing competition. Alice is having her twelfth birthday party. Her parents are making dinner for her. Kate is helping her brother with his English. He always doesn’t do well in his tests. Tom is playing baseball with his sister. It is his favorite sport. Tony is not happy because no one can go to the club with him.
【1】What club does Tony want to join?
_______________________________________________________________________________
【2】How long does it usually take Martin to do his homework?
_______________________________________________________________________________
【3】Is Gina from England?
_______________________________________________________________________________
【4】How old is Alice?
_______________________________________________________________________________
【5】Why can no one go to the club with him?
_______________________________________________________________________________
【答案】
【1】He wants to join school music club.
【2】Two hours.
【3】No, she isn’t.
【4】She is 12 years old.
【5】Because they are busy with their own stuff.
【解析】
本文是一篇记叙文,讲述了托尼想和朋友一起加入学校的音乐俱乐部,但是朋友们都正在忙自己的事,没时间陪托尼一起去俱乐部。
【1】根据“The school music club opens. Tony wants to join the club”,可知他想加入音乐俱乐部,故答案为He wants to join school music club.
【2】根据“It usually takes him two hours to finish it”,可知通常他要两个小时完成作业,故答案为Two hours.
【3】根据“Peter is writing to his pen friend Gina, a girl from America, an e-mail on the computer”,可知吉娜来自美国,不是英国,故答案为No, she isn’t.
【4】根据“Alice is having her twelfth birthday party”,可知爱丽丝12岁,故答案为She is 12 years old.
【5】根据文章,可知大家都正在忙自己的事情,故答案为Because they are busy with their own stuff.
【题目】 假如你是李文,你的外教Mr. Robin让你用英语向同学们介绍一种中国特有的动物。以下是你找到的关于金丝猴的资料,请根据下表,写一篇60词左右的演讲稿,向大家介绍一下金丝猴。
名称 | 金丝猴(Golden Monkey) |
颜色 | 黄色或黑色 |
分布 | 中国南部 |
特点 | 群居;食树叶(leaves)和水果 |
现状 | 人类的捕杀导致它们处于危险之中 |
________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________
【题目】
I am Miko and I’m from Japan. I am twelve years old. My home is far from my school. It is about 25 kilometers. So I usually take a train to my school in the morning. My friend Sena goes to school with me. The journey(路程) takes us 25 minutes. Our first lesson starts at 8:15. I often leave my home at 7:25. |
I’m Aram. I have a big family. I live with my grandparents, parents, sister and brother in Canada. It’s about 10 kilometers from my home to school. It takes me about 20 minutes by bus. I go to school at 8:15 and my first class starts at 9:00. I like music and my dream is to buy a piano for myself. So I work at a supermarket(超市) every Sunday. The supermarket is about 6 kilometers away from my home. I usually go there by bike. The bike ride takes about 30 minutes. |
【1】How long does it take Miko from her home to school?
A.15 minutes by train.B.25 minutes by train.C.30 minutes by train.
【2】There are________ people in Aram’s family.
A.fiveB.sixC.seven
【3】Aram goes to school ________.
A.by bikeB.on footC.by bus
【4】Aram’s dream is to buy a ________.
A.guitarB.carC.piano
【5】Which of the following is TRUE?
A.Miko goes to school with her sister.
B.Miko lives far from the school.
C.Aram’s first class starts at 8:15 a.m.