题目内容

【题目】Deep down in the sea, Oliver, a little octopus(章鱼)sat on the floor covered with sand, bored and upset. He watched pretty fish swimming in and out of rocks, which were laughing and dancing in the sea. “Why am I so different?” he said to himself sadly.

“You are an octopus, Oliver. That’s special.” The sweet voice of Cherub, a beautiful purple angelfish (神仙鱼), always made Oliver feel better. Oliver looked up at the purple angelfish and smiled. Cherub suggested, “Let’s play hide-and-seek (捉迷藏).” They were having so much fun that they didn’t realize they had swum far from home. Suddenly, Cherub saw a large shark (鲨鱼) swimming above them. “It was Big White… the biggest, scariest shark in the sea,” she shouted to Oliver. Cherub looked at Big White hopelessly. She was too frightened to swim. Just at this moment, Big White rushed down toward them. An idea came to Oliver. He quickly sprayed (喷射) a very dark cloud of black water to the shark’s eyes. Then Oliver and Cherub escaped and got home safely.

“Are you OK?” asked Oliver. I am lucky to have you as my friend!” Oliver’s face turned red. “I guess being different can be pretty cool in some situations,” Oliver said. “That is what I tried to tell you,” Cherub smiled.

根据短文内容判断正、误。

(注意:考生将答题卡相应位置涂黑。正确的涂“A”,错误的涂“B”

1In the beginning, Oliver laughed when he saw pretty fish swimming around him.

2Oliver and Cherub were enjoying themselves when Cherub noticed Big White swimming above them.

3Cherub was brave and calm when she faced the unexpected danger.

4Oliver’s quick mind and action saved Oliver himself and Cherub.

5From this passage, we know we have our own advantages in all situations, though we are different.

【答案】

1B

2A

3B

4A

5B

【解析】

这篇短文主要记述了一只章鱼和一只神仙鱼从鲨鱼口下脱险的故事,告诉我们在一些情况下,我们每个人都会有自己的优势。

1细节题。根据第一段“Why am I so different?” he said to himself sadly.描述,可知他当时很伤心。故选B

2细节题。根据第二段They were having so much fun that they didn’t realize they had swum far from home. Suddenly, Cherub saw a large shark (鲨鱼) swimming above them. “描述,可知当他们意识到一只鲨鱼在他们上方时,他们玩得正高兴。故选A

3细节题。根据第二段Cherub looked at Big White hopelessly . She was too frightened to swim.描述,可知这只神仙鱼不是很勇敢。故选B

4细节题。根据第二段An idea came to Oliver. He quickly sprayed (喷射) a very dark cloud of black water to the shark’s eyes. Then Oliver and Cherub escaped and got home safely.描述,可知是这只章鱼的机智救了他们的命。故选A

5细节题。根据第一段“I guess being different can be pretty cool in some situations,”描述,可知我们并不是在所有情况下都有自己的优势。故选B

练习册系列答案
相关题目

【题目】 In our lives we all value true friends, but ______ to build a true friendship is important for us to think about. We ______ be with one another in either the good times or the bad. When great joy happens to you, share the happiness with your friends. In times of trouble, tell your worries and fears to your friends. Certainly, of equal (相等的) importance are the benefits your friends should get.

Without doubt, you'd better help your disappointed friend when noticing your friend is in low spirits. Tell your friends that how much his happiness means to you. If your friend realizes that you ______ him, he will believe in you.

Be patient while your friend shares his fears and sadness, ______ you will make his situation even worse. Let your friend open up and don't disturb or blame (责备) your friend even if you think that he did something wrong. Once your friend has shared his side of the story, let your friend know that you are ______ there for him in any kind of situation, and you should give your friend enough time to accept the situation and move on by ______.

Help your friend have more confidence by telling him how much help you have got from him in the past few years. Thank your friend ______ all those time when he stood by you. ______ your friend and tell him that he can also get through the difficult times. Give several ideas of dealing with the problems and let your friends decide which is ______ for him. Leave the final decision to your friend.

Everyone has their troubles and happiness, and everyone needs someone to give a helping hand. So ask ourselves: "Have we tried our best to help our friends?", and remember that friendship is a source (来源) of ______ and also a kind of responsibility. With support and understanding, friendship will last forever.

1A.whatB.howC.where

2A.shouldn'tB.shouldC.need

3A.come outB.care forC.wait for

4A.thenB.andC.or

5A.alwaysB.sometimesC.seldom

6A.yourselfB.yourselvesC.himself

7A.toB.withC.for

8A.EncouragingB.EncourageC.To encourage

9A.the worstB.the bestC.worse

10A.pleasureB.troubleC.future

【题目】 I will never forget a story in the rest of my life. One day about two years ago, I was driving home with my husband. It was freezing cold outside, so I didn't want to get out of the car and just stayed at the wheel when we passed a cafe. Suddenly I _______ a short old man, covered with some bits of cloth, _______ with the cold. He was waiting for anyone who would leave him a coin or a cup of _______ coffee. I asked my husband to _______ and hand this old man something. He looked at my husband's face, smiled and said, "Thank you." I felt so happy _______ I wished the old man could live through the cold night.

I was sure to meet him again and find out _______ he was the next day, as I had to pass this way the following day. I did so the next evening, and he _______ the car and came up to my window and smiled at me. This time I _______ him a bag of food. He reached out for the bag and I gave him my hand. He held the food, smiled and said, "May God bless you!" I looked at the old man and he made me think of my father. I do hope all of us will remember that _______ one day, it could happen to one of us, so please do not pass by a poor person ________ offering at least a word of love and a kind smile.

1A.lookedB.realizedC.noticedD.heard

2A.shakingB.cryingC.standingD.holding

3A.blackB.sweetC.coldD.hot

4A.step byB.go overC.come upD.move to

5A.andB.soC.butD.yet

6A.whyB.whereC.whenD.how

7A.believedB.rememberedC.caughtD.got

8A.returnedB.receivedC.offeredD.threw

9A.anywayB.maybeC.suddenlyD.almost

10A.withoutB.withC.byD.during

【题目】 You frown (皱眉) when you are angry or upset. Your parents pat(轻拍) your head to show their love. Some players like to throw their arms forward. It seems they’re flying, after they score. Body language is everywhere. How important is it?

Body language does not use words. It is communication with the movement or position(位置) of your body. The way you stand, a hand gesture are examples of body language. And it also includes facial expressions.

According to American scientist Edward T. Hall, in a conversation between two people, 65 percent of communication is body language. In some cases you can even express yourself without any words at all. For example, your friend asks you to come on a picnic with him, you give him an “OK”gesture to say: “Yes, sounds good!” Sometimes, your words say one thing but your body language says another. You may touch your face unconsciously (无意识地) while telling a lie.

In different cultures, the same body language may mean different things. In the US, eye communication during a conversation means you are interested in what the other person is saying. But in some Asian countries, it is impolite to look straight at a person when you are talking to him or her.

People in some countries use different body language to show the same meaning. In France, people kiss cheeks (脸颊) to say hello. The Japanese prefer to bow and Maoris in New Zealand touch noses when greeting.

1What is body language?

_______________________________________________________

2How many examples of body language are mentioned (提及) in Paragraph 2?

_______________________________________________________

3What gesture will you show to your friend if you agree to go swimming with him?

_______________________________________________________

4In America, can we look straight at the person during a conversation?

_______________________________________________________

5How do Maoris in New Zealand say hello to each other?

_______________________________________________________

违法和不良信息举报电话:027-86699610 举报邮箱:58377363@163.com

精英家教网