题目内容

【题目】 Job interviews can be very different from country to country. An interviewer's "body language" and questions, and the form of an interview are not the same around the world.

If you are at a job interview in Japan, don't look directly into the eyes of the interviewer. It is considered impolite. But if you are at an interview in the US, you should make eye contact with the interviewer. If you don't, the interviewer may think you are not sure about your ability.

In the US and some other countries, interviewers aren't supposed to ask questions about family and personal information. In more countries, interviewers aren't supposed to ask questions about family and personal information. In more countries, personal questions are very common during job interviews.

In Germany, your interview might begin with a very short conversation followed by a formal interview. In Mexico and many other countries, the whole interview might not be formal.

1In Japan, looking directly into the eyes of the interviewer is________.

A.boringB.humorousC.impoliteD.dangerous

2What is suggested at an interview in the US according to the text?

A.Making eye contact.B.Sitting by the interviewer.

C.Asking personal information.D.Talking about family background.

3In ________, a short talk usually begins before a formal interview.

A.the USB.MexicoC.JapanD.Germany

【答案】

1C

2A

3D

【解析】

文章大意:本文主要讲述了不同的国家求职面试不一样。

1细节理解题。根据文章第二段中的“If you are at a job interview in Japan, don't look directly into the eyes of the interviewer. It is considered impolite”,可知在日本求职时,直视面试官的眼睛被认为是不礼貌的,故选C

2细节理解题。根据文章第二段中的“But if you are at an interview in the US, you should make eye contact with the interviewer”可知在美国面试中你应该有眼神交流,故选A

3细节理解题。根据文章第四段中的“In Germany, your interview might begin with a very short conversation followed by a formal interview”可知在德国通常在正式面试之前有一个短对话,故选D

练习册系列答案
相关题目

【题目】 Out with the old, in with the new (旧的不去,新的不来). It's time to buy some new, fashionable clothes for the summer. But what do you do with your old clothes?

Every year in China, people throw away about 26 million tons of old clothes, according to the China Association of Resource Comprehensive Utilization. Most of them are buried (填埋) or burned as waste. It's a huge waste of energy.

"In many countries, charity shops collect and resell second-hand clothes," Zhao Guoliang, a professor at the Beijing Institute of Fashion Technology, told Beijing Morning Post. "It's the best way to solve this problem."

In some countries, it can be fashionable to shop for used clothes at charity shops like Oxfam British singer Victoria Beckham said she had bought clothes from Oxfam. "It's amazing to see what people throw out and it's good to help such a great place," she told Heat magazine.

Recycling clothes is catching up in China. Fashion brand H&M is inviting people to put their old clothes into special boxes in their 45 stores in China. Some of the clothes will be resold after being cleaned. Some will be used to make other things, such as toys or cloth bags.

Another fashion brand JNBY also takes action. If people take the down jackets (羽绒服) they have worn to the stores of JNBY, they can get 200 yuan to buy the new clothes. The used down jackets will be cleaned and then given away to the people in need.

1People throw away about __________ million tons of old clothes every year in China.

A.21B.26C.45D.200

2According to the passage, Oxfam is a __________.

A.hospitalB.magazineC.websiteD.shop

3We can know from the last paragraph that H&M stores __________.

A.sell old clothes with toys or clothes bagsB.give people 200 yuan to buy new clothes

C.resell some old clothes after cleaning themD.give old clothes away to the people in need

4The writer writes this passage to __________.

A.suggest ways to deal with old clothesB.call on people to help the poor

C.encourage people to buy new clothesD.advise people to save their money

【题目】 What would the world be like if cars could drive themselves? Imagine seeing an empty car passing by on its way to pick up its owner, or a car full of passengers who are reading, listening to music or even sleeping, but none of them is worried about the road ahead.

Well, all of this could be the future of driving. There are several companies, including Google, working on driverless cars. So far, no Google self-driven car has gotten a traffic ticket, but some of them have been in accidents when other cars hit them.

These cars are now still in the testing stages. But, if the tests are successful, these electric self-driven cars could be put into use very soon.

The cars already have many features (特点) allowing them to take the place of drivers during certain situations. Some features include cars being able to park themselves, or slow down when they notice objects close by. They can also control the speed if there are dangerous conditions. Scientists and engineers believe, with the help of wireless (无线的) signals, cameras and GPS, we are now at a stage where creating a safe self-driven car might be possible.

The cause of deadly road accidents is usually careless drivers or dangerous conditions. The self-driven car may be able to prevent these. However, some people don't like the idea. American lawyer White Drake, for example, does not believe these cars are safe. He thinks technologies can also make mistakes.

1The main purpose (目的) of the first paragraph is to ________.

A.make readers wonder about self-driven cars

B.get readers to pay attention to road safety

C.tell readers to keep away from heavy traffic

D.tell readers what self-driven cars are

2From the passage, the self-driven cars already have the following features EXCEPT________.

A.parking itself

B.controlling its speed in dangerous situations

C.slowing itself down near an object

D.avoiding car accidents one hundred percent

3What might make the self-driven cars run safely according to the passage?

a. e-reading b. wireless signals c. cameras d. GPS

A.a,b,cB.a,b,dC.b,c,dD.a,c,d

4What is White Drake's attitude toward the safety of the self-driven cars?

A.He has doubt about it.

B.He believes it completely.

C.He doesn't care about it.

D.He thinks its technologies are convincing (使人信服的).

违法和不良信息举报电话:027-86699610 举报邮箱:58377363@163.com

精英家教网