题目内容
【题目】 Dave is sixteen years old. He has a happy family. He often writes down his family members’(成员的) likes and dislikes. So he can help them and buy them gifts(礼物) on their birthdays. All his family members like Dave’s gifts because he knows what they like.
Dave’s mother’s favorite color is red, so Dave often buys her red things. His father likes reading and Dave often buys him books. Where does he get his money? Oh, he often works to get it on weekends.
Anna, Dave’s sister is only eight years old. She is a student in Grade Two. She doesn’t like math because she thinks math is boring. Dave often helps her with math. Soon Anna likes math. She learns math well and she thinks it is interesting.
“I am happy when my family members are happy,” says Dave. What a nice boy!
【1】Dave can buy for his mother on her birthday.
A.a blue ringB.a red watchC.black shoesD.a green shirt
【2】What does Dave often do on weekends?
A.He works to get money.B.He goes out to play.
C.He buys his father books.D.He goes to see a film.
【3】Anna thinks math is soon.
A.boringB.interestingC.difficultD.relaxing
【4】Which of the following is NOT right?(下面哪项陈述是不正确的?)
A.Dave’s sister is 8 years old.B.Dave’s father likes reading.
C.Anna’s mother helps her learn math.D.Dave often help his sister with her math.
【答案】
【1】B
【2】A
【3】B
【4】C
【解析】
这篇短文主要讲述了戴夫非常爱她的家人。常常把家人喜恶写下来,他按照家人的喜好来选择生日礼物,他还利用周末挣钱,他时常帮助妹妹复习数学,他认为家人快乐,他就快乐。
【1】细节理解。a blue ring 一个蓝色的戒指;a red watch一块红色的手表; black shoes 黑色的鞋; a green shirt一件绿色的衬衫。根据文中“Dave’s mother’s favorite color is red, so Dave often buys her red things.”可知,大卫可能为他的母亲买一个红色的手表。故选B。
【2】细节理解。根据文中“Where does he get his money? Oh, he often works to get it on weekends.”可知,Dave经常在周末工作挣钱。故选A。
【3】细节理解。根据文中“Soon Anna likes math. She learns math well and she thinks it is interesting.”可知,Anna认为数学是有趣的。故选B。
【4】推理判断。根据文中“Anna, Dave’s sister is only eight years old.”可知,Dave的妹妹8岁了,选项A这个说法是正确的;根据文中“His father likes reading and Dave often buys him books.”可知,Dave的父亲喜欢读书,选项B是正确的;根据“Dave often helps her with math.” Dave经常帮助妹妹学习数学。选项C错误;选项D是正确的。故选C。
【题目】写作。
根据表格内容, 写一篇40词左右作文。首句己给出, 不计入总词数。
Name | Age | Family members (家庭成员) | Friends | Likes | ||
John Smith | 14 | Grandparents Parents A sister | Sports | Food | Subject | |
Mary | Soccer ball | chicken | math | |||
Jim | ||||||
__________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________