题目内容
【题目】 Love is more powerful
Many years ago, my dad decided to volunteer at the local children hospital. My dad loved kids. It was the perfect job for him. He would talk to them and play with them and do arts and crafts with them.
There was a girl, Karen, who had been admitted with a rare disease that paralyzed(使麻痹,使瘫痪) her from the neck down. I don’t know the name of the disease, but I do know that it was very sad for a girl around eight or nine years old. She couldn’t do anything, and she was very depressed(沮丧的). My dad decided to try to help her. He started visiting her in her room, bringing paints, brushes and paper. He stood the paper up against a backing, put the paintbrush in his mouth and began to paint. He didn’t use his hands at all. Only his head would move. He would visit her whenever he could and paint for her. All the while he would tell her, “See, you can do anything you set your mind to.”
At the end of the day, she began to paint using her mouth, and she and my dad became friends. Soon after, the little girl was discharged(允许出院) because the doctors felt there was nothing else they could do for her. My dad also left the children hospital for a little while because he became ill. Some time later after my dad had recovered and returned to work, he was at the volunteer counter in the lobby(门厅) of the hospital. He noticed the front doors open. In came Karen, only this time she was walking. She ran straight over to my dad and hugged him really tight. She gave my dad a picture she had done using her hands. At the bottom it read: “Thank you for helping me walk”.
My dad would cry every time he told us this story. He would say sometimes love is more powerful than doctors, and my dad who died just a few months after the little girl gave him the picture --loved every single child in that hospital.
【1】The writer’s father decided to volunteer________.
A.at the children bookstoreB.in the shopping mall
C.in the communityD.at the local children hospital
【2】How did the writer’s father help the paralyzed little girl?
A.He helped her practice walking.B.He painted special pictures for her.
C.He visited her and made a toy for her.D.He showed her she could still do things.
【3】Why did the little girl give the writer’s father a picture?
A.Because he was badly ill.B.Because he liked pictures very much.
C.Because she wanted to thank him for his help.D.Because her mother wanted her to do that.
【答案】
【1】D
【2】D
【3】C
【解析】
文章讲述了很多年前,我爸爸在一家儿童医院做义工,有一个女孩得了一种罕见的瘫痪病,脖子以下不能动,什么也不能做,她很沮丧,我爸爸决定帮助她,我爸爸就用嘴咬着画笔画画给她看,说“你看,什么都可以做”,后来,她也用嘴画画,最终小女孩康复并可以自己走路。这个故事告诉我们爱是一种强大的力量。
【1】细节理解题。根据Many years ago, my dad decided to volunteer at the local children hospital.可知,多年前,爸爸决定在当地一家医院做义工;故选D。
【2】细节理解题。根据He stood the paper up against a backing, put the paintbrush in his mouth and began to paint. He didn’t use his hands at all. Only his head would move. He would visit her whenever he could and paint for her. All the while he would tell her, “See, you can do anything you set your mind to.”可知,通过用嘴画画告诉她,她什么都可以做;故选D。
【3】细节理解题。根据She gave my dad a picture she had done using her hands. At the bottom it read: “Thank you for helping me walk”她给爸爸一张用手画的画,下面写着“谢谢你帮我走路”,可知是感谢他;故选C。
【题目】 Summer vacation is coming. Most of students want to have a good trip this summer. Here is some information about trips for you.
The Stone Sea Bring your strong shoes for hiking in the beautiful Stone Sea. You can find all different kinds of stones and wild flowers in the area. Time: 8:00am — 6:00pm Tel:4325156 Adult: ¥80.00 Child:¥20.00 | The Pine Sea This is a sea with a lot of pines in Mount Wu. Take your digital camera and enjoy the great sights here. It is a good place to avoid summer heat. Time:9:00am — 3:00pm Tel:4258663 Adult: ¥120.00 Child: ¥60.00 |
The Big Valley Take your swimming suits, and come for a night walk along the Big Valley. You can take hot spring and enjoy some folk music. Time: 10:00am — 11:00pm Tel: 4325611 Adult: ¥160.00 Child:¥120.00 Under 12 years old for free | The Grass Lake Wear your sun hats and enjoy wonderful sunshine. Of course, you can swim in the lake and take the boat to different islands for natural scenery. Time: 8:30am — 8:00pm Tel: 4235718 Adult: ¥60.00 Child: Free |
【1】If you want to go to the Pine Sea, you can’t enter ________.
A.at 6:00 pmB.at 10:00 amC.at 11:00 amD.at 2:00 pm
【2】If a mother with a 5-year-old child go to the Big Valley, they need to pay ______ for the trip.
A.¥280.00B.¥160.00C.¥440.00D.¥320.00
【3】Where can you go to enjoy the wonderful sunshine?
A.The Stone Sea.B.The Pine Sea.C.The Big Valley.D.The Grass Lake.