题目内容

【题目】 Dave is sixteen years old. He has a happy family. He often writes down his family members’(成员的) likes and dislikes. So he can help them and buy them gifts(礼物) on their birthdays. All his family members like Dave’s gifts because he knows what they like.

Dave’s mother’s favorite color is red, so Dave often buys her red things. His father likes reading and Dave often buys him books. Where does he get his money? Oh, he often works to get it on weekends.

Anna, Dave’s sister is only eight years old. She is a student in Grade Two. She doesn’t like math because she thinks math is boring. Dave often helps her with math. Soon Anna likes math. She learns math well and she thinks it is interesting.

“I am happy when my family members are happy,” says Dave. What a nice boy!

1Dave can buy for his mother on her birthday.

A.a blue ringB.a red watchC.black shoesD.a green shirt

2What does Dave often do on weekends?

A.He works to get money.B.He goes out to play.

C.He buys his father books.D.He goes to see a film.

3Anna thinks math is soon.

A.boringB.interestingC.difficultD.relaxing

4Which of the following is NOT right?(下面哪项陈述是不正确的?)

A.Dave’s sister is 8 years old.B.Dave’s father likes reading.

C.Anna’s mother helps her learn math.D.Dave often help his sister with her math.

【答案】

1B

2A

3B

4C

【解析】

这篇短文主要讲述了戴夫非常爱她的家人。常常把家人喜恶写下来,他按照家人的喜好来选择生日礼物,他还利用周末挣钱,他时常帮助妹妹复习数学,他认为家人快乐,他就快乐。

1细节理解。a blue ring 一个蓝色的戒指;a red watch一块红色的手表; black shoes 黑色的鞋; a green shirt一件绿色的衬衫。根据文中“Dave’s mother’s favorite color is red, so Dave often buys her red things.”可知,大卫可能为他的母亲买一个红色的手表。故选B

2细节理解。根据文中“Where does he get his money? Oh, he often works to get it on weekends.”可知,Dave经常在周末工作挣钱。故选A

3细节理解。根据文中“Soon Anna likes math. She learns math well and she thinks it is interesting.”可知,Anna认为数学是有趣的。故选B

4推理判断。根据文中“Anna, Dave’s sister is only eight years old.”可知,Dave的妹妹8岁了,选项A这个说法是正确的;根据文中“His father likes reading and Dave often buys him books.”可知,Dave的父亲喜欢读书,选项B是正确的;根据“Dave often helps her with math. Dave经常帮助妹妹学习数学。选项C错误;选项D是正确的。故选C

练习册系列答案
相关题目

【题目】 As we all know, yoga(瑜伽)is a good way to relax. It can make people feel quiet when they’re nervous about something. Many people think yoga is difficult for children. But in fact, it’s not true. Let’s know about a boy who is talented in yoga.

Sun Chuyang is from Zhejiang Province and he teaches more than 100 students yoga. Sun became China’s youngest yoga teacher when he was seven. But at the age of three, Sun was a kid with autism(自闭症).

At that time, his busy parents sent him to a kindergarten. There “Sun didn’t like to talk with other kids and he was easy to be angry. Later Sun’s mom realized that they spent too little time with him. So Sun’s mom gave up her job and became a stay-at-home mom.

One day, his mother took him to a yoga class. She hoped that doing yoga could make him feel relaxed and quiet. In the first class, instead of feeling bored, Sun felt happy. When going back home, he could do all that he learnt in class. During the next two years, yoga helped him become more active.

He’s brave. “He even introduces himself when meeting other people,” his mum said.

1Yoga can make people ________.

A.excitedB.relaxedC.nervousD.bored

2When did Sun become China’s youngest yoga teacher?

A.At the age of three.B.At the age of four.

C.At the age of six.D.At the age of seven.

3Why did Sun’s mum give up her job?

A.Because she found a new job.

B.Because she thought her job was boring.

C.Because she thought being a stay-at-home mom was cool.

D.Because she wanted to spend more time with her child.

4Which of the following sentences can be put in the ?

A.Sun is now a different kid.B.Sun loves yoga very much.

C.Sun’s mother is happy now.D.Sun is good at teaching yoga.

5What can we know from the passage?

A.Sun changed a lot because of yoga.

B.Sun didn’t like yoga in his first yoga class.

C.About 100 students learn yoga from Sun.

D.Sun got on well with other kids at the kindergarten.

违法和不良信息举报电话:027-86699610 举报邮箱:58377363@163.com

精英家教网