题目内容

【题目】根据短文内容,选择最佳答案。
My summer holiday began on July 5th. I didn't want to stay at home and did nothing in the hot summer. I called my grandma, and she asked me to go to her village. I was very happy with it. After four hours, I got to my grandma's house by bus. There are many trees around her house. I liked to play games with other children during the day. At night, people in the neighborhood often came and sat together to chat. My grandma liked telling stories. My new friends and I enjoyed her stories very much.
There is a pool in the village. My friends and I often went there with some food and caught fish in the pool. Then we cooked the fish and had dinner there. It was not easy to catch fish, but it was interesting and exciting. I stayed there for about a month, and then I went back home.
(1)How did the writer go to his grandma's home?
A.By car
B.By taxi
C.By bus
D.By train
(2)What did the writer do in the village at night?
A.He listened to stories.
B.He swam in the pool.
C.He caught fish.
D.He goes online.
(3)When might the writer go back home?
A.On June 5th.
B.On July 5th.
C.On August 5th.
D.On September 5th.
(4)The word “caught” means “________” in Chinese.
A.烤
B.抓
C.养
D.吃
(5)What is the passage mainly about?
A.My grandma's stories.
B.Children's life in a village.
C.My grandma's neighborhood.
D.My summer holiday in a village

【答案】
(1)C
(2)A
(3)C
(4)B
(5)D
【解析】这篇短文中作者讲述了他去农村的奶奶家过暑假的事情,在那里白天他可以和朋友们一起玩游戏,晚上听他的奶奶讲故事,他还和朋友们去池塘里抓鱼。他玩得非常开心。
(1)C 细节理解题。根据短文中After four hours, I got to my grandma's house by bus可知,作者乘坐公共汽车去了他的奶奶家。由此可知应选C。
(2)A 细节理解题。根据短文中At night, people in the neighborhood often came and sat together to chat. My grandma liked telling stories. My new friends and I enjoyed her stories very much可知,在晚上的时候,作者听他的奶奶讲故事。故选A。
(3)C 推理判断题。根据短文的最后I stayed there for about a month, and then I went back home.可知,作者打算在农村待上大约一个月的时间。根据短文开头My summer holiday began on July 5th可知,他是7月5号去的,一个月后也就是8月5号,故选C。
(4)B 词义猜测题。根据划线单词所在的句子My friends and I often went there with some food and caught fish in the pool可知,作者和朋友们去池塘里抓鱼,caught应该是抓的意思,故选B。
(5)D主旨大意题。这篇短文中作者讲述了他去农村的奶奶家过暑假的事情,在那里他玩得非常的开心。他可以和朋友们一起玩游戏,晚上听他的奶奶讲故事。他还和朋友们去池塘里抓鱼。由此可知D选项的题目能够概括文章的大意,故应选D。

练习册系列答案
相关题目

【题目】根据短文内容,选择最佳答案。
Today was Emily's birthday. She was happy and went home quickly after school.
“You have to look for your gift on your own,” her sister said. “Here is the first clue(线索).” She gave Emily a piece of paper.
Emily opened the note and read, “Clue Number 1: Look inside the car.” She found a bone(骨头) for dogs and another note in the car.
“Clue Number 2: Look at the swing.” On the swing there was a bag of dog food with the third note.
Again she quickly read the note, “Clue Number 3: Look into the house.” Emily found a dog's leash(皮带) there.
The note on the leash asked her to go outside. There she saw a beautiful red doghouse.
Before she got there, a black puppy ran up to her. It had a note on it. The note said, “Happy Birthday, Emily.”
“Oh, such a cute dog!” she cried. She was so happy. “I will name her Happy, because she made me so happy today,” Emily said.
(1)Why was Emily so happy today?
A.Because she got good grades at school.
B.Because she didn't go to school.
C.Because it was her birthday.
(2)What did Emily's sister do?
A.She gave Emily a gift.
B.She gave Emily a cake.
C.She gave Emily clues to the gift.
(3)What was the first clue?
A.A bone for dogs.
B.Some dog food.
C.A doghouse.
(4)What was Emily's birthday gift?
A.A car.
B.A dog.
C.A house.
(5)What did Emily name her gift and why?
A.Honey, because she liked honey.
B.Happy, because it made Emily happy.
C.Birthday, because it was her birthday.

【题目】阅读下面短文,根据要求完成下面各小题。

Things are going great in Cannes(戛纳), France. I have an exciting experience here. I have only been here at the film festival for two days, but I have already seen four films. When the films are not on, I like to go to watch the fashionable people on the beach. Everywhere you look, there are famous film stars and directors. I saw three of my favourite stars hanging out at the festival yesterday.However, I was too nervous to talk to them.

At this year’s Cannes Film Festival, about twenty films are competing for the main prize, the Palme d’Or(金棕榈奖). The films are from all over the world—Europe, Asia, North America, Africa…

There are also so many different types of films, and lots of them are from countries which are not famous for the film making business. For someone who loves films, this is heaven(天堂)!

If you come to the festival, the following suggestions will be helpful. First, you’ll need to remember to bring your invitation, because you cannot watch any of the films without one.

Second, you’ll need to bring some nice clothes. During the day everyone walks around in T-shirts and shorts. But in the evening, everyone has to wear formal(正式的) clothes. I am wearing a long dress all the time!

A. 根据短文内容简要回答问题。

1What did the writer do at the film festival?

__________________________________________________________________________

2What are the writer’s suggestions?

___________________________________________________________________________

B.将短文中划线的句子译成汉语。

3________________________________________________________________________

4________________________________________________________________________

C. 请给短文拟一个适当的英文标题。

5________________________________________________________________________

违法和不良信息举报电话:027-86699610 举报邮箱:58377363@163.com

精英家教网