题目内容
【题目】Recently some houses in our community have been broken into. I would like to give you some suggestions about how to prevent from stealing (盗窃).
First, let’s talk about lighting. We should turn on the outside lights at night. Inside the house, it’s a good idea to put automatic timers (自动定时器) on lights. When you are out, it will still look like someone is at home. If you live in an apartment building, make sure that there’s good lighting in the garage and in the hallways.
Next, let’s talk about locks. First of all, cheap locks are not safe. You should buy special locks to lock your doors and windows.Remember to lock your doors and windows, even when you leave for just a minute.Did you know that half of the thieves break in through unlocked doors and windows?
My next suggestion is not to keep lots of money in the house. It’s wise to put your money in a bank. You should put marks on your other valuables, like television, stereos and cameras, so that the police can return them to you if they are found.
Believe it or not, if you follow all of these suggestions above, your house will be safer.
1、2小题根据短文内容简要回答问题;3、4小题将短文中划线的句子译成汉语;5小题请给短文拟一个适当的标题。
【1】What does the phrase “break into” mean in Chinese?
【2】How many suggestions on stopping breaking into does the writer offer in the passage?
__________________________________________
【3】_____________________________________________________________________
【4】____________________________________________________________________
【5】____________________________________________________________________
【答案】
【1】闯入
【2】Three
【3】记得锁关门窗, 即使你离开一会。
【4】不管你信不信,如果你遵循以上建议,你家会更安全。
【5】Some suggestions about how to prevent from stealing
【解析】短文大意:这篇文主要介绍了最近社区里的一些房子经常被盗,给出了一些怎样阻止被盗的建议。
【1】句意:最近,我们社区的一些房子被破门而入。可知break into, 意为“闯入”。故答案为:闯入。
【2】根据第二段、第三段与第四段的第一句可知,本文给出了三个建议。故答案为:Three。
【3】remember to do记得做某事; lock your doors and windows,锁门窗;even 即使、甚至;when 连词,当...时候;you leave for just a minute.离开一会。故答案为:记得锁关门窗, 即使你离开一会。
【4】believe动词,相信; if连词,如果; follow all of these suggestions above遵循以上建议, your house 你家;will be safer将会更安全。故答案为:不管你信不信,如果你遵循以上建议,你家会更安全。
【5】这篇文主要介绍了最近社区里的一些房子经常被盗,给出了一些怎样阻止被盗的建议。所以本文的标题为:Some suggestions about how to prevent from stealing。
【题目】
Paula | Monday | Tuesday | Wednesday | Thursday | Friday |
gets up | 7:10 a. m. | 7:10 a. m. | 7:10 a. m. | 7:10 a. m. | 7:10 a. m. |
morning | school | school | school | school | school |
lunch | Pizza | rice | rice | rice | rice |
afternoon | yo-yo | table tennis | table tennis | table tennis | soccer |
evening | homework | homework | television | homework | clothes |
goes to sleep | 10:15p. m. | 10:15p. m. | 10:15p. m. | 10:15p. m. | 10:15p. m. |
【1】On ,Paula usually gets up at 7:10 a. m.
A. Thursdays B. Wednesdays C. weekdays D. weekends
【2】Pizza is a kind of .
A. drink B. fruit C. toy D. food
【3】Paula's favourite sport is .
A. volleyball B. table tennis C. yo-yo D. soccer
【4】On Wednesday evenings Paula usually .
A. watches TV B. does her homework
C. washes her clothes D. goes to see her friends
【5】Which is WRONG?
A. Paula goes to school from Monday to Friday.
B. Paula goes to bed after ten o'clock
C. Paula has sports in the afternoon.
D. Paula usually has pizza for lunch.