题目内容
【题目】阅读表达
阅读短文后回答下面的五条问题,每题的答案不超过10个单词。
A Chinese cartoon company on Thursday launches (发起) a comic design competition in South Korea for collecting a cartoon character "Spring Wawa",
which means "a doll of the Spring Festival" in Chinese, to represent culture of China's Lunar New Year.
South Korea is the first stop of the competition held by Shenjie Cartoon Comic Corporation. The competition opens to cartoonists all over the world to choose a unique comic character for the Spring Festival.
"Santa Claus has spread western culture around the world and developed the economy of Christmas, which encourages me to create our own 'Spring Wawa' to spread China's traditional festival culture overseas and stimulate related economy," said the manager of Shenjie Cartoon Comic Corporation.
Impressed by the rapid development of South Korea's cartoon industry in recent years, the manager decided to come to Seoul to look for new creative ideas from cartoonists here, and thus add "more modern elements and beauty" into the design of "Spring Wawa".
"A new story of China's Spring Festival will be told by the new 'Spring Wawa'. This competition will also create new chances for exchanges and cooperation between China and South Korea's culture and creative industry."
This competition will last for almost a year for collecting comic design works among artists from home and abroad. The winner of the Highest Golden Award will get around 48,900 U.S. dollars.
The other stops of this competition include dozens of countries and districts around the world, among them are Thailand, Argentina, the United States and France.
![]()
【1】Which country is the first stop of the competition?
_____________________________________________________________________
【2】Why does the competition open to cartoonists worldwide?
_____________________________________________________________________
【3】What will the new "Spring Wawa" tell us?
_____________________________________________________________________
【4】.How long will the competition last?
_____________________________________________________________________
【5】What do you think of such a competition?
_____________________________________________________________________
【答案】
【1】South Korea
【2】To choose a unique comic character for the Spring Festival
【3】A new story of China's Spring Festival
【4】It will last (for) almost a year. /For almost a year.
【5】meaningful/good/wonderful
【解析】
试题分析:本篇文章介绍了春节娃娃的设计竞赛的情况。
【1】根据文中South Korea is the first stop of the competition held by Shenjie Cartoon Comic Corporation.可知, South Korea在比赛中获得了第一名。故填South Korea。
【2】通读整篇文章可知,举办这个比赛了是为了选择一个独特春节的漫画人物。故填To choose a unique comic character for the Spring Festival。
【3】根据“A new story of China's Spring Festival will be told by the new 'Spring Wawa'.可知,故填A new story of China's Spring Festival。
【4】根据This competition will last for almost a year for collecting comic design works among artists from home and abroad.可知竞赛持续了几乎一年的时间,故填Almost a year.
【5】通读整篇短文可知,这个比赛是非常有意思的。故填England
【题目】
Tired of Working in Your Own Country? With over 20 years of experience,we are the leader in the field of teaching foreign languages.We now have positions open in Osaka,Japan,starting in September / October 2014 for instructors of English,German,Spanish and French. We use the latest technology in small classes of up to 3 students. Accommodation(住宿) will be ready before you leave. Applicants (申请者) will teach their first language only. Excellent teacher training programs. If you are young with a university degree and are willing to experience different cultures,apply now.Experience in teaching is an advantage but not particularly required (需要).Knowledge of the Japanese language is not necessary but good English skills and practical computer knowledge are basic requirements. Apply with C.V.(个人履历)and send letters to :
NOVA France,Mr Sampy(IHT3/2) 34,Bd.Haussmann,750009 Paris,France Fax:33148014804 Or visit our website : www.teadyp.com The manager is waiting to meet and talk with successful applicants in Paris in June and July. |
根据材料内容选出最佳选项。
【1】 Where are the teachers needed to teach?
A.In France. B.In Japan.
C.In Germany. D.In England.
【2】 What is a must if the applicants want to be accepted?
A.Experience of teaching.
B.Experience of staying abroad.
C.Knowledge of practical computer.
D.Knowledge of the Japanese language.
【3】 Which of the following about the applicants' working conditions is NOT true?
A.They teach in very small classes.
B.They get well trained for their job.
C.They teach their native languages.
D.They have to find places to ive in.
【4】What is a possible way of applying for the job?
A.Visiting the website.
B.Sending letters to Japan.
C.Talking with the manager.
D.Handing in C.V.in September.