题目内容
【题目】 No matter where a video game is played, on a handheld device(装置), the Internet or the television, too much gaming is a bad thing. Playing too many video games is a problem for kids and there are many signs that show the negative(消极的) influences.
If young people are always thinking about when they can play a video game, that is a sign that they have lost themselves in it. If they give up other hobbies that they used to love, that is also a problem. Many kids who choose to spend all their free time playing video games will make up ways to play the game instead of communicating with others. Leaving sports teams or clubs, refusing to go outside to play with friends, and choosing to stay home from birthday parties are all signs that video games have taken over the child’s attention.
In addition to negative behaviours, there are health problems from playing too many video games. If video game players skip meals or lose sleep because they stayed up too late playing games, this can negatively influence their health. Sitting in front of a game for more than two hours a day instead of getting up and being active can result in childhood obesity(肥胖症). Moreover, backaches, headaches and strained(紧张的) eyes can be caused by playing too many video games.
【1】The writer thinks _________ is a problem for kids that causes negative influences.
A.watching too much TV
B.buying many handheld devices
C.chatting too much online
D.playing video games too often
【2】If a child is crazy about video games, he or she may __________.
A.keep thinking of playing them
B.play outdoors instead of staying home
C.like to hold parties with friends
D.eat more than he or she usually does
【3】What kind of problem will video game addiction(成瘾) cause according to the passage?
A.Higher chance of foot pain.B.Longer time of sleep.
C.Lower speed of heartbeats.D.Less interest in exercise.
【4】What is the main idea of the passage?
A.How to avoid playing video games.
B.The signs and the harm of video game addition.
C.Reasons of stop making video games.
D.What happens to children without enough exercise.
【5】You may find this passage in ______.
A.a newspaperB.a fashion magazine
C.a storybookD.a guidebook
【答案】
【1】D
【2】A
【3】D
【4】B
【5】A
【解析】
本文讲述了玩太多的电子游戏对孩子来说是一个问题,有很多迹象表明有负面影响。如果年轻人总是想着什么时候可以玩电子游戏,那就是他们沉迷其中的迹象。他们会有些消极行为,玩游戏玩得太晚而不吃饭或失眠,会导致儿童肥胖,玩太多电子游戏可能会导致背痛、头痛和眼睛疲劳等。
【1】细节理解题。根据“Playing too many video games is a problem for kids and there are many signs that show the negative influences.”可知玩太多的电子游戏对孩子来说是一个问题,有很多迹象表明有负面影响,故选D。
【2】推理判断题。根据“If young people are always thinking about when they can play a video game, that is a sign that they have lost themselves in it.”可知如果年轻人总是想着什么时候可以玩电子游戏,那就是他们沉迷其中的迹象,可推测出是“一直想着玩游戏”,故选A。
【3】推理判断题。根据“Leaving sports teams or clubs, refusing to go outside to play with friends”及“Sitting in front of a game for more than two hours a day instead of getting up and being active can result in childhood obesity”可知离开运动队或俱乐部,拒绝和朋友出去玩,而不是起身活动,可推测出对运动的兴趣更少,故选D。
【4】主旨大意题。根据“Playing too many video games is a problem for kids and there are many signs that show the negative(消极的) influences.”可知玩太多的电子游戏对孩子来说是一个问题,有很多迹象表明有负面影响,全文在说玩太多的电子游戏的不良影响,故选B。
【5】文章来源题。根据玩太多的电子游戏对孩子来说是一个问题,有很多迹象表明有负面影响,可推测出这篇文章应该是在报纸上,故选A。
【题目】 If wearing Google Glass- a pair of smart glasses—on your face isn’t cool enough, you might want to take a look at Nokia’s new skirt. It’s made of 80 mobile phones! It’s believed to be the world’s first smart skirt and has been shown at London Fashion (时装)Week. The smart skirt was created by the mobile phone company Nokia, fashion designer(设计师) Fyodor Golan and creative design house Kin.
It’s not easy to make a smart skirt. It took three months to complete it. The biggest challenge in making the skirt was getting all of the mobile phones on the skirt, and allowing all the mobile phones to work together. The screens are all connected to a computer. As the skirt moves, the screens change color and the skirt looks like silk. That’s not the only trick. The mobile phones are also connected to a hidden camera in the wearer’s hat. The screens can show what the wearer is seeing.
Unsurprisingly, the skirt won’t be making its way to shops. Instead, it’s more of an art piece. Nokia said they wanted to find a way to connect the smart technology and fashion together. “We used drawings, 3D printing, and programming languages to ‘build’the skirt, ” explained Nokia.
How many mobile phones are used in the smart skirt? | ① are used. |
How long did it take to make this smart skirt? | It took ② . |
How about getting all of the mobile phones on the skirt, and allowing them together? | It is ③ in making the skirt. |
Why did Nokia make this smart skirt? | They wanted to find a way to connect the smart ④ together. |
What did they use to ‘build’the smart skirt? | Drawings, 3D printing, and ⑤ . |
【1】①________
【2】②________
【3】③________
【4】④________
【5】⑤________