题目内容

【题目】 Now many people like to keep dogs as their pets. But how did dogs become humans’ close friends?

In some places of Europe (欧洲), about 10,000 years ago, some wild (野生的) dogs often came to human’s houses to find food. The wild dogs looked different from the ones today. They looked like wolves (). At first, they felt frightened. They always stood and looked for a short time. Then they got the food and ran away. Sometimes the young dogs couldn’t run fast and people caught them. People trained them and the young dogs grew up with the help of people. Slowly, the wild dogs became home dogs. They could make home safe when people were away. They helped people hunt (狩猎). They helped people keep warm on cold nights. Sometimes, they could smell and hear danger before people could. In some cold places, they helped people pull () things people need.

Now there are more than 400 different kinds of dogs in the world. And they look different from each other. The number and kind are growing all the time. Today, some people mainly (主要地) regard dogs as pets. In fact, dogs are really our close friends. We should protect them from being killed.

根据短文内容,完成任务。

任务一:判断正(T)误(F)。

1People began to train dogs with young wild dogs.

2Dogs are mainly used for hunting today.

任务二:文中①处画线单词的中文意思是:

3A.兴奋的B.害怕的C.强壮的D.有趣的

任务三:将②画线句子翻译成中文。

4_____________________________________________________

任务四:回答问题。

5What could dogs do for humans long long ago?(不少于2)

_____________________________________________________________________

【答案】

1T

2F

3B

4有时候,狗能在人类意识到之前提前嗅出和听到危险的征兆。

5They could help humans hunt and help people keep warm on cold nights.

【解析】

文章大意:本文主要讲了狗是如何成为人们的朋友的,并且指出现如今世界上有多于四百种狗,数量和品种也一直在增加。最后提醒人们要保护狗。

1细节理解题。根据第2段中“People trained them and the young dogs grew up with the help of people. Slowly, the wild dogs became home dogs.”可知人们从年幼的野狗开始驯养狗。题干中的陈述是正确的。故答案为T

2细节理解题。根据最后一段中“Today, some people mainly regard dogs as pets.”可知现今人们主要把狗当作宠物。题干中的陈述是错误的。故答案为F

3词义猜测题。根据画线词所在语境“At first, they felt frightened. They always stood and looked for a short time. Then they got the food and ran away.”提到它们总是站着看一会儿然后得到食物就跑掉,可推出时感到害怕的,frightened意为“害怕的”。故选B

4英译汉。Sometimes有时;they它们;could能;smell and hear嗅出和听到;danger危险;before在……之前;people人们。最后根据汉语习惯翻译句子。故答案为:有时候,狗能在人类意识到之前提前嗅出和听到危险的征兆。

5细节理解题。根据第2段中“They could make home safe when people were away. They helped people hunt (狩猎). They helped people keep warm on cold nights. Sometimes, they could smell and hear danger before people could. In some cold places, they helped people pull things people need.”可知很久以前狗能帮人们看家、狩猎、取暖、发觉危险、拉东西。任选两条作答即可。故答案为:They could help humans hunt and help people keep warm on cold nights.

练习册系列答案
相关题目

违法和不良信息举报电话:027-86699610 举报邮箱:58377363@163.com

精英家教网