题目内容
【题目】书面表达你来到我们学校已经两年了,今天的你和两年前的你一定有很多不同吧?请根据下面图表信息写一篇短文,并说说你的变化及打算。
提示: 1.短文应包括图表中提供的信息,条理清楚,行文连贯;
2.短文中不能出现真实的人名和地名;
![]()
3.词数不少于60词
![]()
【答案】
I have changed a lot since I came to this school two years ago.I used to be short and always get sick.Now I am much taller than before.Though I am a little thinner,I am healthier than before.I used to play computer games a lot. But now I have many subject at school,so I don’t have much time to play it.My study is as bad as usual.I think study must first.So I am going to study harder in order to get good grades.
【解析】
试题分析:这是一篇提纲作文。所给材料比较详细,我们要做的就是用正确的英语把这些内容表达出来。动笔前要认真阅读材料,不可遗漏要点,并适当发挥。根据材料内容可知本文是对过去与现在的变化作比较,故多用比较级;行文时注意时态的变化,同时适当使用连词,使上下文联系更紧密,更符合逻辑关系。
写作亮点:这篇短文多使用简单句,使用了一般过去时、一般现在是和一般将来时等时态,运用形容词比较等级把发生的变化表达了出来。同时使用了一些连词和短语,使文章的表达更有逻辑性,更富有条理。
【题目】阅读下面短文,把A-D四个句子填入文中空缺处(1- 4),使短文内容完整正确,然后完成第 5题。
Summer holidays are coming soon. Are you going to travel? If you plan to take a plane, you will have a healthy trip by following these suggestions:
1.Bring some needed medicines in your carry-on bag. 2.Don’t leave your seat during the plane’s take offs and landings. 3.To prevent blood clots (血流不畅):
★ 【1】 ★ Do leg-stretching (伸) exercises in your seat. ★ Wear comfortable clothes. 4.If you sometimes get airsick: ★【2】 ★Keep your seat belt fastened(系好安全带). ★Don’t take small planes. 5. 【3】 Don’t take wine. 6.Use both hands when reaching overhead for something. 【4】 |
A. This will help prevent yourself from getting hurt.
B. Better drink water or juice when you feel thirsty.
C. Get up and walk around every 60 to 90 minutes.
D. Ask for a window seat or a seat over the wing.
【5】What’s the best title for the passage?
A. A Plan for Summer Holidays
B. Suggestions for an Interesting Trip
C. Suggestions for a Healthy Air Trip
D. Problems during an Air Trip
【题目】
Name: | Julia |
| Name: | Paul |
| Name: | Linda |
| ||
From: | Cuba | From: | England | From: | Canada | |||||
Look: | long hair, round face, big eyes | Look: | short blond hair, long face, small blue eyes | Look: | long red hair, round face, big brown eyes | |||||
Clothes: | green dress, white shoes | Clothes: | yellow jacket, blue pants, brown shoes | Clothes:/span> | white dress, brown shoes | |||||
QQ number: | 3746360 | QQ number: | 7364851 | QQ number: | 51053867 | |||||
Tel: | 543752 | Tel: | 874599 | Tel: | 4358390 | |||||
根据表格内容,判断正(T)误(F)。
【1】Julia is in brown shoes.
【2】Paul is from the UK.
【3】Linda’s QQ number is 7364854.
【4】Linda is in blue pants.
【5】Julia and Linda have round faces.