题目内容
【题目】 Have you ever been on a student exchange program? How useful was it? We asked three people for their opinions.
Ellen
I spent 8 days in Germany when I was studying for my Level A. I went to school every day, and spent the evenings with a family. It was great because I had to speak German all the time. However, the most useful thing was that I was paying more attention to communicating in the language, instead of speaking perfectly correct German. I was really glad that people could understand what I was saying. I’d certainly introduce it to other students studying languages.
Frank
I went on an exchange with my class for a week in Japan. Before the exchange, I thought my understanding of grammar was pretty good, but I had much trouble listening and speaking. So, what I thought most meaningful was that I had no choice but to use everyday language skills, rather than the language from books. If I had the opportunity, I’d certainly take part in another language exchange.
Alice
I took part in a French exchange. It lasted two weeks and I stayed with my exchange family in a small town just outside Paris. I’m quite a shy person, so in the first few days, I was kind of nervous, but then it was fine. I love French and my French has always been good. But the exchange really helped develop my speaking skills, and made me a much more confident person. It felt great to be able to talk with French people. I also found that everyone who took part in the exchange did a lot better in their end-of-year exams.
【1】How long did Frank stay in Japan?
A.A weekB.Eight days.C.Two weeks.D.Half a year.
【2】What did Alice think about her exchange?
A.It developed her listening skills.B.It made her more confident.
C.It taught her exam skills.D.It took too much of her time.
【3】All three people would most likely describe their exchange as .
A.tiringB.excitingC.boringD.helpful
【4】Who will be interested in the passage above?
A.Students who are learning a foreign language.
B.Students who want to work as teachers later.
C.Students who are interested in traveling abroad.
D.Students who are not doing well in their studies.
【答案】
【1】A
【2】B
【3】D
【4】A
【解析】
本文详细介绍了三位同学作为交换生去国外交流学习的经历,具体说了他们去的国家,时间和体会等。
【1】细节理解题。根据“I went on an exchange with my class for a week in Japan”,可知是去了一周,故选A。
【2】细节理解题。根据“But the exchange really helped develop my speaking skills, and made me a much more confident person”,可知这让她更自信了,故选B。
【3】推理判断题。根据“the most useful thing was that I was paying more attention to communicating in the language”,“what I thought most meaningful was that I had no choice but to use everyday language skills”和“the exchange really helped develop my speaking skills, and made me a much more confident person”,可知三个人都提及了这些交换经历有用的地方,故选D。
【4】推理判断题。通读全文,可知文章主要介绍了三位同学作为交换生去国外交流学习的经历,而且都提到了交换经历对于他们的外语有很大帮助,可推知想要学习外语的同学会对文章感兴趣,故选A。
阅读理解一般考查学生的细节理解能力、主旨理解能力和推理判断能力。做阅读理解题,首先要准确理解题意,然后根据题意和短文内容选出正确的答案。如题1,考查细节理解能力,此类型题较简单,准确理解题意后,直接到文中找出答案,根据“I went on an exchange with my class for a week in Japan”,可知是去了一周,故选A。
【题目】阅读下面短文,根据短文中的信息完成文后表格。
An anti-smoking ban(禁烟令) took effect on Jan 1, 2019 in Hangzhou, East China’s Zhejiang Province, stopping e-cigarett(e电子烟)use in the same place where smoking is not allowed. You have to pay a fine of up to 20,000 yuan if you break the rule. While the use of e-cigarettes is allowed in many other cities, is it necessary to do so? Let’s share our readers’ opinions.
Andrew (US) Smoking of all kinds should be banned. Smoking is a silent killer which not just kills the smokers but also the people around the smokers.
Li Wei (China) Not only does the e-cigarette not help smokers to give up smoking, but also it encourages young and old nonsmokers to start smoking, and finally they will smoke the real thing! And the smoke from e-cigarettes is just as bad for the health of others who do not smoke!
Edward (Canada) E-cigarette is another choice to smoking. I picked one up two years ago, and have not had a real cigarette since that day. As a matter of fact, I still have four packages of Zhonghua sitting on my shelf to remind me of that bad habit that I started over 40 years.
Wang Lei (China) E-cigarette might be better than real cigarettes, but they still are very closely related to cigarettes. E-cigarette not only causes dangerous side effects(副作用) but also harms the people around you through second-hand smoking.
Chris (US) People use e-cigarettes to give up smoking. I’m all for banning their sales to kids. Nicotine(尼古丁) is harmful, but if they’re going to smoke anyway, aren’t e-cigarettes better than real cigarettes?
Should e-smoking be banned in public? | ||
Introduction | Stopping e-cigarette became effective in Hangzhou.You have to pay at. 【1】20,000 yuan if you smoke e-cigarettes in non-smoking places.? | |
【2】·and opinions | Andrewp | Al kinds of smoking is not 【3】Smoking kills 【4】the smokers and the people around them. |
Li Wei | The e-cigarette is 【5】.to smokers to give p smoking.-On the other-handit【6】nonsmokers to start smoking! | |
Edward | I used e-cigarette【7】.of real ones. It really helps me get rid of this bad habit.… | |
Wang Lei | E-cigarette-not only causes side-effects but-also is【8】to the people-around you. | |
Chris | People use e-cigarettes to【9】smoking E-cigarettes are better 【10】 they don't have nicotine. | |